17-11-2017 20-11-2018

Коментари

намаляване на цените на епълските лаптопи хаха - Гогов да е жив и здрав - пак ме расмя!

$999 за парче алуминиий - never forget :)

С мобилен процесор при това..лол

E кво , идеално са си го измислили от ябълката. АРМ процесор дето е в пъти ( ама много пъти ) по-евтин ( и по-ниско производителен де ) от интелските , но ще продават на същите цени. Дали са балами те или клиентите им ? :)

Здравей! Аз се занимавам с разработката на приложеия за мобилни устройства и тази промяна мога да ти кажа, че не е само откъм финансова гледна точка. Всяка компания гледа да прави пари и е неадекватно ако мислиш нещо различно. Само че, тука става въпрос за архитектурата на процесора. АРМ архитектурата позволява приложенията за Мак да се използват на телефона и таблета на фирмата. Вземайки тази стъпка, Епъл олесни живота ми доста защотоо няма да се налага да правя няколко прилжения за една и съща екосистема. Също така не мисля, че има нещо лошо в това да се използва АРМ в лаптоп. За пример мога да ви дам най-новия айпад. Още повече, че процесора, който ще видите в новите макбуци ще е създаден специално за лаптоп - няма да е мобилния, който в момента се намира в комплекта за разработчици. Не съм фен, когато някой плюе по неща, които не пробва за себе, съдейки по параметри и цена. в случая става въпрос за 1 марка модели, които можеш да преброиш на пръстите си. Кейсове за телефон и таблет? В пъти повече за Apple, защото не много разработчици на калъфи ще правят по 1 различен калъф за всичките Android телефони... Разработчиците за приложения също - един и същ размер на екрана, една и съща разновидност на операционната система. Няма нужда да пишат приложение, което да работи на 100 различни дължини на екрана, различни версии на Android и още сумати неща. И последното за което се ядосвам е, че никой не е роден обичайки андроид или епъл, а е направил избора си, въз основа на преживяното. Аз минах откъм страната на епъл след като телефон след телефон, както и лаптоп след лаптоп - повечето ми неща се разваляха, ставаха бавни за година (няма и толкова), и буквално бяха препълнени с фукнции, които използвах не повече от 1/2 пъти за кеф. В момента, от както излезна айфон 10ката съм с него. Екрана ми е пукнат отляво и има една голяма дупка отгоре при сензора за лицево разпознаване. Изтървал съм го незнаен брой пъти. И въпреки това, телефона работи безотказно, без да забива, всичко се чете на екрана, а батерията държи все още по цял ден безпроблемно. Преди този телефон бях с 6s, kойто също издържа 3 години в мен. Майка ми го използва в момента - работи безотказно - а беше купен когато излезна! Ако нещата бяха токлова черно-бели както вие ги представяхте, Apple нямаше да е една от най-големите компании в света.

Това е така и не съм твърдял , че не е. Както и кои какво си избира пак си е негово решение , моето твърдение , което няма как да оборите е , че процесорите АРМ по никакъв начин не могат да достигнат производителността на интелските. Същото е и с цената , няма как да оборите кое е по-евтино. Много марки имат андроид варианти с АРМ процесори , лаптопи , телевизори и т.н. Лично имам Chrome Book и Андроид телевизор на Сони , използвам и синхронизирам по същия начин като на телефона си и всичко ми работи. Apple са големи факт ,но сравнени с продажбите на всички останали еквиваленти са нищо. Също като сравнението Mac OS и Windows , да има ги ,но винаги ще останат едни малки проценти , без значение колко пари прави фирмата и това че е за сметна на потребителите. Сам всеки може да се обеди и да си реши кое му харесва и кое не. п.с. писал съм и аз приложения за андроид ( за лична употреба ) , нещата в последните 3-4 години се развиха много добре и ще продължат.

'АРМ процесор дето е в пъти ( ама много пъти ) по-евтин ( и по-ниско производителен де ) от интелскитеАРМ процесор дето е в пъти ( ама много пъти ) по-евтин ( и по-ниско производителен де ) от интелските' Абе УМНь0, А13 (с посивно охлаждане) СЕГА е по-бърз и производителен от Intel U серията, чакай само да видиш десктоп Алъл силикона какво ще може.