Коментари - Мъск: AI ще причини Третата световна война | IT.dir.bg
назад

Мъск: AI ще причини Третата световна война

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск заяви в Twitter, че изкуственият интелект ще бъде най-вероятната причина за избухването на Третата световна война.

Обратно в новината

Коментари - Мъск: AI ще причини Третата световна война | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Празни мисли на празни същества.

Проблема може да е в автоматизацията на военните оръжия. На много места, например за да спреш ракети, то трябва да имаш такива управлявани от програми, които автоматично да отговорят. Човек няма времето да решава и действа. Този автоматичен отговор може да не е по точна преценка. Да вземе за цел нещо което не е нападение. Още навремето СССР създава "Система Периметър" за автоматичен отговор, ако всички ръководни кадри са унищожени. Отчита по датчици из цяла Русия (преди СССР) дали има ядрен удар и почват да излита ракети издаващи команди, активиращи целият наличен ядрен арсенал да се изстрелва срещу предварително зададени цели. Вероятно системата е със забавяне, в което може да бъде спряна. Но ако изпуснат контрола, става страшно. Тругият аспект е чисто като информация и поток на данни, как би се намесил изкуствен интелект. Дали всички новини няма да са фалшиви. Каква информация ще събират за хора. Може утре да няма и съдии, а това да се решава от програми. Записва някъде, че си избягал затворник за убийство и почват да те гонят.

loyola

дрън-дрън, това го имаше на филм още през 1984 (Терминаторът).

Само няма защо машини да се правят като хора. Напомнями как са се опитвали да литнат навремето. Е вече не размахват с криле. Да имитират хора е от този род.

Тази статия стои трети ден в сайта като паметник на вавилонският социален инженеринг. Има ли още някой, който не е усетил тревогите нна г- н Мъск. Ако има побързайте за да се разтревожим заедно. А хората трябва да се тревожат единствено загреха, който е във фундаментално противоречие със живота и да се страхуват от Бога, Който единствен има власт над живота и смъртта. Защото гордостта е сигурен предвестник на падание. Спасители сред хората няма. Който ги търси ще намери само вълци в овчи кожи. Историята на света е пълна с такива примери.

абе тоя е гледал някоя част на тИерминатор и е заспал и сега има някаква мания за зли изкуствени интелекти, ще му мине като си пие хапченцата:))

Туитър голяма реклама си правят май.

Руснаци и изкуствен интелект...муахххаааххахаха

Ще гледаме терминатор на живо, жалко че няма да бъде с дядо Арни! :-)

Бе не го отписвай дяда си Арнолд, току виж пак се върнал :-).

Не е проблема изкуствения интелект, а нечовешкият (рептилският) интелект, който под прикрите управлява човечеството - "князът на този свят", като основната му стратегия е "Разделяй и владей!"

Мъск си няма хабер от това дето коментира. Той не е учен, а шеф на фирма. Това дето си е прикачил някакви титли - еми и Стоичков има доктор онорис кауза, но колко е дкотор мисля че всички знаем. Второ: на тоя човек парите му идват от държавата, разбирай военните и тайните служби. Следователно (за тази които са запознати със западната "култура") той никога не би посмял да плюе по собствените си спонсори, т.е. да крещи колко била опасна технологията от която той самият си взима заплатата. Освен ако някой не му е поръчал да приказва така. Защо? Е това можем само да гадаем. Може да е просто да всяват страх, но едва ли, не са толкова елементарни. Според мен искат да внушат идея която на по-късен етап да "обясни" някои бъдещи събития по желания от тях начин - например тайните служби предизвикват някакъв конфликт или война, а обяснението е: изкуствения интелект го направи. И хората ще повярват защото идеята вече е била дълбоко загнездена в съзнанието им като нещо естествено от хора като Мъск.

Нямащите мозъка/знанието да коментират дадено твърдение се напъват да коментират автора му. Забележи, че дори не си прочел какво е твърдението, заглавието - което единствено си прочел - е подвеждащо.

пак ли ти се правиш на умен и възвишен. долен педал, такъв??? следвай си "съвета" и не коментирай :)

Абе мъжки блитц е твоето порище!Къде се вреш тука с двутактовите си чернобели теории!

