Коментари - ARM ще изпревари Intel и AMD със своя 128-ядрен процесор Neoverse N2 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кракната десятка ще става ли? За един преател питам, щото съм подучул, че бозата не работи много върху arm?. А мога и да се базирам, че и от Vmwarez :) няма да работи - поне официално

Всички тролове ще станат по умни с по 200-300 процесора в джоба и малко семки, лол

...едва 350W??? Баси майката ако не беше това "едва"!

Смятай 128 процесора с обща консумирана мощност 350 W. Едно работят....други батути опъват.

192... Не слушай Гогов. не може да преписва дори.

2 вата на процесор много ли ти е?

Бе че не е много не е ама тия 350 вата как се вадят от кутията не ми се мисли :-).

Ми тя една лампа навремето беше 100 вата. И дали този процесор е за твоята кутия или нечия друга?

интел и амд ще спят...

докато излезе на пазара ще изкопам всички койни!

За потребителя, няма значение, коя е компанията, а е важна приложимата технология, както и цената, която ще трябва да плати, за да получи най-доброто...

Аре стига бе Гогов. Като преписваш преписвай точно. Ядрата на са 128, а 192. И това е идеята на процесора за да не ползва Multithreading.

AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX на AMD e 64 ядра и 128 нишки. TDP 280W. Кое му е революционното на ARM процесора, че не се сещам?

едно е по 2 нишки на ядро, друго е всяко ядро с уникална нишка

Se taia

"...Eднoвpeмeннo c Nеоvеrѕе N2 ĸoмпaниятa АRМ пoдгoтвя и пo-млaдшия чип Nеоvеrѕе V1, ĸoйтo имa 96 пpoцecopни ядpa. He ce cъoбщaвa зa пoддpъжĸaтa нa мнoгoнишĸoвa paбoтa нитo зa Nеоvеrѕе N2, нитo зa Nеоvеrѕе V1...." Пичове, вие наистина ли сте толкова зле? За какво са му 100+ ядра, ако няма да има многонишкова работа?

Слаб превод на hyperthreading. Да, ARM нямат hyperthreading, разчитат на повече ядра.

Se taia

Ами просто да бяха сложили "виртуализация на ядрата", но някой просто ползва гугъл транслатор и ето резултата...

Ами то две нишки значи просто две виртуални ядра в едно физическо. Файдата е, че уплътняват времето на физическото ядро. Ако го уплътнят достатъчно така че да няма много празни цикли/ресурси за уплътняване полза от втора нищка няма, кой ги знае каква са я забъркали. АРМ е опростена система, това е голямото и предимство с което проби в мобилните през 90-те (ниска консумация, следствие от простотата) и доста по-лесно се уплътнява. Инак и тя е калпава (32 битовата), прекалено малък брой регистри за load/store машина. 64 битовата им не я знам, само бегло съм я поглеждал (не ползвам и 32 битовата им но нея съм я гледал по-сериозно преди да я отхвърля, за дребни неща може дори пак да я погледна :-).

Много процесори, мноо нещо имат тия ядра... :D