Коментари - Най-модерните щурмови пушки | IT.dir.bg
назад

Най-модерните щурмови пушки

Разработката на нови материали и еволюирането на войната в асиметрична и хибридна води и до разработката на нови щурмови пушки. Кои са най-модерните от тях?

Обратно в новината

Коментари - Най-модерните щурмови пушки | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички посочени изделия имат своите предимства и недостатъци. проблема възниква когато: 1. проведеш сравнителни изпитания по методиките за стрелково оръжие. тогава обективно става ясно коя карабина колко струва. 2. когато попаднат в реални бойни условия.

"MPT - 76" - наи-доброто, доказано вече и потвърдено от американски оръжеини експерти.

Да! Добро е но...не е популярно поради няколко причини и няма да казвам кои са....една от тях е именно и АК-то да губи популярност и Руските колеги да му търсят модификации активно!!!

MPT-76, единственият за сега - минал 42 теста по HATO стандартите!

Калашникът не е ли също гепен от германите?федерите не могат да измислят нови неща, гепене му е мамата при тях.

Не е....Но болшинството неуки тролове си мислят други работи.

Стига срахте глупости в форума скъпи ми необразовани троле. Излагате се като кифладжия!

Мдаа, германското си е германско. Качествено, надеждно и точно. Като се започне от първообразите на картечен пистолет - MP-18/20/28/30..38/40.., премине се през първата щурмовата пушка и нейните безбройни наследници (StG44, АК-47/74, ...) и се стигне до великолепните изделия, описани в статията.

Нищо вярно няма в това....Дори самите германци си признават, че Шпагина и Судаева са по-добри от немските МП-38/40, и че си копират цялата газова система на руските СВТ-38/40 и АВС-36! А да не говориме че РУСКИЯ АК-47, е в пъти по-надежен от супер пупер модерния G-36...G-36 който се оказа пълен провал!

селянията да гледа "как се убива калашник" с 895 последователни изстрела и тогава да ми приказват за фейшън играчките. link/watch?v=OtFhfwrsWy4

и гледайте до края

и как се пръска цев на М16 след 400 изстрела.

ГЛЕДАЙТЕ ДОК.ФИЛМ ПО ЮТУБЕ" ДЕТИ КАЛАШНИКОВА"и после щтпишем кое е по добро руското или на западните страни взети заедно

Ефективният обсег на пушката в стандартна конфигурация е 300 метра, но може да нарасне до 2700 метра при монтирана по-солидна оптика. мъ шщъ умръ ут смях ки

5.5645 мм става за бой само в полето. Иначе всяко листо ти променя траекторията на изстрела

Няма такива филми. И двата губят устойчивост, особено 5.56. Но това не значи промяна на траекторията.

Чудя се от всичките почитатели на "Няма руско лошо!!!", колко от вас наследиха или ще наследят руска отвертка от дядо си? Пък вие ми спорете, че нация дето не може читава отвертка да направи, може да направи нещо друго читаво.

смеееешник!!!

Та колко отвертки викаш? :))

Аз съм наследил. Всички размери тип права и Филипс...за съжаление на филипсовите отвертки са им неудобни дръжките...Не бяха много популярни и ги произвеждаха за съвместимост... Произведени са през 1978 година.

те ракетите ги правят с отверки на дядо ти.

Първи избор - Зиг Зауер. Резервен вариант - израелеца.

става!)))

Тука приказката е за автоматична стрелба не за единична. На автоматична стрелба не можеш да вкараш 2 поредни в милената

Да започнем от там stg44=Ak 47.Дълги часове може да се спори дали е творение на екип немски инженери и по късно откраднато и пуснато отСССр или мита за гениалноста на един сержант и помоща не една чертожничка.В тази статия става въпрос за ново поколение щурмови пушки като всяка една от тях е с предимство пред АК-47 съотношение компактност и далекобойност.От там нататък мнението може да го даде експерт който да се е докоснал до тях.А вие господа които ако сте виждали Ак 47 то защото сте го носили като винкел две години и имате неколко стрелби просто си чешите езика

Стига писа глупости...Излагаш се само..Май не си бил в казармата, и си виждал автомат само във влажните си мечти....Не си разглабял дори АК-47, да видиш какво е неговото устройство и това на Щурмгевето...Смешко!

