"Ало, Космос? Говори България": Соломон Паси свързва деца с МКС

Това е 101-ият разговор, който организира НАСА и за пръв път ученици от сегашния ЕС ще участват в такъв

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много приказки, много плюене по Паси ... има една приказка "и най-дългото пътешествие, започва с първа крачка!". Това днес е една добра първа крачка за тези деца. Не си правете илюзии, че е нещо друго ... но пък и без първата крачка пътешествието няма да се случи. Мен като дете много ме впечатляваше всяка новина от космоса, специално руските луноходи ми бяха мания, рисувал съм ги, правил съм техни макети ... е космонавт от мен не стана. Не съжалявам за времето което прекарах занимавайки се с космоса, вместо с останалите съученици в някой кафене. Нека и тези деца направят първата си крачка към космоса, пожелавам им да ги вдъхнови за още крачки в същата посока. Пък кой знае, може следващия български космонавт да е сред тях.

А после звъннал и Паси И през сълзи замолил — Мой миличък, добричък Прати ми галоши И на мен, и на жената и на бай Тошо.

КОСМИЧЕСКА "нация" БЕ УРКО...... ИМАЛИ СМЕ СОБСТВЕНА КОСМИЧЕСКА АГЕНЦИЯ И РАЗВИТА НАУЧНА ПРОГРАМА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА КОСМОСА ЛИ.... ..ИЛИ КОСМОДРУМ..... КОЛКО СОБСТВЕНО ПРОИЗВЕДЕНИ БЪЛГАРСКИ САТЕЛИТА СА В ОРБИТА????? ........ ПОМПОЗНИ ИЗКАЗВАНИЯ И КОМЕНТАРИ........ ПРАВИЛНО Е ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ ИМАТ ПАТЕНТЕН ПРИНОС В СВЕТОВНИТЕ АЕРОКОСМИЧЕСКИ ТЕХНОЛОГИИ.....

80-те % на проф . Христов наближават 100%. ЮРУШ, малко остава.....

Едно време България беше космическа нация, сега ни няма на картата, а тоя мушмурок вика, ало тук говори България. Евейски бокук

Едно време изстрелваха ракето всеки ден в космоса от мизерията в долно нанагорнище, дааа. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Едно време имаше руска космическа станция, на която е пребивавал и наш космонавт. Ако наистина не ги знаете тия факти, не бива да се учудваме че избирате неграмотници за управляващи.

Едно време докато хората качваха със совалките тонове горе имаше руска увеселителна въртележка на орбита (и да, цялата се побираше в товарния отсек на една совалка) на която току качваха и по някой от окупираните територии като България за пропаганда.

този, защо не е в затвора? Знаете ли какво щс се случи в САЩ,а ко се разбере, че техен политик получава редовно пари от друга държава?

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

знаем , че си подлога ама точно пък на ТОЯ елемент да адвокатстваш си е доста долно

този е наѝ-големият мръсен мръсник

Той какъв е не знам особено добре но ти пикаеш газ при мисълта, че руският ти господар няма сили да дойде да те строи тук заедно с всички останали - на умствено изостаналите руски слуги мечтите ви стигат дотам, то с 2 работещи неврона и това е чудно как го постигате.

Паси да се обади когато САЩ качат наш космонавт горе. Рисунки и ало разговори не се броят за постижение За негово сведение на съветссата станция МИР имаше постоянно отворена любителска честота.

Нашите никога няма да се качат никъде защото не внасяме вноски по програми за космонавти, а участваме парично само по по-евтината програма за космически изследвания. На практика доставяме само манджи. И понеже много държави се натискат това да правят ние го правим най-евтино.

Явно бича децата човека. То и Майкъл Джексъм беше така.

Тоя няма ли кой да го изстреля в космоса с бившия му трабант..

ало, космос! говори Данъкоплатец. светът ни се напълни с безотговорни психопати, поставени на отговорни постове. Поооомоооощ!!! :-)))

Тези чужди агенти няма ли да ги подгонят службите?

След като влезем в НАТО, зап.инвеститори ще имат гаранции и ще вложат огромни инвестиции в Бг

де е трабантчето?

