Samsung променя името на S-серията?

stat 02:41  |  7 февруари 2018 | Технологии | Комуникации / Редактор: Стоян Гогов
Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9

Последните 8 години флагманите на Samsung винаги носеха името Galaxy S, но скоро това може да се промени.
След броени дни ще бъде представен новия флагман Galaxy S9, а според информация от непотвърден източник това може да е последното издание на S-серията, а от следващата година флагманите на Samsung вероятно ще носят друго име.

Сайтът Tekz24 пише, че десетото издание ще бъде наречено Galaxy X, а към имената на следващите версии ще бъде добавяна само годината. Подобна стратегия вече е възприета в сериите на корейците от по-нисък клас. В същото време името на серията Galaxy Note ще продължи в сегашния си вид, предава Mobile Bulgaria.

Любопитното е, че досега се считаше, че името Galaxy X е запазено за първия сгъваем смартфон на корейския гигант и не е изключено това да е точно така. Както е известно, по време на изложението CES от Samsung обявиха, че няма да успеят да пуснат сгъваем модел през 2018 и плановете са такъв тип устройство да се появи на пазара през следващата година.

Новата конвенция за имената също така е и за удобство, защото ще се избегнат имена като S11, S15 и т.н. Естествено за момента всичко това е само в сферата на слуховете и предположенията, а от страна на Samsung няма официално потвърждение на подобна промяна.Последно в Комуникации