17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" те са почти непробиваеми за хакерите." мхм а какво ще стане когато почти непробиваемите данни все пак бъдат пробити

Излъгах се преди няколко месеца и си взех румба някой си модел. Първо-обърква се в предмети из помещението и зацикля да чисти в ненужни места а пропуска мръсотия. Не е за домове в които има предмети и неща по земята. Един прост кабел го спира. Вероятно е подходящо за зали или офиси, но за дом-не. Второ голямо неудобство е почистването на робота. Разглобява се сложно и се изтупват различни компоненти, което е сложно и главоболно. Има много скъпи румби по 5к, които сами намират базата, почистват се и се зареждат. Трето-като му свърши тока не си намира базата и не се самозарежда независимо от обещанието на призводителя. Просто не работи коректно. Четвърто-неспособно е да прескача дори минимални препятствия като кабели и др, а праговете съвсем. Пето-безумно скъпи консумативи. Извод-пълен боклук за много пари. Технологията е изначално сбъркана и безперспективна.

След една седмица - Епъл патентоват уред, който засмуква прах и боклук, от пода. Никой, вече, няма право да прави прахосмукачки.

Обърни внимание "..предлага множество решения за умен дом". Целта не е да работи добре...макар че това е бонус. Целта е една огроман фирма като Амазон да се опита да има монопол върху автоматизирането на дома ти. Това ще им даде предимество да ти взимат пари - автоматично всеки месец, макар че са те питали само един път!

мога да ти кажа че от 2014 година ползвам Самсунг със самопочистваща станция. Имам и миеща Скуба 385. От тогава до ден днешен съм пускал нормална прахосмукачка 10тина пъти и то само за да хвана в хептен забутани места! Домът ми свети, можеш подовете с език да ги ближеш след Скубата. Ходя бос и краката ми винаги са идеално чисти! Много рядко се случва да не си намери станцията или някъде да се запъне! Но след 2-3начални пускания трябва да намериш къде са проблемнитеместа и да вземеш мерки, после щеси свиркаш! Не може по земята да е кочина от предмети и да си мислиш, черобота ще се справи с глупоста ти! Кабели си нямат работа по земята така или иначе! Почистването на всяка машинка отнема около 2 мин, което е много по-добре от 30минути жулене с нормалната и мопове дето само размазвар мръсотияра Скубата и Самсунга са топ тандем и за нищо на света не ги заменят! Важното е и че са тъпи без връзка с нета да те записват и следят с тях Цъкаш и бутона и да се оправя! или седмична програма в майката и никакви нетове!

Абсолютна глупост! Това изявление само показва мързел и ограниченост! Дори най-евтиния Lefant 201 or 210 за 130-150 евро или 260-300 лв вършат по-добра работа от тази за която ти казваш. Което води до мисълта, че не прахосмукачката е проблема .... FYI: Тези, които казваш вършат добра работа (по 5 к) съвсем не са 5к, а около 1000 лв или 450-550 евро (напрример Xiaomi Mijia or Roborock SMax или подобни с основна почистваща станция-майка)

Скуба сериите 370-380-385 и до ден днешен остават ненадминати. Истински миещи машини, не като сегашните ходещи мърлящи мопове.