AMD с близо петкратен ръст на печалбата

Приходите за второто тримесечие се увеличават с 26% на годишна база

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ехее, да си им в търговският отдел сега ...

хубави процесори правят, и серверски и десктоп, мисля да си взема лаптоп с амд.

Цифри, цифри... Само не разбрах едно: Заради кое са се вдигнали печалните? Заради по-голям процент печалба заложен в цената? Или заради повече продадени джунджурийки?

Ами това е финансов доклад — той показва резултатите, а не му е работа да обяснява причините. А самите причини са прости и отдавна известни: Intel, основният конкурент на AMD изгуби технологичното си предимство и изглежда неспособен да го възвърне.

Ако си им в търговския отдел, ще имаш много работа. Ако си беше купил акции, по-добре: от около $52-55 преминаха над $75 вчера.

новите райзъни удрят в земята надутите откъм цена боклуци на интел подмених си двете умрели машини с i-5 вкъщи с най-евтините райзъни 1600af - дори с малоумния уиндоус 10 всичко лети. игрите, които преди гледах в нета, сега вървят повече от добре.

Аз ако искам да си купя печка ще е AMD а вие си знайте

Ако си направите труда да попрочетете повечко по темата, ще разберете, че AMD доста са дръпнали напред, през последните година две, но определено има още да се понапънат, за да задминат Intel, в много отношения, не зависимо от факта, че последните са зациклили с новите разработки и определено все още се излежават, разчитайки на старата си слава... AMD наистина направиха яки печалби от продажби, що касае средния клас процесори, ползван широко от масовия потребител, но когато иде реч за маниаци-геймъри и овърклокъри, без оглед на цената и стойността, въпросът за избора не стои - Intel все още предлага по-добри параметри и възможности за овърклок на високата си гама процесори. Факт, който скоро може да се промени, ако не се напънат и те да извадят ново зайче от шапката... Хубавото в цялата тази надпревара е това, че печели потребителя, както по отношение на усъвършенстване на продукта, така и по отношение на цената. Така че, молете се това съперничество между тези двама гиганта да продължава и в бъдеще!

...ами не е точно така, но щом те устройва, нЕмаш грижи - спи спокойно! ;-)

Щом казваш... Все пак те съветвам да отложиш "скока", ако можеш... Изчакай края на годината, да видиш отговора на Intel... Освен това, има защо интелските процесори да са по-скъпи, но в крайна сметка, зависи, с какво се задоволяваш и за какво си ползваш компа...

ахахахаха нещо сериозно си се объркал. Интел издиша на всички фронтове ryzen им скъса дъпарата на абсолютно всички фронтове вкл. и на сървърния сегмент!

Интел се надценени чикии. Дори и стария ми FX6300 се справя все още повече от добре, а беше на цената на умрелия и3 на времето.