Астрономи откриха гигантска структура в космоса

Разкриха я впечатляващи триизмерни карти на Вселената

Обратно в новината

Коментари - Астрономи откриха гигантска структура в космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По големи глупости не бях чел

А ти какво си открил? Освен дупката на тоалетната чиния...

Ужасен превод! Ама то това не е странно де!

Вместо да ходи да изучава Български език....редакторката е ходила на джами-OKULDA да зубри КУРана на арабски.

За сравнение Сатурн е на разстляние 1,5 милиарда км от слънцето, така че вместо мисия до Марс може да подготвим мисия до тази супер-мега-гига огромна струтктура в космоса.

"Френски астрономи откриха една от най-големите космически структури с хиляди галактики, простираща се на 1,4 милиарда километра, съобщи Лайв сайънс." Много мънички са тия галактики.... :)

Статията би била добра ако не бяха сбъркани някои числа. Млечният път не е 520 мил. светлинни години, а около 120 хиляди светлинни години. Това е чудовищна грешка в размера.

не само ... много неща в статията са, нека кажа просто странни айде обясни ми в какъв контекст е споменат размера на галактиката ни и какво общо има с каквото и да е ако отвориш оригиналната статия в нея пасажа звучи по следния начин: In 2014, Pomarede and his colleagues unveiled the Laniakea supercluster, a galactic collection in which our own Milky Way resides. Lanaikea is 520 million light-years wide and contains roughly the mass of 100 million billion suns. Превеждам: Пред 2014 г, Помераде и колегите му от университета разкриват суперклъстера Ланиакеа, галактически клъстър част който е и самия Млечен път. Ланиакеа е с широка 520 милиона св.години и с маса грубо 100 милиона милиарда (1*10^15) слънца. Някаква връзка между смисъла на написаното в статията в дира и оригинала намираш ли? нека подскажа, авторите на това в dir.bg са взели думичката Млечен път от едното изречение, 520 светлинни години от другото, разбъркай смело, добави още някой случайна съставка, запържи до желаното ниво, сол и пипер на вкус ... и сипи мишмаша в dir.bg цялата статия е така, дори не бих я описал като смешна. тя си е пълна подигравка!

Ало, админа на дира: 1,4 милиарда километра - това разстояние е в рамките на слънчевата система, че и по-малко!

Тая журналистка е пълен идиот... Изобщо ходила ли е на училище или сайта назначава според креватните заслуги а не според образователните и писмени такива

като чета тази статия оставам с чувството, че вероятно някъде е публикувана истинската статия по темата и тя е поне 4-5 пъти по-голяма, а в случая автора просто на случаен принцип е избрал случайни изречения от статията и ги е публикувал. резултата неясно свързана каша.

mISHO

Изгубил съм си преобразувателя километри-светлинни години. Някой да помага...

300 000 км в секунда е скоростта на светлината. Светлинна година е колкото изминава за една година. Това е

Не стана ясно последното сравнение, ама нейсе...запуши я!

Пак сте объркали домати със свински опашки....не километри а СВЕТЛИННИ ГОДИНИ е разстоянието до "обекта". Чайше карие, паламанге, чае, чае...да си дойдем на ДИР.Мешере думата.

колко години трябва да уча и къде, за да разбера статията ви ???

Почти толкова впечатляващо, колкото ако американците наистина бяха успели да стигнат - че и да се върнат от Луната!! С наличната 60-тарска технология това, разбира се, е абсолютно невзъможно - както всеки технически грамотен човек знае.

Значи от руската космическа служба не са технически грамотни, защото ги гледах в интервю казвайки, че да американците са кацали и те са им следили сигналите откъде идват - идвали са от ЛУНАТА!

Айде, бе! Пуснаха ли те от психо диспансера? Я виж, колко новини минаха без глупостите ти! Бързо наваксвай!

Понеже не си технически грамотен, това го установихме многократно, не знам защо си толкова сигурен какво е можела 60-тарската техника! Хайде да не правим предположения, а да работим с факти!

