Коментари - Камера заснема с милиард пиксели | IT.dir.bg
назад

Камера заснема с милиард пиксели

През следващата седмицана Paris Airshow ще бъде представено едно наистина внушително устройство - камера, снимаща километрични панорами с над милиард пиксела.

Обратно в новината

Коментари - Камера заснема с милиард пиксели | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само едно нещо липсва! Какъв е размера на пиксела? Да не се окаже, че детайлите се губят от пикселите!

за сол,и за вкус

Непобеним е поривът на химическия ти молив ей, не ти стигат обществените тоалетни и тук идваш с поезията си.

Глуповатите тролове заети да се дърлят кой е по по най,не виждат,че самата новина е пълна глупост и че всеки телефон може да прави панорама голяма колкото епаметта на телефона и доколкото модерните телефони са със 16 гиги то ето ти и ПАНОРАМНА снимка с милиарди пиксели. Глупости на търкалета ала Гогов,но добра храна запвсеки уважаващ себе си (и центовете) козяшки трол.

провери си числата. Iphone 8 прави панорама слепвайки снимки получавайки до 42 МП снимка - 42 милиона пиксела, Samsung S8 до 63 - 63 милиона пиксела. Средно към 50 милиона пиксела. В статията пише "над милиард", но ако приемем че е милиард това значи панорама с около 20 пъти по-висока резолюция.

ама телефоните които фиксираш са за лично ползване, а не само за снимки. А сега помисли за големите в бизнеса фирми какво могат.

Сега се очаква нещастните пияни ватенки със сто обещания "ще" че видите ли са в състояние да направят такава... да само че след поне 100 години.

А бе никой с всичкия си в БГ не иска руска окупация пак но това, че щатите са въоръжени до зъби повече от всички останали накуп не виждам как би могло да радва някого също.

Ти да видиш - нашият почни призна за американска агресия... Ама не, бъркаш за съотношението. Янките нямаше да вдигат толкова шум за всяко изпитание на оръжия, ако наистина бяха по-добре въоръжени от конкурентите си (не само основния). Пък телесната маса не е гаранция за надмощие в боя, но това е друга тема вече.

Напротив, сега се очаква имбецилите да зареват, че руснаците са им вино вни, че не им стават малките буби. Тема за израелска камера, дебилите цвилят за "тъпите рашки". Наистина сте болни.

А на НАСА камерите пращани на Марс са 1,5 MP странно, но факт.

А знаеш ли защо е така?

апаратите на НАСА които са на Орбита са там повече от десетилетие .. а марсоходите Дух и Възможност са там от 2002 - 2003 година единствения по нов апарат е Любопитко .. така че нормално е .. а и не всички камери на марсоходите са такива имат и панорамни обективи те са с висока резолюция .. а и МРО телескопа никак не е от 1.5 MP :) това са глупости доста мощен си е и може от орбита да различава подробности от рода на камък .. така че .. си прави единствено за навигационните камери на марсоходите

На последния роувър една от по-силните му камери си е 2 МП, и в момента на изпращането вече е имало доста по-мощни, обаче машинката вече е било сглобена и натоварена на ракетата. За да му сложат по-нова и по-мощна камера е трябвало да се променя цялата система (дори за нещо толкова дребно), което означава месеци забавяне и десетки и стотици милиони долари загуба (и там правителството дава парите и чака резултати по график) Иначе да, с тази камерка пак успява да направи големи панорами, но пък и използваните оптики и софтуер са далеч над нивото на потребителския пазар.

"През следващата седмицана" !!!... Не да се заяждам, ама на два пъти подобна глупост, си е дебилизъм!

Нека да позная - камерата е РУСКА!

Кво ти пука, въпросът е да не хванат жена ти в издънка! :)))

Мен да не ме хванат в издънка!

Технологиите позволяват при военни действия да мре не простолюдието а само управляващи същества. Дрончета като големи бръмбари чакат звездния си час.

Или да си избираш кои части от простолюдието да трепеш - артилерия, конвои с припаси ... Имаш картина в реално време на цялото бойно поле. Все едно гледаш битката при Курск в реално време.

Камерата е с милярди пиксели а не с милярди милиони пиксели. Поправете си статията.

А ти правописа. Думата е "милиард" и пред "а" се пише запетая. А в статията има "спечифични"

Смисалат е важен.

Милиарди са друже, макар че звучи като милярди.