Коментари - Българи създават соларен самолет на бъдещето | IT.dir.bg
назад

Българи създават соларен самолет на бъдещето

Българи създават самолет на бъдещето, който ще се захранва от соларни батерии. С изобретението си те ще участват в конкурс на "Боинг".

Обратно в новината

Коментари - Българи създават соларен самолет на бъдещето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За смислен соларен самолет, може да се говори едва когато започнат да се произвеждат масово и на относително ниска цена фотоволтаици с КПД не по-ниско от 35%, които също не трябва да са твърде тежки. Едва тогава соларният самолет ще може да е нещо повече от едно огромно по размери летящо крило с прикрепен към него незначителен полезен товар.

Хм с тази награда от 30к евро не могат да ми купят старата кола а камо ли самолет да напраят

Гогов!! За Соларен Импулс чувал ли си? Че има Версия 1 и Версия 2! Обиколиха света 2 пъти! Самолет, захранван изцяло от слънчеви батерии. Гогов, гогов! Глупендер, бих казал, но може и да е меко казано... вероятно, не бих казал, но май бих?!

Тези не правеха ли дронове досега? Дронамикс май се казваше. Подозирам, че са изяли и изпили вече ПАРИТЕ, а още им се яде и пие :)

Абе едно време имаше един Мехмед Мерчев. Правеше Ръка с 28 степени на свобода, 3Д модели на Ръката и уеб-сайт. Деляха го само 3000 лв. от успеха. Това сега да не са му синовете - дето правят самолет?

Да бе, верно, де го е Кибертрон-а? Големо лапуцане беше. Понастоящем централните процесори са над 40 пъти по производителни от тези през 2002-4 година, батериите са с по-висока енергийна плътност, произвеждат се промишлено някои материали, които по него време все още бяха в лабораторен стадий. Ама робота, който дори за сегашно време изглежда футуристичен, блядь, няма го и това си е. А виж, сайта още си седи h ttp://w ww .kibertron . com/ , ама каква полза от сайт, като нанай си продукт.

Най-малокото няма аеродинамика. Тези прави крила са като от първите самолети.

Ще направят някакъв нескопосан соларен модел . Самолета на бъдещето ще има нови технологични изобретения и съвсем други параметри.

нещо не си дочел за иновациите, цитирам: "Има дори и камера. " :)

Двама IT специалисти ще правят самолет. Пък и 400 километра ще минава, ами то до Варна едвам ще стигне. Абе самолета и без това ще е бавен сложете по един VR шлем на пътниците и карайте с автобуса. Скоростта ще е горе-долу същата:):):)

...абе, важното е, че има камера за селфита! :-D...

Каквото и да правят, при сегашното КПД на соларните панели, не могат да пренасят достатъчно полезен товар.

Двама души недостатъчен товар ли са?

Solar Impulse обиколи света с един човек на борда, най-дългата отсечка без кацане от прелета е Нагоя/Япония до Хаити/САЩ - 117:52 часа, 8924 км ... та какво разправяше за капацитета на соларните панели?

Дам, но размерите му са за 200+ души, а не за 1 човек.

Браво момчета!!!!