Vertu фалира

stat 11:44  |  14 юли 2017 | Технологии | Комуникации / Редактор: Стоян Гогов
Телефоните на Vertu нямаха добри характеристики, но буквално блестяха със злато Телефоните на Vertu нямаха добри характеристики, но буквално блестяха със злато

Емблематичната бутикова компания за смартфони Vertu фалира.
Производителят има дългове от около 138 милиона лири, които не може да изплати, и ще затвори офисите си в Лондон, уволнявайки над 200 души.

Марката Vertu се появи на технологичната карта през 1998 г. като подразделение на Nokia, занимаващо се с най-скъпи и луксозни телефони. Със западането на бизнеса на финландците, Vertu също тръгна надолу. През 2012 г. компанията бе закупена от частния инвеститор EQT VI, която остана неин собственик до 2015 г.

Вижте кичозните телефони на Vertu >> >> >>Тогава я взе хонконгската Godin Holdings, която също имаше своите финансови проблеми. По-рано тази година турчинът Мурат Узан закупи Vertu за 50 милиона лири, но собствените му машинации доведоха марката до фалит, предава Kaldata.

Сега той ще се пита да запази името, лицензите и технологиите, но е ясно, че бъдещето е мрачно за всеки производител, който се опита да продава телефони от среден клас с крокодилска кожа.


Последно в Комуникации