Куршумът във вода е опасен първите 3-4 метра! От там нататък може само да те одраска.

Странно, че никой не споменава - произведено в България или по-точно в Казанлък. БГ оръжие лошо няма :)

Зиг-Зауер и Хеклер-и-Кох! Другите предложения са ала бала за тролове и всякакви други жалки твари, плъпнали по всички сайтове през последните години.

Къв Хеклер и Кох, кви 5 лева, бе Кончита. Иди на официалния сайт на немската армия- Г-36 е аут, капут, боклук. Срам и резил за Кекав и Кох.

От Путлеристан само младите моми стават за един път.

Абе смешника! Единствено АК-47 и АК-74 са се доказали като истински безотказни оръжия...Всички останали са за кофата, или по точно за използване при стерилни условия ! Донякъде и FN FAL......Дори G-36 дето беше уж чудо оръжие, здаде багажа!

От опит ще ви кажа.Най яката пушка беше на моя отдельонен.Никога не засича ,рязана карабина мноого голяма.Като ме засече в банята редовно ме нацелваше между бузките.Не пропуска.Първият път ми стана малко обидно но после разбрах че даже ми харесва.Нямаше гавра всичко си беше по европейското законодателство.

За Spiritus malum не знам, но теб явно здраво са те пиорили. Акъла са ти взели направо.

Няма конфликт по света без руско оръжие. От Африка до Азия, та чак до Южна Америка. Калашников си е символ. Ако беше лошо - щяха ли да го използват? Вижте Ислямска държава на 90% с руско оръжие и боеприпаси. Вижте Боко Харам, вижте талибаните в Афганистан, Саддам, Башар. Няма луд терорист или диктатор без руско въоръжение.

Ми да! Защото за разлика от еврофаготите и лудите крави, хората знаят, че за да оцелеят им трябват истински надеждни и мощни оръжия, като руските! А не оръжия за фаготи като вечно засичащата М-16 или прегряващия G -36!

"Фаготите" са 300 милиона Америка и 500 милиона Европа, нали така? Колко са алкохолиците? Има няма 100 милиона?! КОЙ Е ФАГОТ БЕ ФАГОТ?

Всичко е въпрос на цена и количество! Руснаците са произвели милиони и имат милиони в резерв.АК.се произвежда и в много страни по света и е логично да е най-използвания. В щатите можеш да си го закупиш на цена по- малка от един револвер ,,Смит енд Уесън"

Знате ли, два пъти американците нападаха Саддам! На два пъти автоматите им засичаха от пясъка, танковете им засядаха в дюните, джиповете им прегряваха от слънцето, самолетите им безцелно кръжаха над небето без да виждат мишените скрити от пустинния прах, докато бъдат свалени от иракското ПВО. Два пъти Тигрите на Ефрат разбиваха армията на американците! Два пъти Саддам победи и Буш му се моли за милост!!!

Забележка - Саддам ползваше съветски танкове и съветски автомати и съветски самолети и съветски хеликоптери и съветски ракети! Плюс това беше супер секси!

Така е, след първия и втория опит, американците не посмяха трети път да нападнат Ирак. Факт...алтернативен, но все пак факт

Даааааа, и викаш затова лудите крави бяха яко наритани в Афганистан от Талибаните и Ал Кайда и в Ирак, от новосъздадения ИДИЛ...И накрая си тръгнаха от там с подвита между краката опашка :) Щот имат супер пупер пушкала:)

Въпрос към големите стрелци на средна възраст 70? С очилата за късо или с очилата за далечно стреляте? Ще улучите ли бивол от 5 метра?

