Коментари - Армията на САЩ ще разполага с най-голямата батерия в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците решават и правят батерията, проблем нямат. Китайците са насреща. Китай пройзвежда литиево-йони батерии колкото искаш, много са напред в тази работа. В момента 23% от е-автомобилите в Китай са с такива батерии.

Ясно. Ще имаме батерия, която ще отдава 8.5MWh и ще е с капацитет 4.25MW. До тук нищо кой знае колко необикновенно. Но как ще намали потреблението на енергия, ако може някой да обясни? От какво ще се зарежда?

Това с отдаването и капацитета е наобратно написали са го ясно.Батерията ще се зарежда от излишното електричество което се произвежда,а ще отдава тогава когато има недостиг.Освен това ще намали загубите рязко.В момента се губят средно 30% при транспорта на електричеството и 22% в домовете.

Така де. Нали това питам. Как ще се елиминират загубите от транспорт?

Алелееее, що глупости са написани в коментарите?!.... Това мощност, това енергия.... хахахаха! Па некои и реактивна енергия пресмятат... Една батерия има капацитет - или е в ампер/часа, или пък е във ват/часа (Ah or Wh), което е едно и също. Освен това важна характеристика на батерията е, какъв максимален ток може да се черпи, без тя да бъде повредена и за колко време. И всичките тези неща трябва да стават при точно определена температура - обикновено 25 градуса или 20 градуса по Целзий.

Ние пък ще инсталираме най-голямата ПЕЦ - Педално електрическа централа. Само трябва върнем наборната казарма, за да има кой да върти педалите.

MW - единица за мощност MWh - единица за енергия (в случая капаците на батерията) Или с други думи както го е отбелязъл и Валери - Батерията е с 4.25MW мощност и може да съхрани (или има капацитет) - 8.5MWh

Много просто! Това е първата DC батерия, при която има пълна, активна и реактивна мощност. При cosф = 0,5 се получава толкова!

Se taia

Реактивната мощност не се измерва във ватове май, а? Да си чувал за волт-ампер?

Ама ти сериозно ли? засправка оригинала е "The 4.25MW/8.5MWh lithium battery energy storage system ..."

Мисля, че не си схванал сърказма в изказването. При прав ток практически няма реактивна мощност, освен краткотрайно, при първоначалното включване на (реактивен) товар.

Se taia

Хах, ти не правиш разлика между капацитет и мощност, както и неграмотните джурналя. Значи сппоред теб мегават и мегаватчас са едно и също нещо... Леле...

BajMihal, по-скоро ти не четеш внимателно статията. Цитат: "Boeннитe cъoбщиxa, чe 8,5 мeгaвaтoвaтa инcтaлaциятa c мoщнocт 4,25 мeгaвaтa " Къде тук виждаш да пише пише МВтч?

Колкото повече тъпи русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък. Изцеденото кисело мялко, което гоце, курнина и другите мутанти червени фашисти от бкп са ви шприцовали в кухите кратуни!`

Краварския говедарски слон....Най големия слон в света!!!!

Като чета подобни изказвания, понякога си мисля че Рузвелт е трябвало да остави Хитлер да си свърши работата с СССР, вместо да помага на Сталин с огромните ресурси на САЩ. Ама че черна неблагодарност ...

Ако Рузвелт беше оставил Хитлер, сега цяла Европа щеше да говори руски.А лудите крави отдавна да бяха изколяни от нацитата ССовци в Ардените, и издавени в Ла Манша.

ПедеРуското джудже... най-голямото джудже на света!!!!

Интегралните микро схеми на ватенките са най-големите микросхеми в света. Най-големото жуже сред жужетата в политиките живее в кремъл. Руските часовници са най-бързите в света. Пидерасы в Раша са най-великите и многочислени педали в света – най-големия в мавзолее, а най-малкия - царь в кремле. Голямо, тежко, скъпо, шумно, грозно и не прави лед... Что ето? Руска машин за лед

Млад старец седнал прав на дървен камък...

Se taia

"...Boeннитe cъoбщиxa, чe 8,5 мeгaвaтoвaтa инcтaлaциятa c мoщнocт 4,25 мeгaвaтa pязĸo щe нaмaли изпoлзвaнaтa oт бaзaтa eлeĸтpичecĸa eнepгия...." Това чий титаничен ум успя да го сътвори? Вие изобщо четете ли какво пишете?

Мощност 4.25 МВт, капацитета е 8.5 МВтч вж извадка от оригинала "The 4.25MW/8.5MWh lithium battery energy storage system"