Космоса е хармонично, холистично, екзистиращо и разумно континуално единство на всичко с Всичко, което го прави Теофанийна Самоекспликция на Божествения Абсолют.

КосмосЪТ е подлог - научи граматиката преди да използваш такива сложни думички!

Тази статия е много неадекватна.

Какви километри в космоса бе аланколовци Сещам се за една патка пишеше статии за рязни научни открития киснеше в Бан та не се учудвам За сведение рязстоянията се мерят със светлинни години не с км в космоса

1.4 милярда километра не звучи много впечатляващо, но щом казвате.

милИАрда

Моля премахнете тези неверни цифри, деца също четат научни статии! Ще ми отнеме около час и няколко страници, за да оборя всяка една непровереност и непреведеност.

Това е проста гореща арнаутска п(0)тка розова е като 500 Е банкнота и излъчва много жега

НИЩО, за такива фактически грешки, въпросния "автор" по добре да си търси друга работа, примерно на пазара където единиците са ясни - кило и грамове - примерно домати СРАМ тоя сайт го чета от 20 години насам, ама със всяка година все по-неуки псевдо-журналисти се появяват на него а стила на повечето статии е кръчмарско-просташки, без обективен смисъл....

Има ли по-неуко нещо в ДИР от редактор Калина? Как веднъж не можа да препише нещо вярно...

Много разбирачи - всичко знаят - метри, километри, светлинни години, левги и т.н. Ами като знаете толкова много я кажете на какво е равна една милимунга, а?!

Равна е на една хилядна от мунгата.

Равна е на дължината на 15 пичи въшки.

Една милимунга е дължината на пишката ти....

Да знаете - тази структура са я направили македонците - пардон - северномакедонците! Аха!

Един паднал самолет не могт да открияткато се наложи, а иначе откриваме всичко в космоса Един тъп вирус не може да преборим Тия учени съвсем го удариха на фантасмагория

:))) Астрономите откриха Гигантска структура в Космоса - Гигантската Вселенска Тиква от ГЕРБ!

Простакът си е простак - и всичко знае най-добре.

Всъщност радиуса на млечния път е около 52 000 св.години, а диаметъра е около 100 000 св.години.

всъщност, е по - голям около 2 пъти на това , което пишеш и не е толкова точно определен за сега: 170- 200 kly. но поне порядъка който пишеш е верен.

Толкова е горе- дору видимата част в която звездите са сравнително гъсто разположени. Наскоро излезе една публикация, че Млечния път се разполага в обем ограден от сфера с диаметър окоро 1.9 милиона св. години. С тъмната му материя и т.н.

Може и да са малко сбъркани цифрите, но представете си за какви мащаби става въпрос.

"игантска структура в космоса"... ами АЗ СТРОЯ !

"Spectacular 3D maps of the universe have revealed one of the biggest cosmic structures ever found — an almost-inconceivable wall stretching 1.4 billion light-years across that contains hundreds of thousands of galaxies"... Това е оригиналното съобщение на Лайв Сайънс.. Очевидно става въпрос за диаметър на тази структура, за която се намеква че има изкуствен характер, т.е. че извънземен интелект е събрал в предварително целена форма включваща стотици хиляди галактики в обща структура с диаметър 1.4 милиарда светлинни години. Това няма нищо общо с разстоянието до нашата галактика Млечен път. :)

Вогонски кораб, несъмнено...

само без паника,моля ;–)

Калинке, Калинке... тази работа не е като онази. Огледайте си цифрите че сте за смях.

че имлипсва образование и са пропуснали часовте по математика и физика. То не е като да разтягаш локуми.

А идва ли към нас?

аз от космос много не разбирам ама вие и толкова не разбирате

не били компютри ми били компоти, такава е вашата работа, но то не останаха хора да пишат статии

само 1,4 милиарда километра? нещо сте объркали. да не би да става дума за светлинни години?

Явно са сбъркали де, светлинни години трябва да е. По-долу пишат, че млечният път бил само 560 светлинни години ли беше, демек почти три пъти по-малък.