Във военният ни музей. Това ако не е трагедия, какво е?

Е сега вече ще има рИване в космически мащаби.

Сюлейман пак шъ намаже филията и шъ съ олигави с два реда сълзи и сополи от кеф...

Сюлейман Пасиоглу

Паси? Пас и .... греда!

Пасѝ (трева)!

на баба ти хвърчилото!

12-те милиарда могат да се използват за разполагане на ядрено оръжие на територията на страната, за да се гарантира националната сигурност, за борба с руските шпиони, включване на български трансджендър в холивудска суперпродукция и участие в надпреварата за Оскарите и изпращане на Първи български астронавт в космоса!

Аз бих ги вложил в кастрацията на такива като тебе. И България има двама космонавти изпратени в космоса, идиот такъв.

Компютрите Правец са крадени от Апъл, комуняги такива. Живков поне е знаел от къде да краде.

Пък cmos технологията практически е разработена от български институт на базата на американска теория. 70-те години вземаме награда в Япония за калкулатор с cmos процесор. След което се появяват и микрокомпютрите... Нещата не са черно-бели

А сащ е крал учени от цял свят, които са получили тяхното образование в техните държави!

добре е да провериш как Kомпак (Compaq), HP и DELL са почнали. айде, влево, нещастници.

Правец не е краден, просто е направен така, че да е съвместим с Ейпъл. Единствената цел е по-широк потенциален пазар извън БГ. Това е все едно да кажеш, че всички киото ползват Андроид са крали хардуер от някого. Много е странно как такива тъпи митове се разпространяват от хора които нямат никаква представа от електроника и от действителните събития

объркал си се ти, да си видял някъде някакъв продукт съвместим с епъл, дали хардуерен или софтуерен? Няма такива, защото епъл не работят с никого и нямат съвместими продукти, правец-8 е точно същия само защото е тотално откраднат и само двата надписа "apple ii" са променени на "правец82", всичко останало е запазено същото.

Да насочиш 12 милиарда към космоса, щото не знаеш как да ги похарчиш и целта ти да бъде да имаш нобелов лауреат е теза на изключително кух човек. Вярно е, че космосът е бъдещето, но то не може да дойде без здраве, храна, истинско образование, зачитане на интелектуалната собственост и заплащане за ползването й. Похвално е децата да говорят с космоса, но ако имахме не кух, бутафорен човек, наследник на живков съветник, вместо конкурс за въпроси към астронафтите, щеше да организира конкурс с големи награди - милиони за хора, които могат да определят стратегическите цели на България. След което космосът, НАТО, ЕС, инвестиции се с правят с оглед на стратегическите цели. Някъде по пътя например към стратегическата цел да удължим живота с 50 години ще се появят и нобелови лауреати. Защо ни е по-дълъг живот? Защото инвестициите в отглеждане, възпитание, образование са нискоефективни ако служат за 20-30 години пълноценна работа. Ама няма кой да мисли, имаме наследствени съветници.

Когато България пращаше космонавти в космоса този боклук скандираше БКП. Сега пращаме само поздрави в космоса, а боклука дори не скандира, а лиже задниците на американците.

Солейман ефенди? Може би си мечтаеш отново да ти платим разширяването ѝ?

е решил да се отупа от нафталина и да напомни за себе си! Дали пък не е решил да се кандидатира пак за лапачницата?!

рушителите на съвременна България...

вие пишете оди за тях...

SU-152

Солеймане,а беше време когато говорехме с нашите космонавти.................беше....

Абе друго си е "Русия говори с Путин"!

летахме в космоса! Сега лапаме краварските фъшкии - безплатни бази и работа за без пари, че даже има и идиоти, които си правят устата колко им е вкусно!

SU-152

Солейман Пуси,е неговото име.Направо от трабантината да предава,нали е във ВИМ..........

много му тича!

абе глупак, ние имахме космонавти. А сега голяма работа, щели да си говорят с космонавти, докъде я докарахме с такива боклуци като него!

За компютрите "Правец" ще кажеш ли нещо?