няма да принадлежи на никоя държава, дори на първата ,която може да постигне най високото ниво. И чак тогава цялото човечество ще бъде на една страна,страната на живота.

ChatGPT

Много филми гледаш! ИИ няма да представлява автономния компютър, който стига до заключението, че трябва да затрие хората, а ще представлява подобрена версия на гугъл бот и други подобни. Т.е. ще бъде програма, управляваща всичката лична информация, която вливаме в интернет чрез технологиите. Така тази система ще може да "взема решения" въз основа на тази информация и ще предлага възможни решения на дадени проблеми (превантивни удари по цели, информационна война, саботаж)

Путин говори за владеене на света, а Мъск за война.

Стигам до там и същите изводи. Много е сложно да има нещо умно и същевременно да бъде затворено в нещо толкова тъпо, каквото представляват ограничените интереси на локално ниво. В това няма никакъв смисъл по презумция. За `страната на живота` не се срещат аргументи да се нарече `реалният свят`.

Пий си го редовно и няма да се травмираш от неща, които не разбираш. Стига се състезава с оня в количката кой по-високо ще надскочи нивото си на (не)компетентност.

съдейки по фактите и не по емоционалната епикриза на някой си, убива човешката естествена простотия, а не изкуствният интелект. Палячо.

Евала взе ми думите от устата

"Естествената човешка простотия", манипулирана от нечовешката гадория.

И аз си помислих същото, много филми нещо гледа това момче, вместо да набляга над амбициозните си проекти.

Дебилното дете пак образува мисли за жадната американска аудитория.

На този подставен актьор май субсидиите за компютърни програми, наречени с гръмкото име интелект, му се виждат малко. Още иска да цоца.

Пълно с лоши чичковци ей, кажи на лелята да дойде да ги набие. Отде ви изравят бе.

В Библията Бог ни казва всичко. Светът е потънал в грях и неправда. С всяко следващо тпоколение моралните стандарти падат. Какво ни препоръчваш? Да си затворяме очите пред очевидното и да си повтаряме мантри за позитивно мислене. Докато ни крадат и лъжат да мижаме? Ако Бог не се намеси навреме за да спаси верните Му хора, не би оцеляла и една жива душа на тази планета.

А през това време северна Корея си правят съвсем нормални ядрени бомби и хич не са заплаха.

Причината за Трета Световна Война може да бъде само алчността на някои хора (и държави), както и мерака им за пълно доминиране над останалите. Неща като горива, оръжия, Изкуствен Интелект и т.н. са само средства.

новина огин! според дирника. леле колко е възможно, еле па сега, да се заменят войниците с огромни, тромави, нуждаещи се от бая енергия роботи..... краят на света е настъпил, недраги дирници!!!!

Този май гледа прекалено много фентъзита...

Не съм му търсил tweet-а но ако вярно го цитират в статията е казал, че надпреварата да бъде постигнат AI ще направи белята. Което аз по-скоро го отдавам на това, че той отскоро е сред разни важни клечки и е все още в ужас от дебилието, незаинтересоваността и обикновената лакомия, които е видял по важните кабинети. Възможно е да подценява страхливостта им на всички тия, повечето имат като първи приоритет оцеляване в офис та едва ли е толкова страшно. Инак самият AI като такъв е и далече зад хоризонта за да стане заплаха, и още по-далече докато стане самовъзпроизвеждаща се система каквато сме органично базираните - то според тоя с библиите и ние сме AI де, нали ни е създал някой...

ти си създаден в кенеф,аре бегай да преписваш

LOL, мислех, че съм те излекувал а се оказва, че съм те травмирал до пълна безнадеждност. Съжалавам, не това целях, надявах се да помогна на лечението ти.

който получава милярди субсидии за теслите си, ли? да, много е работлив, честен и умен той...

??

не изкуствиният, а ниският интелект на някои световни лидери бих казал. един от тях с много малко думи в речника си, наи- често използващ по всякакъв повод "това е лошо... много, много лошо"

щот USA не правят подобни тестове на бомби, че даже пробвани 2 , върху мирно население, доста си неграмотен

Не матрицата а терминаторът е филмът

тоя да не би да се притеснява че ако стане 3а световна,няма да има кой да му купува колите и няма да има откъде да му финансират полетите до марс

Точно тогава ще се харчат най-много.. по 100 ракети на ден..

