Наше момче грабна европейското злато по физика

Извънредната обстановка не попречи на нашите представители да вземат 5 медала от престижното състезание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо се сещате за тия деца само като спечелят залатни медали ? Вие знаете ли колко подготовка и труд има преди това ? И много ясно, че ще ходят в чужбина защото там като изкараш образование то важи из цял свят. А като завършиш в Нов Български този документ важи само на територията на Тиквите.

Флексар

Уважение към разумните,човешки коментари на гордост от постижението на наше момче. Презрение към слабограмотниците неоценяващи го . Срам за тях...

Това, което много хора не разбират, е че повечето от тези момчета, ако не всички, ще емигрират до 10 години! И, какво става след това, какво печели България? За България остават само пасивите, а разни Западни държави ще получат един готов и перспективен актив, без да са си мръднали пръста!

Ще ти отговоря с български виц. " Във фирмата имаме двама вишисти - чистачката и портиера. ' А иначе - респект към децата, родителите и ръководителите им. Пожелавам ви да успеете да работите това , което харесвате .

Аз не емигрирах преди 10на години, когато бях на 25, а имах възможност. Сега съм напълно ок с позицията която имам в голяма международна компания и живея чудесен живит, тук в България. Защо да не може всеки?

Дълбок респект към Теодосий Теодосиев! Не човек, а национално богатство! На момчетата - поздравления и много успехи!

Браво на децата. А за тия който редат ред сълзи и ред сополи че "няма да останат в България". То трябва да са наясно че тия деца да бяха родени в Дания или Белгия ( само за пример ) също нямаше да останат в тия държави. И това не е от вчера, той и Тесла не останал във Сърбия. Проблема е друг че тия интелекти накрая свършват на Уолстрийт не в Харвардския институт за напреднали изследвания ( където е работил Айнщайн ), но това е друга тема .

Той Айнщайн е работил в IAS - Princeton (Institute for Advanced Study) ама това друга тема :Д И си прав, че и другаде да бяха родени, щчха да хвърчат по света. Проблема е, че ако бяха родени в Швейцария щяха да се приберат някой ден и да отгледат що годе нормални граждани, от които БГ има крещяща нужда.

западните университети ще го грабнат, защото мутренската мафия е грабнала РБ!

Браво евала. Тука няма почва. Все ед о на скала пшеница да садиш. Само в САЩ има смисъл да си физик.

То хубаво, ама пак си оставаме НАЙ-НЕГРАМОТНАТА НАЦИЯ в Европа! А момчето да е живо и здраво и да върви по пътя който е избрало!

И как няма? След като циганите и мюсюлманите дето даже не говорят български, се водят българи.

Две думи. Браво и Жалко. Браво за успеха и постиженията на тези деца и жалко (дано да бъркам) ,че тези умове няма да останат в България.

БРАВО МОМЧЕТА ДАНО НЕ ОСТАНЕТЕ В МУТРИСТАН - ДЪРЖАВАТА НА ТИКВАТА И КРАТУНКОВЦИТЕ ПОПЪТЕН ВЯТЪР И МНОГО УСПЕХИ - ДОКАЗВАТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ТИКВИ РАЖДА И КРАСИВИ УМОВЕ

Браво! Далеч по-приятна новина, отколкото новините за няколкостотин неадекватковци, хвърлящи по министерския съвет свински ушички!

Браво!

Браво, момчета! Все така упорито и смело напред!

Пишете повече за тези деца, а не за родни и чужди чалгаджии. Това са младите хора, които заслужават имената им да бъдат четени и споменавани всеки ден. Дерзайте, умни млади хора!

Браво на децата! Да са живи и здрави и да ни радват още много!

Браво! Много се радвам!!! Само на пред и само успехи!!! Най-накрая една хубава новина :)

Браво на младежите! Здрави и със смели мечти бъдете и да имате сили да ги следвате! Срамно е, че след тази статия има политически коментари . Ценете младите хора и стимулирайте таланта им.

