Огромен успех за Nokia през 2017 г.

stat 09:04  |  14 февруари 2018 | Технологии | Технологии / Редактор: Стоян Гогов
Nokia 8 Nokia 8
Сн.: Nokia

Анализаторската компания Counterpoint разкрива, че през 2017 г. възродената Nokia е успяла да стане една от най-търсените марки в света.
През последното тримесечие на 2017 г. са продадени повече смартфони с бранда Nokia, отколкото HTC, Sony, Google, Lenovo и OnePlus, съпоставени поотделно, сочат данни на анализаторската компания Counterpoint, цитирани от technews.bg.

HMD Global, която преди една година взе правата за разработка и продажби на телефони с бранда Nokia, е доставила на пазара в периода октомври-декември 4,4 млн. смартфона, което й отрежда 11-то място сред производителите с дял от 1%.

Обемът на продажбите на HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad и Asus не се посочват от Counterpoint, но анализаторите твърдят, че тези играчи на пазара отстъпват на HMD Global през четвъртото тримесечие.

В някои държави постиженията Nokia са впечатляващи. Твърди се, например, че във Великобритания брандът заема трето място, а в Русия – пето по брой продадени устройства.

В рамките на четвъртото тримесечие на 2017 г. HMD Global е пуснала на пазара общо 25,1 млн. обикновени телефони и смартфони, което превишава с 54% резултата на компанията за предходното тримесечие.Последно в Технологии