Коментари - Huawei: Срещнахме проблеми единствено в САЩ | IT.dir.bg
назад

Huawei: Срещнахме проблеми единствено в САЩ

Huawei разкритикува американските власти и техните „безпочвени“ обвинения, че китайската компания е опасна за сигурността на страната.

Обратно в новината

Коментари - Huawei: Срещнахме проблеми единствено в САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вика: "Дръжте крадеца!" Затова ги е страх, защото много добре знаят ,как шпионират другите държави - вижте как толерират Зукърбърг и въобще - ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ!???

Такава забрана я имаше преди доста години. Имаше дела на CISCO срещу Huawei. Тогава не бяха такава сила както са сега.

ааа, моля ви се! Абсолютно всеки оператор е имал проблеми с мрежовото им оборудване... Аман от реклама. Но ако трябва да съм честен повечето проблеми са оправяни в срок. Просто така казано за 170... те се изкараха по-католици от папата ;) А и освен това компанията е собственост не на "служителите", а на 10 човека, които са големите шефове, още 1500, не толкова големи шефове и на работническите организации в компанията.

САЩ са напълно прави в решението си. Преди години такава забрана по същите причини се обсъждаше и в Европейския съюз, но така и не се прие. Такъв проблем стоеше и пред първите по-модерни за времето си телефонни централи за фиксирани телефони по времето на социализма. Тогава от една страна имаше притеснения за националната сигурност, защото производителите бяха само западни компании, а от друга имаше проблем със закупуването им заради съществуващата западна организация СОСОМ провеждаща политика на забрана за продажба на съоръжения с модерни технологии на страните от социалистическия лагер и други с подобно държавно управление.

Защо да са прави? Решението на САЩ е популистко, в защита на Епъл. Само че продуктите на Епъл се изработват изцяло от китайски части, така че това е само прах в очите на американците. А обяснението на ФБР и АНС, че видиш ли Хуавеят използвал процесор собствено производство и заради това бил опасен е просто смехотворен - в днешни дни няма процесори, които да се произвеждат другаде, освен в Китай...

съгласен съм с теб като цяло, само малко да вметна доколкото познавам въпроса има се предвид повече мрежовата техника и не толкова самите телефони. така печелят повече моторола и нокия

Не е лошо най-накрая да се разбере, че има разлика да разработиш и да произведеш - не са едно и също нещо. А колкото до споменаването на Епъл - явно сте консуматор на телефони, иначе щяхте да знаете, че Хуауей правят основно телекомуникационно оборудване, а телефоните им да са доста малка част от дейността на тази компания. Така че, страховете на САЩ идват от основно мрежово оборудване, в което те виждат възможност за внедряване на "вратички" с неизгодно за тях предназначение.

Прави са за себе си, защото знаят те какви безчинства правят и не могат да си представят, че някой друг, ако може, няма да го направи (и по принцип са прави). Вкарването на чужда процесорна или телекомуникационна техника е вкарване на троянски кон в крепостта им.