И каква е разликата за ср.статистическия българин? То, гледаш жирафа в зоопарка и трудно го възприема, та тези цифри :)

Разликата е, че средностатистическите хора не си задават въпроси за галактики а питат каква е разликата за тях си, какво има за ядене и подобни.

Откогиш я бараме, а тя дека била! Наш`та родина!

Какво толкоз. Като се има предвид кви простотии приказват хората дето управляват (а, те би трябвало да са най-умните, нали?), трябва да бъдем снизходителни към журналистите. Пък и дали са милиарди километри или светлинни години..... какво значение има с тези акцизи на горивата и огрниченията зарад коронавируса?

Това загубеняците освен да мислите кой как ви управлява и да вряката та дано някой ви подхвърли нещо друго нямате в главите си ей. За немалка част от хората тия по кабинетите не ги "управляват" а просто ги обслужват и докато не почнат да пречат на дейността им просто не ги забелязват; да можехте и вие да врякате по-малко и така да пречите по-малко - да помагате не можете на нищо и на никого така или иначе - ще е по-добре и за вас.

Поредната невежа и неграмотна Калинка. Калинке, диаметърът на Млечният път е 66 хиляди светлинни години, а не 520 милиона светлинни години!

Всъщност, нашата гактика е с диаметър около 170-200 kly и дебелина на ръкавите в тънката част ( извън т. нар. "балдж", т.е. централното хало) около 2 kly.

Всъщност радиуса на млечния път е около 52 000 св.години, а диаметъра е около 100 000 св.години.

Ехо ,Дир-а -наемете си по грамотни хора. Цитираните цифри са много далече от истината.

шапки долу, ама да ПОнаучиш сравнителна степен как се пише? Иначе й наливаш вода в мелницата.;-)

И не само сравнителната степен. Добре е да се прави разлика между цифри и числа. Иначе какъв архитект си? Абе има и такива колеги - неграмотни и граматически, и математически. СРАМ!!!

"1,4 милиарда километра" Това ли е голямо :) Нямате ли грамотен човек в редакцията по такива въпроси? Отделно, че и Млечния път хич не е с диаметър 520млн светлинни години...

9,46 трилиона километра. Айде сега я умножи по 520 000 000. Елката на виндоса не можа да го понесе, а?

те един самолет не можаха да открият толкова време, пък открили "гигантска структура" видиш ли на милиарди километри от земята ... аз пък открих, че нищо не са открили

мине 16-ти,ще ги видим и калинки и каменчови

"Учените" не могат да докажат как са построни пирамидите, ама видиш ли междугалактически карти правели, аре у лево бе :)

Успокой се селянино. Смени новината или говори за себе си или роднините си. Каквото и да ти кажат все тая. Ти нищо няма да разбереш

хм, вариантите за това какво се случва тук са: 1. Калина Петрова се опитва да впечатли ръководството и да заеме мястото на великия Стоенчо Гогов. 2. дира са намерили заместник, или гласят заместник на Стоенчо Гогов. 3. Стоенчо Гогов пише под псевдоним Калина Петрова. 4. дира е пропаднл в тотална дупка и вече всеки в редакцията може да пише щуротии. Хм, това май отдавна се случва, но вече наистина става досадно и доста забележимо.

Калинка замества отпускари. Като най-кадърна, така...

1.4 милиарда, но не километра , а явно светлинни години. Няма как да е в километри това разстояние.

Очевидно е,че структурата е изкуствена, и е таен военен проект на Галактическата империя.

Таз Калинка трябва да е ептен слънчасала! Сервирала ни е една салата от размери, мале, мале...От грешни по-грешни...Размерът на гигантската структура е 1.4 милиарда километра, т.е от тук до към Сатурн, демек размери нищожни за Бселената, а пък диаметърът на Млечният път, т.е. нашата Галактика, е цели 540 милиона светлинни години, 5400 пъти по-голям от действителните и размери...Калинке, засрами се!

Ей ся, окапаха й веждите от срам. Джордж Оруел, НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА! ... която управлява света.

Ама това е много сложно за нас. Ние сме народ прост.