Lenovo и Google подготвят автономен VR шлем

stat 09:34  |  18 май 2017 | Технологии | Технологии / Редактор: Стоян Гогов
VR шлемът на Google и Lenovo ще има достъпна цена VR шлемът на Google и Lenovo ще има достъпна цена
Сн.: УouTube

Две от водещите технологични компании – Google и Lenovo – обединяват сили в разработката на впечатляващ, но достъпен VR шлем.
Това ще бъде едно от първите устройства с технология WorldSense, което ще позволи на хората да изследват виртуалната среда все едно наистина са там, с всички съпътстващи движения като навеждане, заобикаляне и скачане, стана ясно на конференцията за разработчици Google I/O в Маунтин Вю, Калифорния.

Миналата година излезе Phab 2 Pro – първият смартфон с технология Tango, който направи възможно AR изживяването с мобилно устройство.

Новият автономен VR шлем обаче дава повече и това е емоцията на виртуалната реалност.

Другите подобни VR устройства изискват сложни настройки и разчитат на външни сензори, докато автономният шлем на Lenovo и Google има вградени сензори и прави лесно достъпно VR изживяването – достатъчно е само да разопаковате и включите устройството.

За разлика от смартфоните, поддържащи Daydream, технологията WorldSense обогатява 3D средата, като дава възможност за естествени движения.

С този VR комплект можете да приклякате, да се навеждате и ловко да избягвате виртуалните си врагове, поясниха от Lenovo, цитирани от technews.bg.Последно в Технологии