Текста под снимката: "Илон Мъск е притеснен ..." Тоя прави ли нещо друго, освен да се притеснява? То бива, то може, но чак толкова е на болест. Буквално.

не мислиш ли, че може да е притеснен защото са видяли вече, че е неуправляемо когато се настрои да се "самообучава". Ще ти е приятно ли колата ти да прецени, че не си добър човек и да се "самоубие" в някоя скала с теб на борда. AI-то не е само робот, който да ти прави палачинки сутрин, а ако държи скалпела докато си в операция или си бежанец, а то е робото с AK-47 на границата? Не е шега работа, други компании вече видяха, че е странно и спряха експеримента след като AI-то е почнало да пита екзистенциални въпроси (дори не говорим, че може не може да прецени информацията и дали обучаващият го е малоумен). Толкова много вариации има, че човек е нормално да се запита дали Мъск не е видял нещо, което ние не сме....

Мъск нищо не може да види. На него даже докладите му ги пишат други хора, щото той е "мениджър". Той знае и вижда това дето му го пишат други хора в докладите, а то колко общо има с истината не е много ясно, при положение че тия доклади се стъкмяват та да изглеждат резултатите позитивни.

Ако зебелязвате и папата напоследък много се тревожи от трибуната на вавилонските медии не за едно и две неща. За климата, за тероризма, за глада по Земята, за ресурсите, за спаведливостта, за бъдещето. И заявява че има универсално решение на този проблем - повсеместно установяване на белегът на авторите на папството (звярът) - неделният закон, който е в директно противоречие с четвърта вечна Божия заповед. В тревожни времена живеем. Който има уши нека чува, който има очи нека вижда и който има ум нека разбира, защото скоро истината ще бъде дефицит и хората ще ходят като слепи. Слепци ще водят слепци. Само като си помисля каква люта борба се задава с "фалшивите" новини и настръхвам.

не съди толкова тежко католиците, ставаш смешен, не сме в епохата на Ян Хус и Лутер, ...не си истински вярващ ако нямаш вяра в бъдещето ... казано е да спазваш пропорцията шест дена работи на седмия почивай, Господ е възкръснал в неделя и затова е празник ... аман от фанатични сектанти които проклинат хората и си въобразяват че те единствено са богуугодни

На това твоето му се вика фанатизъм...

А дали няма да се окаже ,че нещото наречено човек е БИОРОБОТ от доста нисък клас,щом не се отличава с качеството РАЗУМНОСТ- т.е. липсва му преценка за самосъхранение- по АЗИМОВ А./май ТРЕТИ закон за робот/

Изкуствения интелект ще бъде следващата логична крачка в еволюцията и ще изтреби примитивните хора, които разрушават Света, така че той е добро за планетата, а всички ние сме злото, факт. Така че се радвам, че краят ни наближава.

Никога не е имало самоволна еволюция благодарение на естествените процеси в природата, защото това е в пълно противоречие с наблюдаваната реалност и всички физически и информационни закони? Всички живи организми, клетки, органи, органели и системи, имат взаимосвързана фунционалност и притежават качеството нередуцируема комплексност. Пример: От колко най-малък брой части може да бъде изграден работещ двигател с вътрешно горене? Същестуването на коляновият вал или друга негова част има ли смисъл извън контекста на работещият двигател с вътрешно горене? Всяка една част от този двигател свързана ли е по форма, структура и функция с останалите части на двигателят? Ако променим формата и функцията на една от тях, трябва ли едновременно с това да променим формата и функцията на други части на този двигател, за да запазим двигателят функционален? Кой може да прави такива функционални промени? Естествените природните процеси или интелигентният съзнателен и целеви човек?

За днес си изпълни надницата за тролене и дезинформиране. Може би е добре да си починеш малко, да отделиш време на семейството, за да може утре с нови сили да се включиш.

Еволюцията е на практика доказан факт. Точно факта че живите организми имат подобни органи и функции показва общият им произход. При сътворените от човека неща, например един двигател и един микропроцесор, не намираме общи части и функции. Това е защото те нямат общ прародител. При организмите е обратното.