ако не мърда, много ясно, все пак са 20-30 патрона

руско лошо нема. Преди години си имах един руски телевизор постоянно беше на ремонт и го лупах с песници да тръгне комшията с един филипс никакви ядове 20години после и жигула купих побърка ме и това творение. в казармата като ги видях от авто парк до боеприпаси каква са трагедия и разбрах руско лошо нема ама само на фантазия и поема. От тогава или немско или нищо и нема ядове а вие си хвалете и танковете които и на парад не палат и автоматите които стрелят винаги :) с макаров един беше пробвал да се гръмне и за това не става беше се скалпирал малко и го оправиха за няма и месец :) поздрави за пропагандата и технологичния успех на русия надявам се да го достигне някога но най вероятно ще е в насока най добрия одиколон 2 в 1 дизинфекция от вътре и от вън

Купи си чисто нов фолксваген с 1.4 мотор. Жигулата без да и сменяш маслото ще изкара повече от него. Тия германски кюнци хвърлят ангренажни вериги на по 40 хиляди.

kerelov@poshta.net

Карай си Жигулата тогава или още по-добре нещо френско. Много доволен ще останеш.

Ти си купи немски автомат. Настоящия автомат G-36 на Хеклер и Кох се оказа пълен боклук и сега го свалят от въоръжение и се чудят с какво да го заменят.

Е, как с какво? С нещо руско, нали така? :)))

Тук темата е за ВЪНШНИЯ ВИД преди всичко на модерните автоматични оръжия а не твоите политически комплекси. Да,до 2000 година техниката на Германия,Франция,Англия БЕШЕ ЧУДЕСНА,но ако полюбопитстваш ще видиш че от тогава насам тя се прави ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА ДО ИЗТИЧАНЕ НА ГАРАНЦИОННИЯ СРОК,след което а и по-рано ВСИЧКО РУХВА!В твоя промит мозък обаче всичко е още в 20-ти век!

Можеш и ти да се гръмнеш с макаров като онзи "един" от съчинението ти - желая ти успех!

на 10тината краварските ТЮЛЕНИ, дето талибаните ги изклаха с прави лопати...Защото М-16 им засякоха от прахта и жегата в Афганистан!! Или на швабите, с технитре засичащи след 100 изстрела Г-36! Те яко ще се посмеят, на такъв олигофрен като тебе! По сигурно автоматично щурмово оръжие от АК-47 и АК-74 на този свят няма!

Най-обичам знаещите с крайните изводи! Мойто момче, АК БЕШЕ най-сигурен ... ама света не спи. и за разлика от задунайска губерня се развива - в момента дота други пушкала са по-сигурни от АК. В момента единсвения плюс на АК е че е евтин, нищо друго...

в статията доста свободно се използват термините - карабина, пушка, снайпер, автомат----- все пак това са различни неща

На основната снимка е жена, а за тях, както имаше една картина, всичко е винтче.

найс, но все пак най-готините снимки в нета са на жени с калашников

Божкее, какви експерти .... Споменава се "изместен център на тежест" :). Няма такова животно. А калашников да го вместиш в щурмовите пушки е абсурд - с тая гега не можеш да се завъртиш в сградата :). За критиците - стрелял съм с АК45, АК7.62, ПВ, Макаров< РПГ:). Истината е в булпапа за щурмова пушка. А пък Щаера с трите цеви бързо се превръща в снайпер :)

Не говори глупости! А за какво е АКС-47У и АКС-74У?!

Божкеееее,щи спукам газа с АК-47. То така става идваш ,целиш, стреляш,един душ и пак обратно в поделението пред телевизора. За една седмица без поддръжка по осраните улици в алепо или албаб, само хемероиди ще уцелиш в прахоляка.

