Американска компания спира Apple в Китай

Производителят на чипове Qualcomm успя да осъди създателите на iPhone

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудно, като са ми продали процесор Intel в PC-to не мога ли да му ползвам VTX-D то :). На мен така ми звучи ..

тъй тя днеа Куалком Хапъл , утре Кирин куалком ...диалектика ко да я праиш...

Та кой каза, че технологиите и интелектуалната собственост са в щатите. Не вече вятъра не духа от там.

Всички са крадци, дори имат стратегия, че краденето, дори когато ги осъдят и платят обезщетение е по-доходно. Често се случава въобще да не се стигне до съд, защото обикновено жертвите на крадците също са крали и при иск им се изважда насрещен иск. В Китай случая вероятно има нещо общо с конкуренцията при чиповете, не при софтуера wifi, 4G, 5G,6G и тн, освен това да не забравяме, че дъщерята на създателя на Huawei беше арестувана преди дни в Канада по поръчка на САЩ. За мен това си е политика и взаимно изнудване. В Китай по принцип не издават значими патенти, мажат едно и също докато минат 10-15 години и не си загуби значението технологията, в Русия е същото, в Европа не мажат, просто с години мълчат и е нито да, нито не. В САЩ патентната система е най-близо до нормалното, но там пък действа корпоративния интерес - ако преди издаване на патента, технологията вече е открадната от Гугъл или някоя корпорация на военен бюджет, няма шанс, стават като Китай. Въобще патентите не са икономика, а политика, понякога преминаваща в мафиотщина.

тези "интелектуални собсвености" в софтуерите са толкова смешни, че отдавна трябваше да отпаднат каво възможност. Значи някой паентовал слагането на линк в СМС от телефонен номер към списък с телефони и това е патент и никой дриуг не може да сложи линк?!? Пълна лудост! В случая би трбявало да може да се патентова само када, не идеята!!

Оппаа, къде е оня философ ЗЗТоп, дето квичеше срещу китайците? Американски компании съдят американски компании в Китай, сигурно пак китайците са виновни, че Епъл покрадват ... Както всички останали естествено, но воят е винаги от запад към изток.

Мноу густо мий