17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плоски или с формата на геверек? Следи от кемтрейлс по тях има ли?

Дира, имате ли представа какво е планета ?

След като казаха, че Плутон не е планета, сега "наваксват' с още сто. Как ли ще изучават учениците нашата Слънчева система, сега!

определението "планета" е измислица на редакторите на дир.бг в оригиналната статия ги наричат просто trans-Neptunian objects - обекти отвъд Нептун.

petrovito

"Учените изключили онези обекти, които не се придвижват" на мен тези са ми по интересни, защото да си стационарен и не се движиш във вселената си е чудо. друг е въпроса, че всяко положение на обект в интравал от време винаги е относителен *(спямо друг или други обекти) въобще преписването има своите рискове, особено, ако ти липсва компетенция. Рискуваш да препишеш с грешките.

Щом не се придвижват видимо, значи не гравитират около слънцето и не са в нашата слънчева система. Далече са и движението им е много трудно видимо.

petrovito

от перспектива на снимащия е така, но коментирам, как е написана статията. а, дори и онези там далеч се движат

не става въпрос за грешки, а за пропускане на половината от обяснението фактически те правят инфрачервена снимка на дадена зона всяка нощ множество нощи. изследват сниманото. на снимката очевидно може да има нещо но има и огромно количество звезди. всички те са просто точици. сравняват се със следващите снимки, тези които са се преместили очевидно са нещица относително близо въртящи се около Слънцето. Това което привидно не помръдва са тези далечни звезди съответно не представляват интерес за изследването. в малко по-научните сайтове същата статия е близо 10-20 пъти по-голама. дира често съкращават статиите до неузнаваемост. ако някога някоя тема в дира те заинтересува или нещо искаш да си изясниш просто я потърси някъде другаде.

petrovito

да. съглсен!

Хората изследват вселената, работят, откриват нови планети, отидоха на Марс..., а Путин прави бомби и ракети за радост на русофилите.

Плутон не е планета .Искате да кажете че са открили стотици по големи тела от Плутон? Това ще е направо невероятно интересно .

я, колко много място за депортиране на герберастката шизофрения

Не ти ли писна тоя жалък живот на щатен трол бе.

А дипломите на баце и майчето откриха ли

Не се наврещя ей.

Обектите "не се движат" или не орбитират около Слънцето? В Пространството няма недвижещи се обекти, недоучили 8-ми клас редактори. Но за да е малка планета в Слънчевата с-ма, наблюдаваното тяло трябва да орбитира около Слънцето. Нито около гиганти както Юпитер и Сатурн, нито да е прелитащ междузвезден камънак.

Прояви въображение, под "не се движат" имат на предвид примерно като слънчевата система спрямо млечния път или слънцето спрямо земятя - в случая слънцето не се движи спрямо земята, макар че и в този случай център на въртене пак не е точно центъра на по-глемия обект, но отлконението е пренебрежимо малко.

Всъщност "не се движат" обекти извън Слънчевата система, като далечни звезди, които светят твърде слабо във видимия диапазон.