И наш Боко грабна златото от олимпиадата по крадене. Държи си го в нощното шкафче

Златко МИНЕВ на 30 години в КВАНТОВАТА физика, ако знаеш какво е това???

Браво! Такива млади хора трябва да се показват за да се гордеем! Престанете да показвате сутрин, обед и вечер само Бойко, който една книга е прочел, езици не знае, може ли да разговаря като равен с това момче? Такива млади хора трябва да представляват България по света, а не да ни сочат, като мафиотска държава начело с Борисов.

За да станеш успял човек трябват и много други личностни качества. Само с гениален ум и образование не става нищо. Хубаво е да ги имаш и са добра предпоставка за успеха, но те са само началото. Бъди сигурен, че за да стигне дотук, Бойко Борисов разполага с комбинация от умения, които малко хора имат.

За теб срещу "успял" може да стоят имената на Бойко, Ни Ло, Мара Отварачката, Десислава Танева, примерно...но това са твои величини и мерки за "успялост", а не на умните, можещи и интелигентби хора.

И скоро ще разбере че единствената възможност която му дава БГ е да бъде слуга на мутрите.

Браво на Тео учениците мачкат всеки път - да са живи и здрави и още мн успехи!!!

без Бойковски езикови маркери "мачкат" в коментари под статия за истинския елит на нацията. Моля.

Поздравления за прекрасните деца и техните семейства - с такива като тях сме горди, че сме Българи ! Браво !

После хлапето ще продължи образованието си на Запад, а не в кенефите раССия или чайна! МДА! Това е живота, руски подлоги! ;-)))

Браво момчета! Нещо хубава да се чуе в тази държава

Да не би това да накара Бокьо да подаде оставка? Да не би да ти увеличи заплатата? Или пък моята? Мисълта ми е, всеки трябва да се стреми да бъде като тези момчета, всеки! Не само да гледаме и слушаме какво се чува в България (тази държава звучи малко не на място), но и да действам!. Единствено така ще успеем - с малко талант, и много труд!

За съжаление тези деца,както и много други нямат бъдеще в България! Тук само цигани,мутри и простаци пробиват,близки до всяка власт... Всеки малко по грамотен и с някакви умения бяга в чужбина,защото в България със заплатата си освен да оцелява друго не може да прави! Бг феодалът си купува десетки апартаменти и коли,а робът му кара по ръба всеки ден...

Значи има и умни момчета! малоумниците всяка вечер да затварят София, къде са в тази класация?

Момчето беше на протестите

Тогава кой е бил на олимпиадата е въпроса

Браво!

Браво, момчета! Браво и благодаря!

При толкова златни медали всяка година от тези олимпиади се чудя защо няма едно откритие направено от български физик? Ако има колко му е да се спомене за да знаят хората.

Физиците и математиците са ценни на само заради открията си. Ценни се заради ума си и начина на мислене. Много математици и физици работят на Уолстрийт, във финасови и брокерски фирми. Борсата се държи на математиците....

Това е ясно. Все пак най добрите математици, физици и всички останали хора в своите сфери правят открития от значение. Ако нямаме нито едно откритие от значение трябва да има причина.

Причината е финансирането. Ако погледнеш западните университети с нобелови лауреати какви бюджети имат и ги сравниш с нашите, ще ти стане ясно.

има, но не са направени в България .... и този талант догодина ще учи някъде по западните университети, които с охота ще му предложат "сколаршип". Това, за съжаление е днешната действителност.

Проблема е и че ненаправени в България няма. Ако има не са известни.

Повече решаване на задачи, по-малко чалга и тъпи протести = прогрес за България.

Без образовани хора една държава е обречена да крета на опашката на цивилизацията !!! Образованите хора, обаче, трудно се ръководят !!! Това е парадоксът на съвременната цивилизация :((( Политиците нямат изгода да насърчават хората да се образоват, защото информираният човек по-трудно се лъже :((((

Трудно се лъже трезво мислещия човек. На информирания му намериха цаката с фалшивите новини.

