Коментари - 10-те най-големи IT-тенденции | IT.dir.bg
назад

10-те най-големи IT-тенденции

Анализаторите от Gartner публикуваха 10-те си прогнози за развитието на ИТ-индустрията и технологиите след 2018 година.

Обратно в новината

Коментари - 10-те най-големи IT-тенденции | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нови технологии - развитие. Развитие на кое?

Точка 5 за превишаването на фалшивата информация над истинската е невъзможно да се случи никога - нали НОВА телевизия се зае с борбата срещу фейк нюз. Фейковете нямат шанс изобщо!

ЦТИРАМ : "3. Дo ĸpaя нa 2020 г., бaнĸoвaтa индycтpия щe yвeличи cтoйнocттa нa бизнeca c $1 млpд.," ... ПРОСТИЯ ЖУРНАЛИСТ Е ОБЪРКАЛ НУЛИТЕ ... ОБАЧЕ ЖУРНАЛИСТ И МАТЕМАТИКА ... ВСЕ ЕДНО БОРЧЕ И МОЦАРТ :))

Глупости на вярващи с блеснали очи и слабо разбиране. 2017-та година сме, в същото време в Windows най-многомож да се разчита на API на над 25 години, новите рядко оцеляват консистентно повече от две години, а са и привързани към определени езици/runtimes,визуалните среди в UNIX/LINUX са все още базирани на технология измислена за точно обратната употреба на това, което се прави с нея - 25 години кръпки и мераци и едва сега се чуват други гласове, но едва ли ще стане нещо. Така наречените "операционни системи" по мобилните устройства са просто библиотеки и хората се научиха да наричат ОС разни менюта. Интересни стъпки се направиха в мобилните "ОС-ове", но никой не говори за това и не са отворени за работа директно (Open GL не се брои) та някой да предложи нещо ново върху тях - от средство за отваряне на системата за програмистите ОС-вете постепено се превръщаг в добре заключена и блиндирана порта. Това ли е напредъка? Да не почвам за криптовалутите, че това, че човек му става криво как не е ударил кьоравото не ги прави по-различни от балона с лалетата и пирамидите, които би трябвало да помним (началото на 90-те). Изкуствения интелект е толкова изкуствен, че ми писна да слушам за него (част от работата ми). Аз мога да прогнозирам едно - хората все повече ще вярват на модата и по-малко на акъла си.

Започвам да се запасявам с новоизлюпени крипто валути и малки инвестиционни влогове в супер малки но технологични компании с цел дано супер големите като епъл, гугъл, амазон и т.н видят конкуренция и ги закупят. Само не разбрах защо ИТ ще имитира президента може би ще се самоунищожи от тъпотия ако го направи.

Ще ти стигне ли пенсията за криптовалути ? - биткойна удари 6000

Биткойна, към този момент, все още не е минал $5000. От къде си ги измисляте тези числа?

Пенсията не стига но мятам по-30 хиляди през прозореца всеки път като ми се обадят от полицията да им помогна. :) и не инвестиция в биткойн а новоизлюпени и все още евтини крипто валути.

... само не разбрах - през 2020 година кой ще еб* - този дето е отдолу или този дето е отгоре ?!

Бичето .

Поредният бълвоч от Gаrtnеr. За справка, нито една от предишните им технологични прогнози не се е сбъднала, дори на 50%...

Нищо не разбрах.

Никога IT-секторът не е бил на толкова ниско ниво както сега. Всичките IT-специалисти да си направят сепуко. Следващата генерация да задраска html-a и да започне да твори.

До редактора. "дa имaт нa пpeдвид" е не само неправилен, а и изключително смотан израз. Като пишат неграмотно, журналистите разпостраняват неграмотността.

Смисълът на 10-те фантасмагории е горе-долу като култовия лаф - Tате ще ми купи колело, ама друг път.

Много грешат с точка 8. Не ви трябват даскали и доктори. Дават по един таблет и да правят келешите тестове и играят Ентелегентне игри. Като те заболи нещо, слагаш монитора на болното, ИИ те сканира и ти казва какви хапчета да гълташ. От амазон ще ги доставят Прайм.

Най-важното е да се научат да не правят бъгави програми. Софта става все по-калпав с всяка нова версия, един келяв браузер не може да направят, а тръгнали интелигентност да измислят.

требе им тая интелигентност, оти си немат своя

н5 е наи притеснителната

Нищо хубаво не виждам. Напротив, от статията лъха на бъдеще, съизмеримо само с романа 1984. Тотален контрол на корпорациите, борба с "фалшивите" новини и тотална цензура на неудобните факти, интегриране на средства за следене в почти всички ежедневни уреди или софтуеър..... От къде почнахме и докъде стигнахме. Радвам се, че няма да доживее да бера плодовете на това бъдеще. А бях един от първите български програмисти в Кали...

Exactly. I guess death won't come as too much of a disappointment indeed, compared to the disappointment of staying alive. Poor children...

И нито думичка за AR?

нито дума за облаци, агиле анд алл тат крап аитер.