Коментари - Астрономи оповестиха, че е възможно да е била наблюдавана тайнствената девета планета в Слънчевата система | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да пратят нов вояджър да провери.

да пратят, само че къде? нептун например изминава 28 милиарда километра по орбита си като прави обиколка веднъж на около 165 г. какъв е шанса да пратиш сателитче с обсег на приборите под милион километра и да се натъкнеш на нептун? при условие че не знаеш къде точно ще бъде, разбира се. шанса клони към 0. предполагаемата планета е някъде отвъд нептун, с още по-голяма орбита и още по-дълъг цикъл на обикаляне. какъв според теб ще е шанса да я засечем със сателитче без да знаем къде е? по-лесно и удачно е просто да зяпаме с телескопи от земята, отколкото да пращаме сателити насляпо!

Плутон е не само по-малък и по-лек от всички планети в Слънчевата система; той е по-малък и по-лек от седем спътници на други планети: Ганимед, Титан, Калисто, Йо, Луната, Европа и Тритон. Някои астрономи смятат, че е само въпрос на време, преди да бъде открит обект, по-голям от Плутон, дори такъв със собствени спътници. Добавка ... Плутон е планета но джудже . Плтон е джудже но планета със спътник 55%(Херон) от своята големина .По скоро е като две луни заедно за планета .

А кво станА с неква друга планета, Плутон ли беше?

Я да видим кой ще налази повече? Изкуфелите любители на мистичното или изкуфелите любители на християнството.... Дотук резултата е 1-1/2 за изкуфелите християни. Половината точка я давам за инж. Танев и руските учени. Ако се окаже, че руските учени са били трезви, а инж. Танев не е бил ритнат от катър преди откритието, резултата ще е равен.

някой е бил налазен от извънземни...и сега не може да се отърве от тях...дори и с изчистения метод, пардон, с изчисления...метод.

1 Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му. 2 Ден на ден казва слово; И нощ на нощ изявява знание. 3 Без говорене, без думи, Без да се чуе гласът им, 4 Тяхната вест е излязла по цялата земя, И думите им до краищата на вселената. В тях Той постави шатър за слънцето, Псалом 19:1-4

И?

Човека си търси поле за изява. От наука не разбира, само от псалми. И понеже няма религиозен раздел, пише из другите раздели...

не можеш да задържиш в шатър разбеснял се кон

инженер Таньо Танев от Стара Загора беше изчислил математически орбитата на 10-тата Планета "Х" още през 1996 година с помоща на руски астрономи. Сега остава само да се насочат телескопите в правилната посока.

братчед ела в стаята да видиш десетата планета със навирения телескоп,може и да ти хареса след като си слънцето

Пак си превъзбуден и си се олигавил целия, санитарите зор ще видят докато те почистят.

абре паразштен шум едно си знаеш едно си баеш само за хапчета защо не се изчистиш от тук

Слушай доктора, взимай си лекарствата и шумът в главата ти ще намалее.

"Деветата планета в Слънчевата система обаче никога не преминава между TESS и Слънцето" А има ли обект, който е на по-далечна орбита от земната и да може да премине между телескопа и Слънцето?

Имаше спекулации че планетата Нибиру или нещо такова имала неправилна много елипсовидна орбита около Слънцето . Може 99% от времето да е извън а в 1% да е вътре за снимка . Не съм спец ,просто докато не е 100% ясно не бих ....

тя трябва да клони към спираловидна орбита?

Специалистите потвърждават, че TESS може да се използва за проследяване на транснептунови обекти, т.е. небесни тела отвъд орбитата на Нептун. Интересно. транснептунови - отвъд Нептун... Как тогава трябва да се преведа трансджендър?!

Запиши се на курс по английски, там ще ти обяснят.

Cheeseus

Ще допусна, че въпросът се дължи на неподправено незнание, а не на желание за дрязга, и ще обясня: На английски думата "джендър" (gender) означава "род" – това е изначалното ѝ значение от езикознанието – и се използва за обозначаване рода на думите. Преди 40-тина година думата излезе от тясното си приложение в езикознанието (благодарение на една феминистка), която я използва за обозначаване на социално-обусловените характеристики на пола, напр. че момчетата не могат да носят розови дрешки, че мъжът изкарва прехраната на семейството и прочие. С течение на времето и с развитието на медицинските технологии, когато стана възможно да се извършва промяна на пола, думата "джендър" бе съчетана с представката "транс", която означава "отвъд" или "през", по същия начин, по който имаме думи като "презокеански" и "трансатлантически". Надявам се да съм обяснил достатъчно ясно.

Всъщност gender означава и "пол" от много отдавна, а от няколко десетилетия вече се и използва масово в този смисъл. Транс и всичко останало идва много по-късно.

Да ти разсясна малко - на английски ПОЛ означава СЕКС, ох, май беше обратното - sex означава ПОЛ, а не род, и не онова ритмично поклащане като изпаднеш в транс :)000

Разясняре, вместо да се напъваш пак с все същия резултат иди си разясни къде са курсовете по английски. Sex означава пол. Означава и други неща. Gender означава пол.Означава и други неща. Това за улеснение преди курсовете които са ти нужни - ако не ти препълва акумулатора разбира се, как така две различни думи ще значт едно и също, де се е чуло и видяло. В контекста от който се напъваш да изкараш думата gender означава именно пол. Не се наврещя ей.

На какини стринкини сестреница от. ....може би едва ли не.....

Та се наложи и ти да дариш с мъдростта си широката публика. Не се навряка ей.

Голям праз.Планетата се казва Мелмак и всички отдавна знаят за нея.Мен ме интересува кога ще открият нещо значимо като например кой изяде Лъки. Майтап бе,Уйли! Хааа хаа хааа

Е добре де, а защо сам си слагаш плюсче? Защо не оставиш да те оценят по достойнство?

майтап бе,Уили :)))

Астрономията винаги ми е харесвала като наука.

Щеше да е яко ако и в България имахме космическа агенция за изследвания като Наса

Готов ли си ствоите данъци да я издържаш?

Имаме европейска космическа агенция ESA "като Наса". И е доста успешнa но не е с толкова голям бюджет за реклама като на NASA.

Аве моабеда да върви и ДИРа да си пълни дупките със безмислени статии.......

Аз чакам статии за нло

Уж 90% от космоса ни беше познат , ся няква планета до гъза ни?

Щото не е осветена от никоя звезда и се не види

1 процент от видимата вселена ни е позната ... И сме разбрали едва 3% от нея

Аз бих бил по-предпазлив с употребата на числа когато става дума за количествено определяне на неизвестното.

1996 година се оказа, че Космосът не ни е толкова познат и останахме само с ОСЕМ планети !

Не могат да покажат един от 25 000 сателита,планети ще показват.

ЗРУ, затова :)

Чакай ве, че планетите към момента не са ли девет - Меркурий, венера, земя, марс, юпитер, сатурн, уран, нептун, плутон - 9 бройки

Преди известно време класифицираха Плутон като планета-джудже, а не планета, та сега се водят 8.

Тази година пак я повишиха в чин планета.

Кога т'ва? Следя новините постоянно, а от теб го научавам! Едва ли е минало тихомълком...

Jaxon

дир.бг май ни отписа )

и астрономите да са били пияни,или да са били на трева