Apple ще отстъпи на конкурентите си за първи път от четири години

Компанията едва ли ще продаде повече от 229 милиона iPhone-а тази година

Обратно в новината

Коментари - Apple ще отстъпи на конкурентите си за първи път от четири години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, все някой ден потребителите ще изтрезнеят и ще махнат очилцата с розови филтри.

Ами тъпчат на едно място от към технологии, ама цените подскачат постоянно. Аз току що смених Айфон 14 Про за Галкси S23 Ultra и мога реално да кажа, че със самсунга много ясно разбирам за какво съм си дал 1000та евро. Айфона вече не дава усещане за нещо изключително. Преди това съм имал S22 Ultra и 13pro. При Самсунг прогреса е очевиден, при айфон - никакъв.

Абе и S23 Ultra спрямо S22 Ultra не предлага нещо кой знае какво, затова аз си оставам с S22 Ultra...

ако САЩ не се бяха захванали да санкционират и ограничават Хуауей, Епъл нямаше да са първи през тия 4 години. Ама нейсе, пазарна икономика по американски :-)))

Много груби грешки направиха. Първо iPhone Mini трябваше да се казва SE, да е с този вид и размери, но с характеристики от предишното поколение и да с по-ниска цена. Втората голяма грешка беше, че изключиха от новата версия на iOS много модели, които можеха да бъдат обновявани още една година, докато не измислят реални функции, които да налагат отпадането им. Всичко това ще доведе до все по-голям спад в следващите 2-3 години, както преминаване на много потребители с отпадналите от ъпдейтите телефони към други производители, поради загубеното доверие и това, че не отговарят на нуждите на клиентите си.

аз съм с 12 мини и си взех именно него именно заради размера, просто Max, Ultra хипер мега ... размерите хич не са ми по вкус. Радвам се че е именно 12 мини с камера, процесор и рам на 12ка не някое скопено СЕ. Има си СЕ за който го иска и вероятно следващото СЕ ще е на базата на мини, тъй че идеята ти ще се изпълни. Ползвал съм в миналото iphone който вече не се поддържа ... да ти кажа няма разлика. Минаха 2-3 години след като му спряха поддръжката и чак тогава започна да прави проблеми с някои приложения. Не всички само с някои и само понякога. Това с поддръжката според мен се преекспонира безкрайно, а реално не е кой знае какъв проблем. В момента ползвам и един с Андроид версия 7 който не се поддържа от 3-4 години и ?... всичко си работи.

Епъл ако не размърдат малко дизайна на айфона ще изпаднат още

сегашния по квадратен дизайн е супер! дано остане същия вовеки веков!

229 по 1000 долара средно прави 229 милиарда брутен приход само от телефони. Искам и аз, ама ме мързи много. Искам наготово.

Само че 1000 долареса е КРАЙНАТА цена, всъщност имаш данъци, мита, такси, посредници (включително телекоми) и от тези 1000 взимат максимум 800...разбира се не е малко, ама все пак не взимат 1000 приход във фирмата. Отделно като сложиш, че реално ифоня струва от 200 до 600 долара за производство в зависимост от модела и характеристиките, тези 229 милиарда са си доста подвеждащи като цифра! И все пак, печелят повече от бройка от другите на пазара за момента, така, че едва ли има някаква опастност за Апъл....

Човека е написал бруто…

На Apple купувам само акциите, защото човешката глупост е безкрайна и винаги ще има балъци да си дават парите за тия боклуци.

Андроидът е мегаяко копеле!

Спайуеър.

То кое не е вече. Всеки гледа да ти точи информацията по един или друг начин.