Всеки човек може да бъде излъган, но политиците не биха инвестирали в лъжа , ако нямаше огромни маси от неуки хора !!!

Браво на момчетата! Самата аз съм университетски преподавател и много се радвам на тези наши успешни момчета и момичета. Между другото, преди години така участваше в олимпиади синат на Корнелия Нинова и се връщаше в България със слатни медали. Виждала съм го на репортажи от аерогарата. Ненапразно и МІТ в САЩ се постараха да го привлекат. За дъщерята на Борисов не зная нито какво образование има, нито какво работи в САЩ, за да има това имение и кара като баща си скъп джип. Нито пък за мъжа й (ако има).

Да, браво на момчетата. Браво и на момчето на Крнелия Нинова. Но не е необходимо да използвате повода да насочите вниманието към дъщерята на Борисов. Момичето има солидно образование, но за ваше сведение живее и си отглежда двете момчета в България, а не в Щатите. Не бъдете злонамерена, не ви отива, казвате, че сте университетски преподавател.

Коя година е печелил медал от олимпиада сина на Нинова.. има резултати онлайн дай да проверим тая информация.

Според мен е мамино синче. Нинова не дава индикации да е надарена с изключителен интелект, морал или други качества освен типичните за властовата пирамида в столетницата. Лично мнение изградено през годините.

Браво! Само дето, както през турско отглеждахме еничерчета, така и сега ги пращаме наготово на западняците безплатно. Щото един ритнитопковец го купуваме от африка, а един ум го харизваме според евроатлантическите им цености. И тези деца след няколко години губят българското си самосъзнание.

По-добре е да остане в БГ и да замерва всяка вечер със свински уши МС в София като дебиллчетата-русофилчета с българско "самосъзнание"!

Top Universities for Physics in 2019 1. Massachusetts Institute of Technology (MIT) - United States 2. Harvard University - US 3. Stanford University - US 4. University of Cambridge - United Kingdom 5. University of California, Berkeley (UCB) - US 6. University of Oxford - UK 7. California Institute of Technology (Caltech) - US 8. Princeton University - US 9. ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology) - Switzerland 10. The University of Tokyo.- Japan кУде ги сАвецките и китайските университети, дрОгаре! М! Май пак замириса на болшевишко ако от гащите ви! :-)))))))))

от американското работническо дело вече и за вътрешна консумация не става.Заври си я в дупките на село.А и там американски и британски студенти /доколкото съществуват/ учат ама през крив макарон, просто щото нямат пари.

ПИПО

Ти си едно невероятно лайно знаеш ли? Наше дете става шампион по физика, а трола си знае само САШ и Русия.

Именно! БЪЛГАРЧЕ е станало Шампион, а не руско лаййно, като тебе!

И кой прави класацията? Познавам човек който учещ в СССР е завършил сам курса (приложна математика), защото останалите са отпаднали, а малко преместили. И един от преподавателите му на запад са го считали за институт.

Приятелят ми е участвал в Международната олимпиада по физика преди години. Този опит му е отворил много врати. Стаж в CERN, където и се запознахме, а сега и постоянна работа в компания в Стокхолм. Така че поздравления за тези деца, които несъмнено ще реализират бляскава кариера, където поискат.

"постоянна работа в компания в Стокхолм" .. и това е постижение

Ти нещо да не си лява резба - "приятелят ти" ? Или само ти се иска ?

На баба прекрасните деца, да са живи и здрави, да са щастливи и горди българи!!!!! Та покрай тях и ние да се порадваме!

Другарю Гогов, че не сте и помирисвали Софийския Университет, на всички ни е яно. "студент във ФФ на СУ" - ФФ е Философски Факултет. Физически Факултет се съкращава ФзФ. Като не знаете, не го съкращавайте. И без това съкращенията са само признак на мързел или пренебрежение.

Браво на децата!!!!Дълбок поклон!!! Както и на техните преподаватели!! Повече такива радостни събития да се случват!!

