15-годишен българин направи изкуствен интелект за решаване на матури

Алгоритъмът на Радостин Чолаков решава изпита по български език със 78 процента точност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От днес 75% на матурата е за двойка. 76% за три и т.н.

Млад, но за сметка на това много нахален тарикат.

За кой ли път претоплят тази стара манджа!

Стига глупости.

Поклон момче. Дерзай и не се Впечатлявай от злобни коментари. Дребните душици това могат.

Както е казано за ИИ - "то естествен нинтелект яма, те изкуствен търсят"

Добре е изкопирал и краднал приложението младежът, та стига сме били напразно тъпана и ахкали до небето. Просто плагиат!

ИИ ще има точно тогава, когато ИИ намери решение как да си осигури сам захранването, способността сам да намира, копае, извлича ценни метали, създаде производство на резервни елементи и надграждане, и всичко това без участието на човек. Точка по темата.

Браво на момчето, нека продължава все така и по-добре, но стига с тия гръмки глупости. Няма ИИ. Никой не е направил и скоро няма да създаде ИИ. Дори определение за интелект няма еднозначно. Според много учени, интелект, без себепознание няма. Всичко други са когнитивни системи, но то и плоския червей реагира на дразнители и при някакъв вход, дава някакъв изход, и той ли е интелигентен? Цялалта "модерна" шумотевица около ИИ в момента в света е породена от наливането на едни пари от инвеститори, но реално в момента разработките в тази сфера отиват отново към пустиня (както го наричат учените в тази област). Освен количествените натрупвания и възможността някои алгоритми и системи да се реализират, поради напредъка на хардуера, качествена промяна няма. Не се и вижда откъде ще дойде скоро. Колкото и "умен" софтуер да направите, без себепознание, той не е нищо повече от една машина, няма интелект, има само следване на определени параметри, били те променящи се с времето или така нареченото "самообучение". Когато бъде написан софутер, който осъзнава, че съсществува и осъзнава защо и какво прави и започне да взема решения, базирани на това осъзнаване, тогава ще имаме ИИ...опа то май-вече го имаме - казва се човек - интелигентна био-машина със себепознание.

браво пич !

Браво хлапе, бягай възможно по-бързо от България.

Правят деца! Момчете е програмирало програма.

Аз пък измислих изкуствен интелект , който се захранва с кебапчета и гласува за мен на всички избори !

Ей, къв народ само.. няма, ама няма нещо, за което, да не хейтите. Като пишат за кифли, коври и други подобни ви разбирам, но сега статията е за ученик, явно с повече умения от връстниците си. Само многознайковци тук.

който е помак от с. Барутин води клането в Батак....

Мине се не мине и бам в дира някой откривател на топлата вода. Особено кух пубер на който чичковците не обръщат внимание и кво кво та айде "изкуствен интелект". Що не съм проссззддт като дираджия

Не си сульо. Ти си Цирк де Сьолей....

Изкуственият интелект си взе матурата. А естественият, кога?

Барутин е уникално красиво парченце от рая! Населено е предимно с помаци, които са известни в района с това, че са много находчиви и будни! Не се учудвам, че това умно момченце е от там! Пожелавам му да покори световни върхове, и да буде много щастливо!

Сигурно прадядо му е бил много "иновативен" преди повече от сто години

Всъщност как се решава матура, както пише в заглавието ? Аз матура съм писал, ама така и не съм решавал.

За жалост май ги американизираха и вече са тестче с попълване

То с вашите макаренковски глупости ви видяхме до де я докарахте. Едните им се самосрути империята за 40 години нашите мърлювци го докараха само до съветски подлоги. С гордост български перец.

Матура се ПОЛАГА!!

За информация на някои хора : Изкуствен интелект (ИИ) е събирателно понятие на Машинно обучение, Дейта сайънс и Дълбоко обучение , което е част от Машинното обучение. Всичко това е ИИ. Масово обаче , това което хората мислят за ИИ е т нар. Reinforcement Learning което е много слабо застъпен , засега, алгоритъм. Но реално това е самообучаващата се " част" от ИИ. Това , което е използвано тук не е Reinforcement Learning.

Момче, първо сърдечни поздравления за успехите ти! Второ, ако си прочел коментарите на имбецилите по-долу ще разбереш, че нямаш място в тази ""държава"". Не те искат нито те, нито ордите от безполезни калинки в научните ни центрове, които само чакат нещо значимо за да го принизят и съсипят. Казвам ти го от личен опит. Късмет на глобалната сцена!

за втори път? 78% е нищо - съвременните системи достигат 99.8%, но за това се изисква съответно огромна изчислителна мощ... Все пак евала на момчето, че не се знаимава с глупости - цигари, дрога, проститутки, а си има цел в живота и не си губи времето!

Сериозно ли наричате компютър "изкуствен интелект"? Изобщо не сте запознати

Аз на 15 вече пиех, пушех и бех еб-ал дори една кака 5 години по-голема от мене...

момчето от ОМГ обучава невронни мрежи, което е маааалко по-различно от имане на ИИ на платформата му :) но като за ДИР-ници - сполай Ви! все пак сте далия място за материал различен от не0либералния дневен ред !

Невро-лингеистично програмиране? Я, пак! Още малко и сошъл инженеринг!

Браво на децата , сега очаквам да разбият кода на тото 6/49 . Ама не на 70% , а на 100% . Питам защото нашите деца решиха теста с успех 99% без изкуствен интелект .

Браво на момчето

Наричането на всеки алгоритъм "искуствен интелект", показва, че развитието на естествения интелект у някои журналисти е на много ниско ниво.

Вместо журналисти, да се разбира дир-налисти!

Смешник ходи ти пиши статии като си толкова грамотен

Аз пиша за повече пари отколкото заплатите на петима журналисти, само че не статии.

Изкуствен интелект още не е създаден, но може в бг да сме изпреварили света хаха

Или просто ти не си наясно какво означава Изкуствен интелект :)

Хайде дефинирай ти като си толкова отворен

Едни хора имат отдавна технологията, ама няма кой да ги подпира медийно: Ето демо: http://tts.skycode.com

Малкият е направил по-добра система, а и е на 15 ! Сваляй шапка и не философствай!

Едно време на това му викахме "пищови." От многото миене на ръце покрай ковида ми се показа изкуствен интелект от 1972 година.

Да прави изкустевен интелек за спасяване на хора или нещо друго добро, да не се увлича по хакертсво, на него не му трябват помощни средства за да си вземе матурата.

Абе научете най-накрая, какво означава изкуствен интелект! Ако ще пишете по темата де! Иначе ходете пасете овце! Няма хора!