Apple изнася производството на iPhone извън Китай

Това ще стане, ако митата за внос на смартфона в САЩ се покачат до 25%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елате тука. Има програмисти има и хадуеристи....Само дето кода ви ще стане ОПЪН СУУРС. :)

в Индия едва ли, Малайзия, Виетнам, Индонезия, дори и бившата амер. колония Филипините

аз отдавна обмислям покупката на Бентли..))))

Преместването било непосилна задача?! Айде, бе! :))) А как се е озовало това, че и много други, производство в Китай? Е, по същия начин ще се озове и в Индия, например. Май чайниците ги присвива под лъжичката, а?

А колко ще струва произведената в САЩ джиджавка, дали са сметнали вече.

10000 dolara

Комунистически Китай прави продуктите на Капиталистически САЩ. Нещата съвсем се объркаха :-) Ама то кога е ставало на дума за строй и идеология? Никога! Винаги е било за пари и влияние!!!!

Глупости. Пак там ще ги правят но нещо дребно, като например слагането на батерия, ще се прави да кажем в Канада за да се пише "Направено в Канада".

те тез пък какво произвеждат. :-) Всичко се прозвежда от техните кирайски другари. Какво ще изнесат, като фабриките не са техни? :-)

Убеден ли си в това, което написа? Я пак провери как стоят нещата с "великата китайска промишленост". Китай е промишлената зона на САЩ. А такава зона не е проблем да се премести. Виждал съм как става - свършва работният ден, а на другата сутрин - празни халета - всичката ценна машинария извозена или пък направо изоставена, ако не е нещо свръхтехнолотично.

аз знам кво става кат спре хлебозавода пък ти си дрънкай

нещо си скаран с икономиката когато ти наложат на тебе мито скапват твоята икономика, не на тоя който ти налага мито. а ако ти наложиш мито на някой скапваш неговата икономика не своята. в момента в който Тръмп им наложи едностранно мито той задвижи процеса който спомена, не когато Китай им отвърна. Това си е явна икономическа агресия от страна на САЩ, която ако бъде оставена ненаказана е именно това "клякане" за което споменаваш. Контра мито е най-малкото с което Китай може да отвърне. В миналото подобни едностранни мита са били причина за не един военни конфликти.

това трябваше да е отговор на Дада. нещо е излязъл не където трябва

Митата бяха за малък брой стоки и по-скоро символични от 10% за да накарат Китай да отвори икономиката си, защото имаше хиляди ЕДНОСТРАННИ ограничения. Примерно ако правиш фирма и завод, той трябваше да е задължително 50% китайски, докато китайците можеха да си правят фирми в САЩ изцяло китайски, Китай беше наложил мита върху коли от САЩ с 15-25%, китайците не спазват патентните права и яко краднат и после правят дъмпинг с откраднатите технологии и т.н. С тези малки начални мита просто Тръмп им напомни, че трябва да променят нещо, защото търговския дефицит на САЩ с Китай стана голям. Тръмп поиска Китай да вземе мерки и да либерализира пазара си, но Китай се направи на умряла лисица, съответно Тръмп наложи символичните мита, като предупреждение, само че Китай наложи контра мита, което предизвика Тръмп да наложи мита вече върху значителен брой стоки от Китай. Т.е. реакцията с контрамита предизвикаха започването на процеса за отлив на фирми от Китай. И точно така в началото всички ограничения и мита бяха едностранни от страна на Китай.

Китай никога няма да си отвори икономиката - да пусне еврейските банки на пазара си.ха.ха. Сега единственно Голдън-Сакс извършват консултаниски услуги в Китай. Живея в САЩ и мога да ти гарантирам,....че ако Китай спре тоалетната хартия за 1 седмица - САЩ са загинали. Старите блогъри сигурно си спомнят началото на китайското Чудо, веднага след Виетнамската война, през 1969г , в България, с велосипедите "Атлас" и розовата многопластва мека тоалетна хартия ....която се късаше точно там, където беше перфорирана ха.ха.

Едно е телефоните да ги сглобяват работливи и дисциплинирани китайци, а съвсем друго е нерамотни и мързеливи индийски роми...

Тъкмо научиха китайците да правят скъпи телефони и сега ще трябва да изнасят производството и да учат други как се правят. Казвате, че китайците се набутали като наложиха контрамита? Те имат ноу хау -то, имат производствените мощности, имат хората. Сега няма да правят американските телефони по лиценз и лъвския пай да отива в САЩ, а ще правят техни си телефони и цялата печалба ще остава при тях. Случайно да сте забелязали възхода на китайските телефони Хуауей и Леново? Хайде пак помислете и кажете, дали са се набутали!? А САЩ ще изнесат ной хау-то си в още една страна и по този начин ще си създадат още един бъдещ конкурент. Честито!

Имат, имат. Досега им беше лесно да краднат ноу-хау от заводите в Китай. Набутаха се щото сега няма да правят толкова телефони, съответно ще намалят работните местта. Викаш конкуренция щели да си създадат САЩ, ама тази конкуренция ще е и за Китайците. Колкото за Хуявея, като гледам скоро ще се преименуват, ще прехвърлят активи към други фирми и няма да се учудя ако изчезнат като бранд извън Китай.

Не ме разбирай неправилно, не защитавам Китай. Аз също съм възмутен от безогледното крадене на технологии и др. от китайците. Но те си изиграха правилно картите. Ако си виждал/а първите китайски телефони ще ме разбереш. Бяха безумни. А новите им се напъват да се конкурират с първенците. А колко телефони ще правят не им бери грижата, не бива да забравяме, че битката не е само за китайския износ, а и за необятния китайски пазар. Те само за вътрешния пазар да правят телефони пак няма да имат стигане. Това което исках да кажа с моя пост е, че американците съвсем наивно им дадоха и хляба и ножа. Сега щели да си вземат ножа, но хляба остава у китайците, а и те вече са изкопирали ножа на американците и си имат свой.

зер катог гледам розовото бъдеще на огризката ( даже и това откраднала) направо се подмокрям

А Гугъл като им спре софтуера за кви телефони говорите въобще!!! Телефона не е само желязо!

Apple вече строи голям завод в Sturtevant (щат Wisconsin ), до 2020 ще бъде завършен

тоя с минуса - кво не ти хареса ?

Не го строи Apple, а един от контракторите, които им произвеждат Айфона и другите джаджи - Hon Hai Precision Industry, известни още и като Foxconn.

Така приказват, ама вече са почнали да изнасят полека лека производството за всеки случай. Просто Китай яко се нахендри с малоумното си решение за контра мита. Е пак бързо се усетиха и клекнаха да въртят свирки на Дончо, ама процеса вече се задвижи.

вчера от Дира ни уведомиха че цяла Америка подскача от радост за това че Китай благоволи да купи 1.5 милона тона соя и по този начин спаси сума ти американски фермери от фалит а ти тука ни убеждаваш че китайците били клекнали... размечтал си се нещо,а-)

Не само клекнаха, а и яко свирят на дудука на Тръмп. САЩ щяха да си намерят пазар на Соята. Китай не е благоволил, а изпълнява исканията на Тръмп. И за пръв път разреши чужда фирма да бъде едноличен собственик на завод в Китай. Нещо за което не искаше и да чуе преди. Да, става въпрос за Тесла, която ти като отявлен тъпак, чакаше да фалира.

не си ти когато си проЗД