Коплексарски бълнувания на пубертети не хващали истинско оръжие!Наивници и глупаци смятащи че да умреш от натовски 5.56 е истинско удоволствие,а от "комунистически" 5.45 нехуманно мъчение?!?!?!Или че външния вид прави някои оръжия само мили толерантни проповедници,а други само жестоки убийци.Мозъкопромити недорасляци ,гледащи филмите за "миротворци","супермени" и други измишльотини и фантазиращи,че са ТЕ "добрите",а всички останали- немодерни и недемократични са "злите". Дано,дано не влизат във действие НИТО ЕДНОТО ОТ ТЕЗИ АДСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ НА ЧОВЕКОМРАЗЦИ!

Смешно е, как никой не коментира снимката на тази статия. Що не използват снимка на някое оръжие, вместо жена, която косплейва за Fallout.

Интересна информация, само с една забележка към редактора: системата се нарича булпАп и няма нищо общо с пъпа на пушката.

Не мисля. Булпап ѝ казват товаришите, които отдавна имат собствено мнение за чуждите езици.. Bullpup ('bʊlpʌp) - "булпъп" e на английски.

а не в Краварника или Гейсъюза!

kerelov@poshta.net

Допускаш грешка, вероятно защото и ти си повлиян от т. нар. американски английски. Първо: пише се bulpap ( с "а" а не с "u") и второ дори и да беше с "u" англичаните нямаше да го произнасят като амита булпЪп.

Е и други са били кашици на 200м да вкараш 2 куршума ти си бил по-добър от Рамбо. Тези си ги разправяй на хора, които не са служили или не са стреляли. С АК 47 на мног близко расояние може да вкараш 2, но над 100м е илюзия. Ако отклонението е само 1 градус на 100м разликата е около 1.5 м на 200 е 3,5м за втория куршум.

С акм47 на 100 метра сме стигали да бутаме кутии от цигари. С ак74 също става и е доста по -лесно. С него може и на малко повече - до към 120 нататък вече е късмет щоту кутията не се вижда. Това на открит мерник.

Тука приказката е за автоматична стрелба не за единична. На автоматична стрелба не можеш да вкараш 2 поредни в милената

Ами можете да видите кутрса за стрелбите. Изпитното упражнение с е мишени на 350 метра и не е като да не го изпълнявахме за отличне доста хора.

В общи линии съм съгласен с това което си писъл,но на автоматична и двата в мишената ?!Tова с какво АК и на колко метра.Даже и с дулен компенсатор втория куршум летеше към небесата.С ПК вече е друго нещо с ред от 6-8 патрона свалям двойката движещи на 350м.

Като ги гледам тия пушкала незавиждам на войниците.Толкова отворчета,улейчета и всякакви други изгъзици ,ами то цяла вечер нама да им стигне да си изчистят оръжието.Старшинката с едно памуче все ще изкара отнякъде черно.

Кой не пуцал с Манлихер-ата той не знай що е пушкало...

Това не е пушка това е оръдие.Преди години прострелвах едно такова.Откачи ми рамото.

Онзи ден стрелях с една на комшията. Патрони от 1932 гърмят безотказно.

Хубава статия. Бравос.

Тук ми е странно как всичките са с малки куршуми 5.56 и тук таме 7.62. За примера обикновеният Макаров бе 9 милиметров. Е сигурно са с доста по-голяма гилза. Не говорим за някакви като израелският пистолет Дезерт с 20 милиметров куршум. Риска на толкова малък куршум е, че дори да уцелят някой до сърцето, то може да не засегне нерв и отсрещният да вдигне пистолет и да те застреля. По-голям куршум почти сигурно гарантира засягане на нерв и от там вид парализа. Разбира се пробивността е по-малка от на по-малък куршум.

