3D принтирани сгради от лунен прах могат да ни позволят да колонизираме Луната

Естественият ни спътник е покрит с реголит, който може да работи с 3D принтери

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престанете с тея стъпки по Луната. Слепването на прашинки става само ако има "лепило" на земята това лепило е водната молекула. Я някой умник да направи стъпки на плажа където няма вода ... Американските астронвти са си носили вода да напръскат около модула да не се вдига много прах... Та затова има стъпки

И кой ще пренесе такава машина? И колко е голяма и килограми? И ще пренасят ли кран, да мести тези къщи или блокове? Бетона например тежи страшно много. Вече правят и тежести запълваки с бетон. Едно никакво паве за паркомясто бе 30 кг. Освен това съм виждал как правят такива къщи, изливайки пластове един върху друг. Само че цялото бе на дупки и неточности. Някой после трябва да го замазва. Единственото реално стартово решение на друга планета, е закопаване под повърхността. Може и разни пещери, които да затворят. Най-подходящите за пращане са затворници с доживотни присъди. Фантастиките дето си представят за градове и да станат, ще са на много по-късен етап. И изобщо няма защо да се бърза. Нека първо човечеството напредне достатъчно.

Луната е холограма

Луната е холограма

Луната е холограма

Препоръчвам четворния калъп за керпичи само ,че първият майстор ще е от Китай.

Това мечтите са гояма работа. От алчност и простотия разсипахме Земята, а се чудят в какви измислени проекти да загробят пари. Няма ошо да се помечтае, но ако това ще е бъдещео, май е по-добре да изчезнем като цивиизация.

Вместо над, ПОД повърхността е пътят на ново място.

Санитарите пак са те пропуснали тази сутрин като са раздавали хапчетата.

даже не е и холограма

Не че нещо ама... как аджеба се пръска с вода в открития космос? Водата в космоса има само две състояния - пара и лед.