Проблеми с геймърския режим в Windows 10

stat 01:16  |  14 септември 2017 | Технологии | WEB / Редактор: Стоян Гогов
Windows 10 Creators Update излезе през март 2017 г. Windows 10 Creators Update излезе през март 2017 г.
Сн.: Microsoft

Геймърският режим, едно от нововъведенията в Windows 10 Creators Update, не функционира според очакванията на част от компютрите.
Идеята с въвеждане на този режим е системата да отделя възможно най-много ресурси при пускане на игри, за да осигури желаната висока производителност. Очевидно, подобна функционалност е особено важна за бюджетните РС, които нямат излишък от производителност.

След излизане на обновлението Windows 10 Creators Update преди половин година обаче редица потребители се натъкнаха на проблеми с геймърския режим, отбелязва специализираният сайт MSPowerUser, цитиран от technews.bg.

В частност, вместо да се повишава броят на кадрите в секунда пада понякога.

Тази седмица Microsoft официално призна за наличието на подобни проблеми и обяви, че разглежда няколко възможни причини за влошената функционалност. Компанията твърди, че вече е коригирала една от грешките във версия на Windows 10, достъпна за участниците в програмата Windows Insider.

Все още няма яснота кога Microsoft ще отстрани напълно проблемите с геймърския режим. Може да се очаква, че това ще стане с версия Windows 10 Fall Creators Update, очаквана по-късно тази година.Последно в WEB