LG V30 ще е смартфонът с най-добра камера

stat 08:27  |  10 август 2017 | Технологии | Комуникации / Редактор: Стоян Гогов
Камерата на LG V30 ще прави изключително качествени снимки Камерата на LG V30 ще прави изключително качествени снимки
Сн.: LG

LG V30 ще предложи мобилна камера с f/1.6 бленда и стъклен оптичен елемент.
LG продължава да споделя детайли за очаквания на 31 август смартфон V30 и последната информация от компанията се фокусира върху камерата.

Тя потвърждава разкритото наскоро от Android Authority, че за пръв път в мобилен телефон камерата му ще е снабдена с бленда f/1.6, а освен това в конструкцията на лещата ще е добавен стъклен оптичен елемент.

Засега не е ясно дали подобренията ще засегнат двата сензора на двойната основна камера, но не е изключено да са запазени само за единия от тях, който се приема за основен. Преди дни видяхме камерата в действие, благодарение на изтекли промоционални клипове.

Компанията посочва, че по този начин върху сензора ще попада с 25% повече светлина в сравнение с f/1.8 бленда, а стъкленият елемент би трябвало да помогне в това като в допълнение подобри цветопредаването.

Друго подобрение в камерата намалява с 30% спрямо V20 на изкривяването при заснемане на широкоъгълни кадри. В допълнение използваните модули за камерата заемат с 30% по-малко място в сравнение с предишния модел в серията V.

Очакваме още система за лазерен автофокус и системи за оптична и електронна стабилизация, които ще бъдат оценени подобаващо от феновете на мобилната фотография.Последно в Комуникации