Коментари - Планетите от ТРАППИСТ-1 могат да имат океани | IT.dir.bg
назад

Планетите от ТРАППИСТ-1 могат да имат океани

Няколко планети, орбитиращи около малката звезда ТРАППИСТ-1, намираща се на 40 светлинни години от Земята, са способни да имат големи количества вода.

Обратно в новината

Коментари - Планетите от ТРАППИСТ-1 могат да имат океани | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осрахме собствената си планета и сега се оглеждаме какво още можем да осерем във Вселената. Слава богу никога няма да ни стигнат силите да го направим. Тук ще си изпукаме от глад и войни като гадни скакалци и светът ще си отдъхне.

Сега уЧените ще докажат откъде дойдоха ураганите и пороите на Земята. Всичко идва от 40светлинни години. Хоп отам, хоп тука. Там водата намаляла до ниво за саламура от кисели краставички. След месец уЧените ще открият гигански облак от краставичките наближаващи Земята. Остава да намерят и планети с намаляла Водка. То само мезе не може трябва си и по твърдо гориво. Току виж открили, че утре Земята се е преместила в нова орбита до ново Слънце на 1,000,000светлинни години. Ха докажи че не е вярно.

Метода на изследване е тука има, тука няма.

А на звездите х,у и з+ има динозаври и папагали .

На български се пише "трапист".

Тия звездоброици днеска кажат едно утре друго и така си я карат от край време. По-добре да се хванат да свършат нещо по земно.

Най-лесно се правят предсказания за след 100 000 години или научни хипотези за обекти на разстояние 200 светлинни години. Кой не вярва какво му казват - да иде да види...

Океаните на Траппист могат да бъдат само от бира.

Юрууш,да тераформираме ТРАППИСТ-1!Също като Марс,де. Мозъкопромивачки за паплачта,за която хай-науката е нещо като модерна религия /и гладиаторско представление!/.И най-вече много имиджно.И никой не се сеща да попита тези "учени" да посочат поне един пример на макропредмет та дори от 2-3 атома или молекули,който да лети със околосветлинна скорост.Не елементарни частици или ядра,а макропредмет!И ако няма ,как ще ги стигнем тези океани!Защото ние самите и всичко създадено от нас е все многомолекулни макропредмети.

"За звездите d,.e и f загубите са били под 4 океана, а за планетите g и h - по-малко от един земен океан." Тодорова, Тодорова, пак пишете без да мислите! Каква вода били загубили "звездите d,.e и f"? Това са планети в тази звездна система (в която има само една звезда и тя не губи вода поради простата причина, че няма такава), също както g и h.

Ще трябва да почакаме да изстрелят телескопа Джейм Уеб и нещата ще се поизяснят.

Ако беше учил поне малко физика, нямаше да напишеш тая глупост. Максималното теоретично увеличение на 6.5-метров телескоп е около 14000 пъти.Да гледаш с него планети на разстояние 40 светлинни години е като да гледаш планета 4 пъти по-далеч от Плутон с невъоръжено око.

Точно казано. Основният смисъл на образованието е човек да научи основни проверими факти и научни методи, и да се научи да мисли критично, за да не гласува сляпо доверие на човешки авторитети. В интерес на живота е истината да тържествува.

А и могат и да нямааааат,нали!Но субсидии трябва да има и заплати трябва да се получават...Колко дявола се събират на върха на една игла...същата работа след само 500 години!

Как можe звезда да загуби вода, ми е изключително интересно.. :D

Няма нищо научно в статията. Науката не се прави с гадаене и спрекулации, а със събиране на факти чрез дирекни наблюдения и експерименти в настоящето. В случая такива наблюдения и експерименти са невъзможни.

Не се стърпя, нали?

Истината трябва да се казва ясно и категорично. Истината е любов, смисъл и бъдеще. Лъжата е принцип на хаосът. Вие срещу какво конкретно протестирате?

За твое сведение "Хабъл" не е кристална топка, а високо технологичен телескоп.

Хъбъл може ли да заобикаля физическите закони?

по цвета на миризмата усещам че и ма и реки от пудинг....