Apple претърпя поражение в съда, следват промени в App Store

Авторът на играта Fortnite, както и други малки и големи разработчици, обвиняват Apple в злоупотреба с господстващо положение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така Apple ретърпява поражение в съда, като: "Съдията излезе с предварително решение по искане на Apple, но нареди на производителя на игри да плати на Apple 4 милиона долара обезщетение."

Абе, не е баш поражение за Apple това. Съдията по делото решава, че Epic Games не са могли да докажат монополното положение на ябълките според дефинициите на американското анти-тръстово законодателство, което щеше да бъде истински значимото събитие, тъй като можеше да доведе до опити за разделяне на компанията. Единствената полза за Epic и другите софтуерни компании, които публикуват проложения в Apple App Store, е елиминирането на забраната да търсят възможности за закупуване за самите приложения или за заплащане на потреблението чрез тях извън самата платформа на магазина, което е определено от съда като анти-конкурентна мярка. Apple изглежда готова да отстъпи от тази практика така или иначе, но интересното е как ще се третират отчисленията от тези плащания (в момента Apple прибира до 30% от всяка покупка през App Store). Ако комисионната за Apple остане същата, никаква победа не е реализирана. 'Today the Court has affirmed what we’ve known all along: the App Store is not in violation of antitrust law.' — Apple ‘Today’s ruling isn’t a win for developers or for consumers.' — Epic Games CEO Tim Sweeney 'Ultimately, Epic Games overreached.' — Съдията, която е гледала делото, в своите мотиви към решението

Апъл е номер 1 не случайно

Аз като потребител на Апъл не искам някакъв приложения да ме пращат на майната си да плащам в разни сайтове! Искам всичко да става в AppStore с ApplPay.и да си е интегрирано и тн. Само потребителите на Андроид може да се радват на такова решение на съда, които не ползват Апъл!!

Споко, въобще не е такава новината - изгубена е в превода! Аз не разбирам тея разработчици, между другото, някой насила ли ги кара да си продават софтоера на апъл потребители? Все едно някой да съди Софийска община, че за да си построи магазин по проект земята ще е по-скъпа в центъра, отколкото в Люлин!