15-годишен българин направи изкуствен интелект за решаване на матури

Алгоритъмът на Радостин Чолаков решава изпита по български език със 78 процента точност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе научете най-накрая, какво означава изкуствен интелект! Ако ще пишете по темата де! Иначе ходете пасете овце! Няма хора!

Да прави изкустевен интелек за спасяване на хора или нещо друго добро, да не се увлича по хакертсво, на него не му трябват помощни средства за да си вземе матурата.

Едно време на това му викахме "пищови." От многото миене на ръце покрай ковида ми се показа изкуствен интелект от 1972 година.

Едни хора имат отдавна технологията, ама няма кой да ги подпира медийно: Ето демо: http://tts.skycode.com

Изкуствен интелект още не е създаден, но може в бг да сме изпреварили света хаха

Наричането на всеки алгоритъм "искуствен интелект", показва, че развитието на естествения интелект у някои журналисти е на много ниско ниво.

Или просто ти не си наясно какво означава Изкуствен интелект :)

Вместо журналисти, да се разбира дир-налисти!

Браво на момчето

Браво на децата , сега очаквам да разбият кода на тото 6/49 . Ама не на 70% , а на 100% . Питам защото нашите деца решиха теста с успех 99% без изкуствен интелект .

Невро-лингеистично програмиране? Я, пак! Още малко и сошъл инженеринг!

момчето от ОМГ обучава невронни мрежи, което е маааалко по-различно от имане на ИИ на платформата му :) но като за ДИР-ници - сполай Ви! все пак сте далия място за материал различен от не0либералния дневен ред !

Аз на 15 вече пиех, пушех и бех еб-ал дори една кака 5 години по-голема от мене...

Сериозно ли наричате компютър "изкуствен интелект"? Изобщо не сте запознати

Смешник ходи ти пиши статии като си толкова грамотен

Хайде дефинирай ти като си толкова отворен

за втори път? 78% е нищо - съвременните системи достигат 99.8%, но за това се изисква съответно огромна изчислителна мощ... Все пак евала на момчето, че не се знаимава с глупости - цигари, дрога, проститутки, а си има цел в живота и не си губи времето!

Момче, първо сърдечни поздравления за успехите ти! Второ, ако си прочел коментарите на имбецилите по-долу ще разбереш, че нямаш място в тази ""държава"". Не те искат нито те, нито ордите от безполезни калинки в научните ни центрове, които само чакат нещо значимо за да го принизят и съсипят. Казвам ти го от личен опит. Късмет на глобалната сцена!

За информация на някои хора : Изкуствен интелект (ИИ) е събирателно понятие на Машинно обучение, Дейта сайънс и Дълбоко обучение , което е част от Машинното обучение. Всичко това е ИИ. Масово обаче , това което хората мислят за ИИ е т нар. Reinforcement Learning което е много слабо застъпен , засега, алгоритъм. Но реално това е самообучаващата се " част" от ИИ. Това , което е използвано тук не е Reinforcement Learning.

Аз пиша за повече пари отколкото заплатите на петима журналисти, само че не статии.

Всъщност как се решава матура, както пише в заглавието ? Аз матура съм писал, ама така и не съм решавал.

За жалост май ги американизираха и вече са тестче с попълване

Барутин е уникално красиво парченце от рая! Населено е предимно с помаци, които са известни в района с това, че са много находчиви и будни! Не се учудвам, че това умно момченце е от там! Пожелавам му да покори световни върхове, и да буде много щастливо!

Малкият е направил по-добра система, а и е на 15 ! Сваляй шапка и не философствай!

Изкуственият интелект си взе матурата. А естественият, кога?

Мине се не мине и бам в дира някой откривател на топлата вода. Особено кух пубер на който чичковците не обръщат внимание и кво кво та айде "изкуствен интелект". Що не съм проссззддт като дираджия

който е помак от с. Барутин води клането в Батак....

Не си сульо. Ти си Цирк де Сьолей....

Ей, къв народ само.. няма, ама няма нещо, за което, да не хейтите. Като пишат за кифли, коври и други подобни ви разбирам, но сега статията е за ученик, явно с повече умения от връстниците си. Само многознайковци тук.

Аз пък измислих изкуствен интелект , който се захранва с кебапчета и гласува за мен на всички избори !

Правят деца! Момчете е програмирало програма.

Браво хлапе, бягай възможно по-бързо от България.

браво пич !

Браво на момчето, нека продължава все така и по-добре, но стига с тия гръмки глупости. Няма ИИ. Никой не е направил и скоро няма да създаде ИИ. Дори определение за интелект няма еднозначно. Според много учени, интелект, без себепознание няма. Всичко други са когнитивни системи, но то и плоския червей реагира на дразнители и при някакъв вход, дава някакъв изход, и той ли е интелигентен? Цялалта "модерна" шумотевица около ИИ в момента в света е породена от наливането на едни пари от инвеститори, но реално в момента разработките в тази сфера отиват отново към пустиня (както го наричат учените в тази област). Освен количествените натрупвания и възможността някои алгоритми и системи да се реализират, поради напредъка на хардуера, качествена промяна няма. Не се и вижда откъде ще дойде скоро. Колкото и "умен" софтуер да направите, без себепознание, той не е нищо повече от една машина, няма интелект, има само следване на определени параметри, били те променящи се с времето или така нареченото "самообучение". Когато бъде написан софутер, който осъзнава, че съсществува и осъзнава защо и какво прави и започне да взема решения, базирани на това осъзнаване, тогава ще имаме ИИ...опа то май-вече го имаме - казва се човек - интелигентна био-машина със себепознание.

Матура се ПОЛАГА!!

То с вашите макаренковски глупости ви видяхме до де я докарахте. Едните им се самосрути империята за 40 години нашите мърлювци го докараха само до съветски подлоги. С гордост български перец.

ИИ ще има точно тогава, когато ИИ намери решение как да си осигури сам захранването, способността сам да намира, копае, извлича ценни метали, създаде производство на резервни елементи и надграждане, и всичко това без участието на човек. Точка по темата.

Добре е изкопирал и краднал приложението младежът, та стига сме били напразно тъпана и ахкали до небето. Просто плагиат!

Както е казано за ИИ - "то естествен нинтелект яма, те изкуствен търсят"

Поклон момче. Дерзай и не се Впечатлявай от злобни коментари. Дребните душици това могат.

Стига глупости.

За кой ли път претоплят тази стара манджа!

Сигурно прадядо му е бил много "иновативен" преди повече от сто години

Млад, но за сметка на това много нахален тарикат.

От днес 75% на матурата е за двойка. 76% за три и т.н.