Впрочем, повечето учебници по фундаментална физика, които се ползват в България са на руски език. Само отбелязвам. ----------------- И са на 50 години, покрити с прах! От тогава физиците от злия ви Запад откриха много нови неща, дрОгарю!

тези олимпиади са архаични от соца. То и участниците са предимно от бившия соц.

защото фатмако истинското образование по физика и математика беш в соца по руески модел и затова бившите соц.трани печелах всички олиппиади, скега товаго проват руснаци ,китайци и корейци.Днешните джендър училища могат само да изучат профилите си във фейсбуек и нищо повече за съжаление .Т.Н.демокрация и либелана икономика ражда основно профани-справка виж любимият ти запад.

Баце, за теб основни закони на физиката не работят, щото са архаични, открити преди 200 години. Може да проваш кои от тях няма да важат за теб, като скочиш от 18 етаж например.

Страхотни!

Една от най-хубавите новини който съм чел. Браво на момчетата

Па те там са раздали поне 20 златни медала, бе. https://eupho.ee/wp-content/uploads/2020/07/EuPhO-2020-results.pdf

"Medals and prizes awarded 10 special prizes, 27 gold medals, 49 silver medals, 60 bronze medals, 40 honourable mentions. EuPhO 2020 results" https://eupho.ee/news/a-brief-summary-of-eupho-2020/

27 и младежът е 26. да сме точни Peter Addison Sadhani: special prizes - absolute winner and the best experiment Bogdan Rajkov: special prizes - best theory, best European contestant, best solution of T3 Bugrova Alisa: special prize - the best girlTevž Lotrič: special prize - the best solution of T1 Lennart Küssner: special prize - the best solution of T2 Hyunmin Choi: special prize - the best solution of E1 David Klement: special prize - the best solution of E2

Браво на тези деца!!! Адмирации на Тео за доброто което върши !!!!!!!! Бог да го дари още дълги години с живот , воля и сили да учи още много български деца Бъди здрав Тео !

такива хора накрая стават сдухани и са кукли на конци на някоя проста жена и не стават за приятели, защото са тотален сдух това не е за хвалба познавам такива и видях какво станаха и на запад същите умници завършват катострофално не е здравословно да си прекалено умен

не е хубаво и да си нито тъп, току що го доказа, неграмотно диване!

Ако стремежът ти е да си епикуреец не е желателно да се увличаш по върховна наука. Тези хора са полезни повече на другите а не на себе си. Затова ги и обичаме. Без съществуването им епикурейците не биха се радвали така на живота както е възможно днес.

Благодарение на такива хора, ти имаш възможността сега да ръсиш простотии в Интернет :)

най-добре е да си тъп о артистче или спортистче дрогирани 'чалгарчета

Точно така бате, пускай Цеца и давай 10 нови пакета салфетки! Ич да не ти дреме, че си прост кат гъз.

Има и такива българи.. чукнете Златко Минев в търсачката..

Какви антиподи - физик, на 17-18 години прочел повече литература от целия министерски съвет за последните 10 години.

Не съм бил от много четящите, но дори покрай Винетуто на Бойко, тук бяха изкарали на Карл Май поне 20 тома. ;) Така че може би няколко стотин да съм чел, някои по няколко пъти. Хората едно време имаха огромни библиотеки с по над хиляда книги. По малките наредени по 3 една пред друга, че няма място. Все едно всяко следващо поколение чете по-малко. Сега обаче изобщо не мога да чета книга. Като програмист непрекъснато търсиш, четеш и пишеш. И накрая просто не може пак да се накарам да чета. Почти насила съм опитвал. Един вид чета почти постоянно, но никакви книги. Като тук, четеш и пишеш.

пусни си аудиокнига

Ми, ти си писател, бе, драги, не си читател. Какво го усукваш?

а не благодарение на него.Вижте го добре,защото скоро няма вече да е в България.За съжаление.

Интересно дали на такива места участват често момичета? Или това си е доказаната мъжка сила.

11 и 14 златни медали от 27 те