Как снима iPhone X (снимки)

stat 09:09  |  9 ноември 2017 | Технологии | Комуникации / Редактор: Стоян Гогов
iPhone X прави добри снимки, но въпросът е колко добри са те iPhone X прави добри снимки, но въпросът е колко добри са те

Специалистите от DxOMark тестваха камерата на iPhone X. Ето какви са резултатите.
DxOMark дават 97 точки на iPhone X, като по този начин смартфонът си разделя второто място с Huawei Mate 10, който също има 97 точки.

Златото е за Google Pixel 2 - телефонът на създателите на Android получава 98 точки.

Но това не е всичко, защото горните цифри са от общия сбор, получен от оценяването а видео и фото способностите на устройствата при различни условия.

Ако говорим единствено за снимки, то iPhone X получава най-високият резултат от всички телефони, намиращи се на пазара към този момент. DxOMark дават 101 точки за фотовъзможностите на iPhone X.

Това, което е по ценно е, че сайтът е споделил галерия от необработени снимки, направени с iPhone X. Благодарение на това всеки може да прецени за себе си как снима смартфонът струващ над 2200 лева.

Вижте какви снимки прави iPhone X >> >> >>
Припомняме ви, че iPhone X разполага с двойна задна камера, съчетаваща два сензора с 12МР, като единият е с широкоъгълна оптика и f/1.8 бленда, а другият е с телефото оптика и f/2.4 бленда. Светкавицата на телефона е много способна, а клипчетата в 4К формат не са никаква трудност. iPhone X снима добре и при ниска осветеност, а освен това има 10 пъти оптичен зуум.

За селфитата отговаря 7МР сензор с f/2.2 бленда.

Извода на DxOMark е, че камерата на iPhone X има много добра експозиция и контраст, докато тази на Huawei Mate 10 има невероятно точни цветове. Комбинацията от двете е налична при Google Pixel 2 и именно това е една от основните причини този смартфон да е класиран на първото място.Вижте как снима Huawei Mate 10 Pro >> >> >>

Вижте как снима Google Pixel 2 >> >> >>Последно в Комуникации