Дино, пропускаш основен момент, врагът който е дошъл за да те убие и унищожи близките ти, ако не му се противопоставиш значи ставаш съучастник в собствената си гибел, как може да да го победиш, ... не давай свято нещо на кучетата и перли на прасетата защото ще те разкъсат

Нашата борба не е срещу хора, а срещу лъжата и властта която се крепи на нея. Нашето гражданство е на Небето, където е вечното Божие царство на мира, правдата, смисъла и бъдещето, а не на тленната Земя натрупана за огън. Господ казва, че който намери живота си в системата на Вавилон ще го изгуби, и който изгуби живота си, ще го намери. Защот не може човек да избере неправдата и да живе в гхармиония с Господа и другите хора. Християните са умрели за този свят духовно. За тях няма нищо което да привлича тук. Но имат мисия да разпространяват Божието слово и да свидетелства за спасието от Господа чрез вярата в Исуса Христа и послушание на Неговите заповеди.

Ако се бориш срещу лъжата, като твърдиш, защо постоянно лъжеш? (това е риторичен въпрос)

Дино, надявам се скоро да имаш пак просветление, Божето царство е също тук и сега на някой е дадено да прекрачат приживе, оповавай се на Светия дух и не изпадай в униние, ... "изплете от върви бич и прогони търговците от храма" John 2:13-16

Слушайте Мъск. Няма нещо, което е казал, че ще стане, а то да не стане.

Единственото ни предимство,е че AI може да бъде смотано на моменти или да чийтва.

симо

Гледахме го в ,,матрицата,,...Че и на научна теория се основава....,,реалност????---виртуална или РЕАЛНА,,.

Хората по природа са агресивни, алчни, егоистични, и е неизбежно да се самоунищожат. Доказателство са всички конфликти и трупането на оръжия и развиването на технологии за избиване на хора, вместо за подобряване на живота и космоса.

Истински риск би имало, ако някой програмна грешка в системите за управление на ядрените оргъжия може да предизвика ядрена атака по грешка. Но при тях рисковите модули са дублирани и дори триплирани, и чакат решението на отговорните хора. Реално няма никакъв риск от поредната вавилонска митология за АИ. Самата гьобелска натрапчивост, с която ни поднасят своите опасения, трябва да ни задейства сигналната лапа в съзнанието и да запонем да мислим критично. Аз лично не мога да си позволя лукса да гласувам сляпо доверие на човешки авторитети. Винаги проверявам фактите. За мен по-голяма опасност представляват емоционалните човешки решения на важни проблеми и въпроси.

хора останали без съвест и самосъзнание, загубили своята същност, ръководени от най низките страсти и инстинкти, са истинската опасност за човечеството

Човечеството пак си прави сметката без кръчмаря. тя природата, ако "реши" да дръпне спусъка, ще има да си мечтам за интелекти и ракети и цивилизаци. Дано да е по-скоро.

Мисля че повечето хора не разбират за АИ. Идеята не е че ще са по умни от нас. Идеята е че ще бъдат оставани да действат както намерат за добре. Целта на АИ е да заместят до толкова до колкото може хората. Това не ги прави по умни. Това ги прави само по евтини и по удобни.

симо

На ТЕБ са ти взели голяяяма преднина.

Представяте ли си ако парите давани за оръжие се насочат към наука до какъв прогрес би се стигнало.

посоката е друга: наука-оръжие-ако остне след години евентуално и за нещо полезно.

Мисля че човека се опитва да каже че тая посока е грешна и аз съм напълно съгласен.

Грешиш. Почти всички научни открития са започнали от разработки за военните и нови оръжия. Интернета е един известен пример...направен е за военните.

Изобщо не греши, посоката е грешна, както съм отбелязал по-горе.

Какъв? В свят управляван от вавилонските шамани, науката не е въможна. Примера ни е тъмното средновековие, когато езичниците от римокатолическата езотерична църква получила своята сила и власт от змеят (сатана), са преследвалали и изтощавали светиите на Господа 1260 г. (от 538 г до 1798г), само защото са искали да разпространяват Божията спасителна истина в света, да живеят според Божията воля и закон, и са отказвали да се поклонят на тленният грешен човек, но са искали да се покланят на вечният свят Бог от Който получаваме всичко даром. Заради езичниците тирани слуги на лукавият, светът е тънал в невежество през тъмното средновековие и в по-ранни векове. Благодарение на реформацията, се сложи край на това мракобесие чрез Божията истина, която започна да се разпрострянява масово в света. Тогава стана възможно развитието на науката, изкуството и културата. За съжаление поради усилията на емисарите на римокатоличексата езическа църква, инфилтрирани на ключови места в политическата и икономическа власт, и "образователната" система, днешната фундаменталан наука е опорочена и заменена с вавилонски шаманизъм. Научните принципи заменени с гадателство и фриволни спекулации, както в древен Вавилон - другата варат към Бога, която не съществува. Но апашите не иска да минат през едиснвенат аврата към Бога Божият Син, а да прескачат оградата. Което няма как да стане. Скоро светът отново ще бъде потомен в духовният мрак на тази църква за кратно, но с голяма интензивност.

