Коментари - Apple все пак ще има производство в САЩ | IT.dir.bg
назад

Apple все пак ще има производство в САЩ

Apple е готова да се включи в инициативата за производство на компютри в САЩ. Това обаче няма да бъдат потребителски Mac системи, а сървъри.

Обратно в новината

Коментари - Apple все пак ще има производство в САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали ще ги сглобяват негри или китайци, разлика голяма не виждам. Даже предпочитам китайците.

И за да бъдем съвсем точни, Apple ще сглобява сървъри, ще ги монтира в шкафове и ще ги изпраща за инсталиране в собствените им дата центрове. С други думи всичко е за тяхна употреба, а не за продажба. Същото нещо сега се върши на място в дата центровете. Сега централизират работата. Ако се тегли чертата, може да се окаже, че всъщност централизацията води до по-малко работници...

Няма да произвеждат сървъри (Apple по принцип не произвежда сървъри от много години насам), а ще произвеждат стойки за дата центрове. И за да стане цялата работа възможна, са поискали територията на фабриката да се третира като зона за свободна търговия, т.е. да не плащат вносни мита на материалите и да не плащат данъци върху изнесената продукция. С други думи казано, с изключение на няколкостотин човека, които ще се занимават с металообработка, е все тая дали фабриката на Apple намира в САЩ или на другия край на планетата. А специално за глупака под мен, който приписва този "успех" на Тръмп - Apple са подали документи за учредяване на зоната за свободна търговия през юни 2016 г.

БРЦК

Смяха се на Тръмп , ама работните места си вървят и всички фирми почнаха да обявяват разкрити нови места и инвестиции.

тази зоната в Meсa я бяха показали в HL, някакви извънземни живеят там

Споко, цайсаткото ги прочисти.