Разликата между 9мм патрон, 5,56мм, 5.45 и 7,62мм е от земята до небето.... Всичките малки калибри позволяват войника да носи повече боеприпаси защото са по леки...Заради формата на куршума далекобойноста и точността им са по големи..Ако си мислиш, че ефекта им е по-малък от 9 мм пистолетни куршуми, грешиш! 5,56мм, 5.35 са с изместен център на тежест..При попадение в човешкото тяло, куршума почва да се върти нагоре надолу, и прави вътрешностите на човек, на швейцарско сирене. Отделно има такива патрони с кух връх, които са експанзивни. При попадение в човек, куршума се раздува като монета и прави дупка в гърба на човек, с размер на юмрук! 9мм куршуми, благодарение на калибъра имат голям спиращ ефект, но са основно неефективни срещу модерните бронежилетки...За разлика от останалите! 9мм става само за полиция, и евентуално за контратерористични операции...Но не и за бойното поле..Факт!

Нищо изместено няма в центъра на тези боеприпаси, ако е така, нищо няма да уцелиш. Просто куршумите са по-леки и при контакт с някаква повърхност се разбалансират лесно. Затова може да влезе през гърдите и да излезе през шията. Освен това ако срещне по пътя си нещо голямо и твърдо, като ребро или подобно, може да се пръсне на парчета, като така нанася много повече поражения. Големите боеприпаси с по-голямата си кинетична енергия просто преминават през тялото без да се спрат и е важно да умериш някакъв важен орган, за да убиеш противника на място. Освен това по-малокалибрените боеприпаси предизвикат по-малък шок у стрелящия и оръжието, което спомага за по-точната стрелба. Затова можеш да изпразниш цял пълнител на АР-15 държейки го с една ръка, и почти всички куршуми да влязат в мишената, докато ако се опиташ да направиш такова нещо със стандартен калашников, няма да уцелиш нищо.

Тези които се отклоняват са нецентрираните, които нямат резбата на дулото което завърта куршума. Завъртането ги прави по-точни, тъй като се държи баланс. Незаврятинте могат да се отклоняват като срещнат нещо по-твърдо в тялото. Такива оръжия май са и забранени за продажба в България! Със сигурност има забранени такива пистолети за продажба, а вероятно не важи само за тях. Пример за такъв е пистолета ПСМ, който бе на въоражение в МВР, преди да го изтеглят. Нищо че прилича на играчка и бил супер неточен - примерно е за стрелба до 20 метра. Малките куршуми обаче са пробивни. По-големите куршуми са тип стоп патрони. Правят ги и оловни за да не рикошират. Тези с разрезите за да се разцепват, често не са с облицовано олово. Оловото се мачка и така се получава ефекта който описваш, но малко си прекалил с ефакта за малко куршумче. Това което описвах бе, че малък куршум може да мине през теб почти без да го усетиш - на теория, не от опит. ;) Големият сигурно ще те сгърчи и няма да може да отвърнеш. При малък съществува риск, уцеленият да вдигне пистолет и да те застреля. Много големите, тип 20мм. Дезерт са за тип покушение. Влиза някой в клуб пълен с хора, вади го и застрелва някой. Дори само от звука, околните остават в шок и не могат да реагират и онзи си излиза.

готино е с тези класации поне едно пушкало от сащ да бяхте сложили между чешките и полските :))) изкарахте американската армия треторазредна сила :)))) нито танкове нито карабини се тая някой пари харчи за тези ПРи някой който няма чак толкова много :)

Като си голям специалист, назови един американски автомат с по-добри характеристики от горепосочените. Май единственото оръжие което си държал е деринджъра в гащите, дето стреля с халосни.

купуват от цял свят, на 300 млн народ, 300 млн хоум пушкала е статистиката, ... нека ги превземат, по чукари, ферми и паланки всеки реднек си има метален шкаф с десетина пушкала вътре кое от кое по-големи и се стига до техната карабина или АК, хич не са за подценяване нито като въоръжение, нито като подготовка, само пенделите по изт. и зап. крайбрежие в големите мегаполиси са по залюхани, макар че и там е пълно с престъпност и оръжия от всякакъв тип ...

Реклама на оръжие от жена е върхът на деградацията на нашата цивилизация. Същата жена, едва ли си дава сметка, че може тя или нейното дете/деца да бъдат жертва на една такава "стока". Просто нямам думи.

