Астрономи наблюдаваха как черна дупка унищожава звезда

Това е най-отдалеченото и най-ярко наблюдавано подобно събитие в историята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те са американци бе много са добри много. И са светлинни години напред ! Хайде да сваляме шапка и да станем американци ! Политика всичко това е политика ! Само си представете каква случайност е това ! Нещо като по милион пъти на ден да спечелваш джакпота от тотото !

Доколкото съм научил една светлинна година е приблизително май просто казано 10млрд.километра,ако е така назовавайте за в бъдеще фактите така като уточнявате разстоянията в космоса

Преди 8,5 МЛД св.г. е вече факт съществуването на звезда Скитница и Черна дупка Хищница. Дори Хищницата била в център на галактика от засенчени звезди в момента на събитието. Кого успяха и за колко време да се образуват тези невероятно големи космически тела, примерно черна дупка Хищница с маса слънца с много 00000000, кога звезда стана Скитници, кога Идеалната точка в която съществуват се наду и Земята е на разстояние 8,5 МЛД светлинни години? Опасявам се, че Земята не е ръбът на Свършекът на Света и зад нея има още милиарди светл. години пространство.....на "големият взрив" .... в кратуните на пишман учьони.

Бах ти некадърния превод...

Доколкото разбрах от материала, черната дупка си е дремела кротко и някаква скитаща звезда се е правила на хулиган да я тормози. Тогава защо толкова лошо отношение има редакцията към невинната черна дупка? Ето с какви думи е описвана в материала по-горе: "черна дупка разкъсва звезда", "хищна черна дупка", "черна дупка, докато унищожава преминаваща звезда", "Виновникът изглежда е свръхмасивна черна дупка", "насила разкъсана от гравитационните приливни сили на черната дупка", "тя консумира това, което остава от обречената звезда", "черната дупка започва да поглъща обречената звезда".

Нали дупката се намира на "8,5 милиарда светлинни години от Земята".. как така "изследователите са успели да наблюдават събитието много рано - в рамките на една седмица от момента, в който черната дупка започва да поглъща обречената звезда". Това не означава ли че дупката се намира на една светлинна седмица от нас? Нещо май превода..

Събитието е с продължителност 1 седмица и назад във времето с 8 млрд. години. Това, че го "гледаме" сега не означава, че можем да си го превъртим на бързо - пак си е една седмица.