Шпионират ви през... секс играчките

stat 09:59  |  15 март 2017 | Технологии | Технологии / Редактор: Стоян Гогов
Така изглежда ”умният” вибратор, който работи с приложение за смартфон Така изглежда ”умният” вибратор, който работи с приложение за смартфон
Сн.: УouTube

Канадската компанията Standard Innovation, производители на "умни" вибратори е шпионирала всички свои потребители.
Секс играчките събирали информация свързана с честотата на употреба, различните настройки и дори телесната температура. Това обаче не е всичко, защото вибраторите разполагали с IP адреса на потребителите, както и електронната им поща.

Всъщност Standard Innovation имали създаден профили за всеки един от своите потребители, а информацията вътре била достатъчна за разкриването на самоличността на собствениците на секс играчките.

Вибраторите на канадската компания са се свързвали със смартфона на потребителя, чрез приложение, което позволява контрол на "секс-джаджата" от разстояние. Макар и иновативно, това също крие голям риск за сигурността на личната информация.

Откритието е направено от специалист по сигурността, съобщава IBTimes.

В резултат на разкритието компанията Standard Innovation ще бъде глобена с 3.75 милиона долара - канадците ще платят по 10 000 долара на потребител. Цената на "умния" вибратор е 125 долара. Секс играчката е в продажба от есента на миналата година, а простата сметка показва, че от тогава до сега 375 човека са решили да се сдобият с "умен" вибратор.

Канадската компания е заявила, че информация се е използвала за съставяне на статистика и продуктов анализ.

Новината е поредното доказателство за това, колко лесно е всяка "умна" джаджа да се обърне против своя собственик, започвайки активно да го шпионира.

WikiLeaks: Подслушват ви и през телевизора >> >> >>
Последно в Технологии