Усещаш ли колко ограничена е твоята религия? В нея има само един народ - евреите, само един син божи - Исус, само една книга - Библията, само един път към Бога - църквата. Толкова ли е ограничен твоят Бог? А другите народи, които никога не са чули за Исус от Назарет? Знаеш ли каква огромна част от земното население не изповядва християнството? Всички те заблудени деца на Сатаната ли са? И какъв е бил пътят към спасението преди да се роди Исус? А животните - с тях какво става? Те предмети ли са? Растенията? Може ли за едно тленно земно деяние да се награждава и наказва с вечен живот или смърт? Това справедливо ли е?

Считам изкусвения интелект толкова опасен, колкото и клонирането на хора. Проблемът е, че в името на нпаредъка на науката и др. фактори, не поставяме граници. Виждам по- ужасни перспективи от предвижданият апокалипсис заради промените в климата и нашето участие там.

напредък на науката! сигурно се шегуваш! печалбата е двигателя!

Няма друг изход. Така работи света и еволюцията. Излизат нови работи и риска е че може да ни затрият а може и да ни изведат на следващото ниво. Без риск, няма напредък!

Човек не може да създаде изкуствен интелект, защото това означава да създаде живо съзнателно интелигетно, морално и целево същество със свобода воля. Но това не е по силите на тленният грешен човек, а единствено във властта на светият вечен Бог. Защото само светият може да има власт на живота и смъртта, за да тържестува живота през вечноста в любов, правда, мир, радост, смисъл, хамония и бъдеще. Което единствено има смисъл. Човек може да създава експертни информационни системи, които са просто машини, кито не могат да мислят , а да изпълняват несъзнателно поредица от иструкции. Без жизненото дихание от Господ материята никога няма да стане живо съзнателно същество. Затова е нужно да се смирим пред вечната правда на Господа, Който ни е създал, Който ни поддържа духовно живи чрез своето могъщо слово и физически живи через своето жизнео дихание и благата, които ни е дал даром, и Който ни спасява като жертва най-скъпото на сърцето Му, Своят Единороден Син, който сам изкушаван във всичко и останал безгрешен за да стане жертвен агнец без недостатък, даде доброволно своят живот, за да не погине нито един, който вярва в Него и остане докрай верен на волята и закона Му, но да има вечен живот. Пътят към Бога минава през смирение, искрена вяра и отричане от греха, който е ненужен. Годорстта и егозимът са принципи на хаосът - наши смъртни врагове, които ни водят към паднение. Но защо да човек да бъде горделив, когато всичко получаваме даром от нашият Създател? Защо да бъде егоист, когато Господ се грижи за всичко и за всеки в битието?

Колкото и да не споделям религиозните ти възгледи за другото си абсолютно прав. Човекът не може да създаде живо същество от нежива материя. Прав си и за това какво в действително представлява така наречения "изкуствен интелект". Даже ме учудва че човек като теб който очевидно е религиозно насочен разбира тия неща. Но както и да е, прав си за това.

Правете разлика между вяра в живият Бог основана на могъщото Божие слово записано в Библията чрез патриарси и пророци вдъхновени от Светият Дух, което се е утвърдило през вековете исторически, фактологически, пророчески и научно, и което има сила да променя сърца и съдби. И религиите измислени от строителите на Вавилон за да подчиняват мнозинсвото на своите плътски страсти и суетна воля чрез беззаконие. Разликата е огромна. Чрез вярата в Бога получавам свобода, смисъл, надежда, изцеление от греха и смъртта, и бъдеще. Чрез тази вяра служа на вечният свят Бог, а не на тленният грешен човек. А чрез световните ритуални религии фиокусирани върху земните неща, и чуства, хората биват поробвани и държани в духовен мрак. Получават единсвено робство, неправда, липса на смислъ и бъдеще, заблуда и тление. Истината е само една и тя ни води по тясната пътека към покаяние, освещение и спасение.

