Българска разработка може да промени съхранението на данни

Екип от Института по електроника с награда „Академик Емил Джаков”

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо е невероятно, че в тази огрухана държава все още е останала наука и то очевидно бележи прогрес. Искрено се надявам и им пожелавам от сърце да получат пари, за да патентоват (ако има възможност) откритието си и да имат доходи от това свое откритие (а и да финансират следващото). Браво на хората!

Сега глутаматните ще ги глътнат, като куцо пиле домат, и след някоя и друга година ще го патентоват като голям успех за американската наука!

За сефте някаква смислена разработка от ненужните БАНски старци.

Има все още кадърни и мислещи хора, правещи иновации ... но това не е благодарение на държавата, а въпреки държавата. Добре че има и по някоя фирма да ги подкрепя.

Наградата на Института по електроника се печели от директора на института по електроника!?

а какво стана с българския таблет Октопад, пак изобретение на БАН, конкурент на iPad? Щеше да струва 300 лева, муахахахах!

Прочете в статия от 2012 за хексаферитите (открити 1950 г), в която пише за приложението им за съхранение на данни: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0079642512000369 [1 мин търсене в гугъл, ставам за БАН, а?]

Когато ти се събереш с 10 мъже и запееш АКАПЕЛНО....тогава словоблудствай с българския език. А тези "учени" са БАН- яджии. От електрониката до историята ги "търкат" отзад едни и същи "теляци".

грешка в редактора на телефона

поглъщат смущенията, ама спират и комуникациие покрай това... И какъв е крайният резултат? Краставица с две яйца!

Аз направих нано-нищо.толкова е малко, че не се вижда въобще, но струва скъпо. Нещо като новите дрехи на царя - начин на "усовяване" на пари.

С такива изобретения си готов си за БАН! Само прочети и теорията на феодализма и те назначават незабавно.

Браво професори!!.- Организирайте важното-бързото прилагане!