7 хиляди тона космически отломки кръжат около Земята

Опасни са, тъй като могат да попаднат върху населени места

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът е единственото същество,което създава боклук.

всички същества създават боклук, хората просто сме много добри в това

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

смехотворна статия! ежегодно около 40 000 тона всевъзможни размери, вид, произход ... космически обекти падат на Земята. https://skyandtelescope.org/astronomy-resources/astronomy-questions-answers/has-anyone-calculated-the-combined-tonnage-of-meteroids-and-space-debris-falling-into-our-atmosphere-yearly/ проблема с космическия боклук е точно обратния - не пада бързо на Земята, а се трупа на орбита. Самия проблем не е толкова за Земята, а за всеки който иска да я напусне. Всъщност дори и в това отношение въпроса е преекспониран.

Е ми прибирайте си степените бе. Мъск го прави.

То не е лесно да си тъп..... Какво прибира Мъск? Първата степен, нали така? Първата степен на всяка ракета работи около 3 мин., при което се издига на около 60 км височина, да височко е, но на тази височина земното претегляне все още е значително и първите степени на всички ракети на практика падат обратно на Земята. Дори вторите степени падат обратно на Земята - проблема с Китайската ракета е именно това - че втората степен пада към Земята - за съжаление неконтролирано (също като Американската станция Скайлаб преди 40 години). В същото време има много отломки от сателити, ракети (частично успешни, неуспешни пускове или дори фрагменти от успешни ракетни стартове), които продължават безцелно и неконтролирано да обикалят както на ниска, така и на по-висока орбита... Четете бе хора , то не е трудно!

това знаем, че го знаеш от опит. Вярваме ти. Пробвай да си умен и да знаеш, че и вторите степени на Фалконите се пробират, за разлика от други падащи в радиус от 750 км от изисленото

Получава се "ефект на доминото". Верижна реакция. От всеки сблъсък се пораждат нови парчета боклук, летящ с космически скорости. Те пораждат нови сблъсъци. Накрая ще стане невъзможно каквото и да е изстрелване на спътници - всяка ракета ще я "причакват" парчета боклук. Край на Космическата Ера. Регрес на циливилизацията.

въпроса е силно преекспониран. хипотетично - да, напълно е възможно това да се случи, на практика космоса е ... голям, мястото на орбита е ... много, отпадъка може да се движи с космически скорости, но и ракетите се движат с космически скорости в същата посока. примерно сценарийче като от филма Гравитация е дори хипотетично е невъзможно. Почти всички цитирани в него станции и сателити се движат на съвсем различни орбити. Дори абсолютно всички изстреляни до сега космически обекти и отпадъци да бяха на една единствена орбита, пак щяха да са на стотици километри едни от други.