5 факта за новия руски пистолет "Удав"

Наследникът на "Макаров" е по-мощен и далекобоен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нищо ново в този калибър, дори руснаците го правят от 1990 Потърсете в гугъл 9x21 и четете

"специалист", бе? Да беше научил поне калибрите .. Патрона за Макаров е 9х18, а не 9х19 ....

Айде пак натиснаха червения бутон на умствено изостаналите руски слуги.

НаследникЪТ, уважаеми.

Яригин е приет на въоръжение през 2003-та, но масовото му въвеждане започна към 2012-та. Не е никак стар, но създава проблеми при стрелба и затова е решено да се смени.

Забравете, че ПЛ-15 с патрон с калибър 9х19 може да замени "Удав" с бронебойния патрон с калибър 9Х21 мм! Разликата е огромна ...

Авторът явно не е виждал АК 47 да не говоеим да е стрелял с него. Ефективен е на много повече от 300м. А точността зависи от стрелеца.

АК е ефективен до 700 м. Но за да уцелиш нещо, трябва оптичен прицел. Иначе мушката закрива целта /освен ако не се стреля по слонове/.

тупан, правият изстрел е 300 метра. проста балистика. иначе, предполагам че ти можеш и да квърлиш медицинска топка на 1 километър (ама от върха на планина...)

Не знам на кой каза тупан ти!? Може да се уцели мишена на цялото разстояние ефективен бой на куршума. За това е мерника, да се ползва параболата до 700 м. Личен опит от един вагон изстреляни патрони и няколко положени изпита!

Няма автоматично оръжие, което да е наистина ефективно над 150-200 метра. Всичко друго са смешки от производителите. Хората не лапат мухи, дори и руснаците, на всички им е ясно, че войниците избягват да стрелят по мишени отстоящи на повече от 200-300 метра от тях, защото са наясно, че така хабят амуниции. Затова всички модерни автоматични оръжия без специални прицели са направени да са ефективни на не повече от 200 метра.

Смешник... явно ни казарма си видял, ни барут си помирисвал в животеца си

Занесли пистолета в Перник - да го покажат и съоветно да чуят мнението на хората от района... - Абе, какъв е тоя голям Макаров ? - егати и голуемио макаров ...

Аз като по-простичък бих предпочел, Glock, H&K, CZ. Това велико достижение на геният ми се вижда прекалено, за моята скромна особа.

До първата капка вода или прашинка..След това ще ги ползваш от оня свят.

ХАХХАХАХАХАХА виж в интернет малко повече поне. И внимавай със заплахите, че не си безсмъртен...

Срещу фактите не може да риташ като муле на баир. Дори УЖ качествените немски оръжия стават само за боклука! Десетилетия наред хвалеха Г 36 на Хеклер и Кох като невероятното оръжие, докато в Афганистан не се оказа че след един два пълителя на автоматична стрелба засича и става само за боклука! Затова и швабите пуснаха нов конкурс да го сменят! А да не говориме за М-16, заради който талибаните избиха цяло отделение Тюлени защото им засекли М-16!

Кви са тия тъпи путлерастки легенди бе? В нета има хиляди клипчета за надеждността на автоматите и АК засича повече от другите. Хвърляха ги във вода и кал. Така че айде бегай у лево.

"Кви заплахи ве смешник (нерегистриран)" Абе смешник недоклатен и нерегистриран, тюлените на ползват М-16 бе тъпанар.

Това е най-новата ITновинка на това недуразумение гогов но ако няма руско оръжие в сайта няма и копейки

Добре, пистолети правите ... Ама защо кенефите ви все още са външни ?

Казахте вие, небрежно откъсвайки парче стар вестник, докато замислено се чудите, дали медарката идваше утре или др. седмица...

Дори и тук в България на накой селянин ако му кажеш за вътрешна тоалетна, няма да те разбере, защо някой ще я сложи вътре!

Глог ...

трънки...

Хубава машинка, един истински АК-47 на пистолетите. Ако е по мощен от Грюза, мога само да им сваля шапка!

Още изпитания не е минал, но вече е по добър и от калашник, а... цункай, цункай задници, ти за друго не ставаш :)

Тоя е на рублички - пардон - копейчици.

И това го казва козяка фекла който не си вади езика от задния проход на лудите говеда?! Муньо! Виждал ли си как тестват руските оръжия а Кончито?! Като не си, не сери! А кат си толкова тъп и прост влкез в туба, и вижб как ги тестват и тогава сери! Това не са краварските бараки М-16 които от една прашинка засичат и могат да стрелят само в идеални полигонни условия.

Въй, въй, тролчето се ядоса... почна да обяснява, как тествали руснаците оръжия... а какво общо има това с още не тествано такова, не казва. Нищо, че не е минало изпитания, ние сме гледали, как руснаците тестват - значи е най доброто... и за капак, ще го сравним с карабина от средата на миналия век... супер си бе, глупи... майка ти, сигурно е много горда с теб и те дава за пример, на другите амеби :)

Както се знае от време оно, руснаците правят оръжия за война, а американците за игра на война. Толкоз.

Хубава машинка, един истински АК-47 на пистолетите. Ако е по мощен от Грюза, мога само да им сваля шапка!

Ама какво е това . . . . и фонари ?

Кога ще пишете за нов руски хладилник,компютър,телевизор или медицинска апаратура?Драга редакция на ДиР,колко ви плащат руснаците за да препечатвате тяхната пропаганда предназначена за хора с ментални проблеми???

Не е пропаганда а статиите с руско оръжие ако не си забелязал събират най-много коментари , пускат нарочно такива статии за да могат такива балъци като теб да ги зарибяват и да помпат безмислени коментари. Прост но ефективен трик за привличане на читатели./

Абсолютно

Безсмислените коментари са интересни , но да не забравяме и безсмислените лайкове , които автоматично системата преценява в коя посока да вървят . Ти слагаш минус тя тряска два или три плюса и обратно- направо изкуствен интелект вградиха в тоя DIR.

Всеки е добър в някоя област, Руснаците са добри в пройзводството на оръжия, продават ги и си купуват хладилници, компютри и медицинска апаратура. Много други държави пък правят хладилници и телевизори, но не могат да направят читаво оръжие.

това е по делкано от сделаните в СССР. По добре д а го не показват,че производителите на пистолети ще умрат от смях

Пропуснато е да се отбележи, че с новия патрон пробива всякаква бронежилетка на 50 метра...

затова ще трепе по 5ма граждани накуп, за диктаторски режими е добре

Пълни глупости. Няма как да пробие военна бронежилетка. Е , ... може би руските може... Междувременно, кевлара също е изобретение на американците