Тя може да стане жертва и на автомобилна катастрофа... Това значи ли, че не трябва да има мацки по рекламите на автомобили?

Предназначението на пушката е да има жертви, но на автомобила, май е друго. Твърде неудачно сравнение.

Поздравления за темата на статията, за неточностите в нея няма да придирям- все пак това е дир.бг, не Guns Digest;-). Steyr AUG е едно от двете оръжия, за което суперлативи не трябва да се пестят никога. За времето си абсолютно революционна концепция. А по отношение на това чие армейско стрелково оръжие е най-добро /руското или американското/ отговорът е швейцарското;-).

Ефективният обсег на пушката щял да нарaсне от 300 м. до 2700 метра при монтиране на по-солидна оптика - това наистина е революционно! :D

глупости!

Просто са забравили да добавят към оптиката нов затвор, цев и боеприпас /накратко- друга пушка/;-).

в бойни условия едва ли ще ти трябва далекобойност повече от 300 метра.

дето подценяваш Калашника, ще застанеш ли вместо мишена, да видим дали няма да те уцеля?

Аз просто ще стоя или ще мога да ползвам едно от новите оръжия? Иначе, ти може да си стоиш, а аз ще ползвам лък. :))

Добре му го каза.

АК 47 е разработка на Хуго Шмайзер, а не както е наложено от колхозника Калачников.Толкова години от тогава "великите" пияници не са мръднали от тази му разработка. Да не говорим и за нашата разработка карабина "Бакалов",която е далеч по-добра.

Бакалов не става дори за стрелба. Май ще е по-полезен ако ти го наврем отзад.

Щом си пробвал и ти е харесало няма да споря с теб.

и 1000 пъти да се повтори тази теза- няма да стане истина. концепциите между АК и Шмейсер са различни. По - скоро АК има прилики с Манлхер 1890-95 отколкотo със StG

Шурмгевера пък е копие на АВС по принцип на действие -отвод на газове и заключване на затвора с перекос към цевната кутия. А АВС се е появил една петилетка преди Шурмгервера.. Единственото което е направил Шмазйер за Калашников това е серойното производство и шанцата за цевната кутия. Дотогава кутията се е правила на фреза, което е доста скъпо удоволствиеакто производствени раходи.

Калашника използва затвора тип "Манлихер",т.е. отваряне на патронника чрез издърпване на затвора отзад ,чрез газовото бутало. Няма нищо общо със щурмгевера.

Калашника използва затвора тип "Манлихер",т.е. отваряне на патронника чрез издърпване на затвора отзад ,чрез газовото бутало. Няма нищо общо със щурмгевера.

Steyr AUG A3 е наистина добър автомат, но израелския Тавор, който е от същия булпъп тип го превъзхожда. За мен е върхът на автоматичните оръжия, направо изпреварил времето си, не от 21-вия, а от 22-рия век! И на вид прилича на оръжие от някой научнофантастичен филм! А на Франки му пожелавам да се застреля с неговия любим АК-47, макар да е отпреди повече от 40 години ще му свърши чудесна работа.

Тавор е наистина по-добър, но и много по-нов.

Ужасно неподходящи статии за раздел "Наука и технологии". На кой му пука за щурмови пушки? "В нашия списък участват и някои представители, които все още са в процес на разработка и тестване, но имат голям потенциал." Потенциал за какво бе, редакторе?

Новото си е ново! Но както казва един американски оръжеен експерт: "Ако се окажа на чужда планета пълна с връждебни извънземни и имам право да си избера само на едно оръжие, то това ще е АК-47!!!"

По-добре да вземе една брадва, защото след 30-тия патрон, ще трябва да го зарежда с камъчета.

може да пише човек, който не е служил. Не всичко, което пишат е вярно. Манипулацията е едно, но ако стане патаклама, ще видиш жестоката действителност, тогава няма рестарт.