не лоши за времето си. правец 16 е еквивалентен на ХТ или 286. до 93 си бяха актуални щайгите. пак по това време е и края на българските хакери. края на 80-началото на 90 всеки трети вирус бе с български произход.. дали са крадени технологиите или не - на кого му пука? всичко се е произвеждало у нас - и процесори и памети и видеокарти... навремето един от шефовете на Сименс попита - не мога да разбера - ние от един завод за галоши станахме световна сила , а вие имахте цялата база ! какво стана?

SU-152

Ми нека те светна нещо невежо животно............... В началото на 80г. България въвежда информатиката,сети се на какво ........... много преди първия прозорец.........

SU-152

Питай колко от днешните момъци знаят кой е А. Александров.

ти па - за тах Владимир Вазов е написал под игото, а Стефан караджа е турчин...

SU-152

Е нали Плевела кажа,че Левски е бил борец за еуропейски ценности.............

Комунисти, Соломон Паси е от вашите, той е потомствен комунист.

Гнусен, нечистоплътен полуевреин, син на висш комунистически идеолог-чист евреин, долен слуга на световното еврейство, предал му державни тайни, нищожество, което е избягало от военна служба, но иска военни бази на САЩ и НАТО в България...Тоя трябва да е в затвора до живот, ако не можем да го изправим до стената.

Малко си объркан. След като баща му е от най-големите комунисти в НРб не трябва ли да го обичаш? Кои държавни тайни е предал, на НРБ? Това държава ли е "НРБ" или съветска кочина?

Соломон предаде държавни тайни, бе неграмотник!

Твърдението, че българчетата ще са първите деца в ЕС, които ще разговарят с МКС, е абсолютна лъжа ! Такива разговори много често се провеждат между френските ученици и МКС. Само преди три седмици беше поредният с Тома Песке.

Този Соломон Паси не беше ли човека, който продаде секретните комуникации на българските посолства на израелците? Търсене в Гоогле: бTV, 2005 г: ------------- Във вторник Върховната касационна прокуратура обяви, че Софийската военноокръжна прокуратура ще направи проверка на данните за центъра в Израел. Военната окръжна прокуратура ще проверява дали има данни за шпионаж и престъпления по служба. Ще се провери и дали израелска фирма "Трансат" е извършила митническо престъпление при внос на технически съоръжения в България за около 2 милиона евро. По този повод на разпит ще бъдат извикани министрите в оставка - на външните работи Соломон Паси и на финансите Милен Велчев. Днес МВнР ще предостави информация за правните аспекти на договора, сключен между МВнР и фирмата, както и техническите предимства на въведената съвременна технология за комуникация. Вчера външният министър в оставка Соломон Паси каза, че сделката е сключена преди година и досега всички институции са имали време да зададат въпросите си. От Въшно заявиха, че подобен център в Израел няма и че вероятно става дума за сателитната комуникационна система, която обслужва 45 от нашите посолства по света. ----------- На първо четене - такава личност трябва да се изправи до стената. Дано по-скоро дойде Народен съд 2

На участниците да бъдат раздадени и по едно козметично кремче и връчени лично от другия ярък евроатлантик-Еленчето!

Ми ако ленчето открадне кремчето ?

"В момента на МКС има шест американци, двама руснаци, двама японци и един французин." Тоя боклук паси що не организира разговор и с руски космонавти????

Добре,че руснаците направиха МКС, да могат американците да говорят от космоса по телефона с Соломон Паси.

Соломон Паси какво по-точно разбира от Космос? Аз само за европейски ценности съм го чувал да приказва, при това така и не схванах какво са те!

Ценност е например джендъри да отнемат децата на нормални двойки, щото джендърите не могат да имат деца

с трабанта до крсмоса. ббаахаха

Този Соломон, не беше ли онзи дето ходи при арабите, да преговаря за това как българите да платят милиони? Бахти сделката, бахти човека - опа ама с това име Соломон предполага че може и други интереси да търси, не българските.

Едно време пращахме космонавти, сега говорим .... по телефона! Какъв регрес, а?

Пасатора може само школа за предатели да отвори. От друго не разбира.

Г-н Паси ,покани двамата български соц . космонавти да ти помагат,че това е много важна и тежка работа.

Белонога мн меко вози.