Алармираха за сериозна уязвимост в процесорите на Intel

Благодарение на нея хакери могат да достигна до всяка въведена информация на отдалечен компютър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това си е направо бекдор , всеки който има разработена програма за това си влиза както си иска и си снифи на воля.Както пишат колегите по надолу доста съмнително е интел да го нямат като приложение и да не са го дали на разни служби и организации....

за Линукс на всеки 6 месеца има добавъчни програми към биос функциите!

Нима си мислите, че това са случайности? Това са нарочни завоалираности, предварително заложени в архитектурата на процесорите. При операционните системи с отворен код обикновено е по-трудно да се проникне, но се използват доста рядко. Иран се опариха точно чрез манипулация на Windows, целяща точно определен тип PLC. Stuxnet ги върна доста назад, и заради това минаха и те на отворен код. Сега на играчите в сянка им трябва нов инструмент. А това, което ни се дава като инфо е част от малкото, което е налично в арсенала за контрол. Другите похвати са като да търсиш игла в купа сено. Лошото е, че само определени хора ги знаят - тези, които са ги вградили. Оповестяването на подобна пробойна говори лошо за Интел, но надали и АМД са по-различни. Къде под натиск на правителството, къде "собствени разработки", такива неща се правят с цел един ден някой да спечели луди пари под масата, както беше и случая със stuxnet. Никой не може да ме убеди, че някой самороден гений, който предварително не е информиран за пукнатините във Windows може да сътвори такъв код. Без да ти е подшушнато предварително то е все едно от първия път да уцелиш шестица от тотото!

Поради такива причини, руснаци и китайци си правят собствени процесори, които ползват в системи със "специално" предназначение.

това не е бъг, това е вградена функционалност.

Добре че разбра какво е та го и класифицира, LOL. От наличното инфо дори аз не мога да разбера как точно става пробивът.

Добре де, що зорлем карате хората да Ви се подиграват???? Видиш ли даже самородния гений dp не може да разбере как се случва нещо, "Къде сте тръгнали Вие да се изказвате бе ейй???". Що за арогантност, не мога да разбера??!?!?

може и така да е , ама ти си нямаш дори най-малка идея - просто си гледал много филми и конспирации

Това не е бъг, това е нарочно оставена вратичка, затова и толкова време от интел не реагират да го оправят.

малка печатна грешка има тук : "Заради пропуски в сигурността, ..." следва да се чете: "Заради нарочни пропуски в сигурността, "

Става страшно!