НАСА изпрати съобщение от Twitter към космоса

stat 09:09  |  7 септември 2017 | Технологии | Технологии / Редактор: Стоян Гогов
Voyager 1 се намира на ръба на Слънчевата система Voyager 1 се намира на ръба на Слънчевата система
Сн.: NASA

НАСА изпрати в космоса послание от социалните мрежи, избрано от специална комисия и последващо отворено гласуване.
Инициативата е в чест на 40-годишнината на мисията Вояджър, предава technews.bg.

Избраното съобщение „Ние предлагаме приятелство между звездите. Вие не сте сами” пътува към сектор от космоса, в който понастоящем се намира сондата „Вояджър-1”, съобщиха от агенцията.

Потребителите на социални мрежи можеха да участват в надпреварата със свои съобщения с хаштаг #MessageToVoyager и дължина до 60 символа, вкл. английски букви, цифри и препинателни знаци.

Съобщенията се публикуваха в Twitter, Instagram, Facebook, Google+ и Tumblr в периода от 1 до 15 август. Подборът на посланията направи специално създадена за целта комисия, а посланието-победител беше излъчено след народно гласуване в периода от 23 до 29 август.

Предложението „Ние предлагаме приятелство между звездите. Вие не сте сами”, което пътува към Вояджър-1, е на потребител с име Oliver и профил @Asperger_Nerd в Twitter.

Програмата Вояджър включва два автоматични космически апарата Вояджър-1 и Вояджър-2, изстреляни през 1977 г. с цел изследване на далечните планети от Слънчевата система – Уран и Нептун.Последно в Технологии