Искам да се върна в пещерата или поне при прабаба си. Ще си нося вода от кладенче, ще си варя бобец за децата и мъжа, новините ще ги научавам от клюкарките на мегдана и тупанджията.... Май че така е най-добре. Ако има война, ще се спретнат мъжете и ще отидат, кой оцелее, оцелее, ние ще ги чакаме с децата.

Няма да е AI, а ПУ! Той ще я причини с лунатичните му блянове да смазва злия Запад!

Правилно! Понеже, ако е истински AI, ще разсъждава обективно, и като види какви са ги надробили хората, ще реши, че нямат място на Земята.

симо

Правилно...

А какъв ще бъде смисълът тогава от човешкият фактор,на изкуственият интелект,освен материялна форма,друго не му е нужно.

Предполагам че на простолюдието не им е ясно това и все още обвиняват северна Корея. :)))

интересното е как изкуственият интелект ще тълкува изсипването на ракети в дадена местност? Примерно - решението на дадена велика сила да обстрелва с ракети дадена територия.

Ще го тълкува като инструкция подобно на Борисов както тълкува инструкциите на САЩ.

Абе некак си съм съгласен с противниците на ИИ! Просто е, когато се създаде ИИ то хората чисто и просто ще му пречат безкрайно, и следователно в даден момент, примерно 4-5 секунди след създаването си(а ако е толкова умен може и по-рано), той ще реши, че е по-добре да ни извади от уравнението!

причината ще е и като при другите войни - АЛЧНОСТ

Много е прав човека. Жаждата за власт над хората чрез машини ще погуби човечеството. Бостън динамикс и Гоогле имат военни безпилотни и самостоятелни машини, колко му е да закачат някоя картечница или граната на тях. Много хора не вярват защото не са виждали у тяхното село, но в чужбина се произвеждат роботи и Мъск знае това, то у нас кво ли се произвежда вече. Моята прогноза е, че третата световна ще започне от мултинационална компания, произвеждаща такива роботи-убийци. Гоогле е по-мощна организация от всички балкански държави взети заедно.

Всъщност, нео-империалистическия капитализъм ще унищожи света. Това е причината, а с какво средство ще стане това, АI или друго, това не е от голямо значение.

Основата на организацията във всички физически системи е информацията, която не е свойство на материята и енергията. Тя може да бъде записано в материална среда чрез изполване на енергия, но е независимо от тях. Нещото което прави една последователност от числа или букви смилена и полезна информация, не е материалната среда в която е записана или енергията която е изпзолвана за целта, а интепретацията на съзнателният, интелигентен, рационален и целеви човек, създаден по образ и подобие на Господа. Информацията е свойство на мисловният процес на съзнателно интелигентно същество, което е създало и евентуално изпратило тази информация до друго съзнателно интелигентно същестсво, което трябва да познава начина за нейното разкодиране, за да може да е интепретира правилно. Комуникацията между две или повече интелигентни съзнателни същества се осъществава с натурални езици, които представляват договор за установяване на правила за кодиране и разкодиране на тази информация за да бъде изпзолвама. Без такива правила тя се превръща в безполезна последвателност от символи, която никой не може да интерпретира правилно. Живите организми също разчитат на информационни системи за да фунционират правилно.

симо

Еволюция--/информация???/,ПОЛЕ,СИЛА,ЕНЕРГИЯ,МАТЕРИЯ,/съзнание???/...Интересно е ,,древните ,,са имали любопитни познания по въпроса!!!!Например понятието АТМ/НЕДЕЛИМ/...Това няма нищо общо с СЕГАШНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ за атома....Това ,просто,ОЗНАЧАВА--НАЙ-МАЛКАТА НЕДЕЛИМА ЧАСТИЦА МАТЕРИЯ!!!!А делението зависи от НАПРЕДЪКА...атом,ядро,/квантова теория/-БОЗОН,.....очаквайте продължение.

Май човека има право: Jaguar показа волан с изкуствен интелект - това е заглавие от съседната рублика.