Този смартфон има работещ молекулен сензор

stat 09:31  |  10 януари 2017 | Технологии | Комуникации / Редактор: Стоян Гогов  |  видео
Changhong H2 има работещ сензор за молекулен спектрален анализ Changhong H2 има работещ сензор за молекулен спектрален анализ
Сн.: УouTube
Видео: Changhong H2

Новият китайски смартфон Changhong H2 има сензор, който разпознава молекулния състав на предметите.
С помощта на различни приложения той може да определи например кой е най-сладкият плод от купата с ягоди. Друго приложение различава истинска от фалшива виагра, а трето изчислява телесните мазнини, когато го доближим до част от тялото си, пише The Verge, цитиран от БТА.

Вижте смартфонът в действие >> >> >>За специалните умения на смартфона помага сензорът SCiO за спектроскопия в близката инфрачервена област. Той разпознава различните молекули по начина им на въздействие със светлината, а след това сравнява получените данни с база данни за идентификация.

Не всички измервания са напълно точни и последователни, но все пак сензорът наистина разпознава най-сладкия плод и истинското хапче виагра. Тестовете по време на CES са били успешни в по-голямата си част, като приложенията тепърва предстои да стават по-точни.

Първоначално смартфонът ще излезе само на китайския пазар и вероятно до края на годината ще стигне до САЩ.

Changhong H2 има 6-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела, 8-ядрен процесор, RAM паметта ще е 3GB или 4 GB. Задната камера е 16MP, а повече информация все още не е известна.

Цената му все още не е известна, но в Китай тя ще бъде малко над 400 долара.Последно в Комуникации