17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак българска следа в шпионските бели на КРЕМЪЛСКАТА МАФИЯ.

За израелска фирма ства въпрос, байно. Ама вие троловете явно сте умствено увредени.

терористите се създават от службите за да получават щедро финансиране за борбата срещу тях , но пък са удобни и за политиците , приемат се закони за ограбване на гражданите уж за тяхно добро , мръсен свят който не би трябвало да съществува ,а на практика те ни управляват

Обвиняват калашников и Колт, че освен на правителства продават оръжие и на терористи. Ами това е търговията.

Не. Това е съучастничество в престъпна дейност. Иначе казано - споменаваш две терористични организации.

РАЗЛИКА НЯМА ЗАКОННА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ ИЛИ ЗАКОННА ТЪРГОВИЯ С ШПИОНСКИ СОФТЕУР, ПРОГРАМИ И СРС-ТЕХНОЛОГИИ....

За мръсните правителства, журналитите, опозицията и инакомислещите са терористи.

Българска следа е - ако граждани на България са планирали, организирали и участвали, ако обаче са били прости служители като например да са миели кенефа и бъшели праха от бюрото на израелския шпионин - това не е "следа".

Това е с други думи... мисирска работа!

Аааааа нема такова нещо ! БГ прокуратурата току-що установи ,че у нас НЕМА ТАКОВА НЕЩО с подслушване на журналисти и протестиращи активисти !

трябва да си много наивен докато държиш в ръце един смартфон, ако си мислиш, че е необходимо гениално умение за да бъдеш подслушван или проследяван.

за да откриеш дупка на протоколно ниво или в някоя енкрипция наистина трябва да си почел доста . даже дават и парични награди ак откриеш

Освен мръсотии могат демократите ?

От кога наричате комунистите, демократи? Може би от 10-ти ноември?

Фирмата в България е Circles и има доста повече от 7 служители:) Това, че с продукта им може да се злоупотребява не е директа тяхна вина, но все пак, който има съвест, може просто да не работи там :)

Работещите в съркълс са същите като работещите в нещо като Арсенал, Веринт и подобни фирми свързани с производство на оръжия или системи за сигурност. Реално с тях може да се спасяват хора, да се бори престъпност, може и да се ползват от престъпници на служба в агенциите. Продавачът продава в ограничения и само на лицензираните за това служби. Вече те трябва да си контролират хората. Все едно при застрелян невинен от полицай да съдят Глок, че правят пистолети за полицията. Проблемът е на службите, ако нарушават законите, особено че сделките винаги са одобрени от правителството на продавача, международни организации и служби и т.н.

2021-07-20 06:59:00 Червени боклуци (нерегистриран) Това комунистите са най- лъжливата, най- крадливата и най- мързеливата паплач. ---- НА СИНИТЕ ДЕМОКРАТИ БАШ ЧЕРВЕНИЯТ , МЪРЗАЛИВ ОЛИГАРХ ДЕТО ЕДНА КРУШКА НЕ МОЖЕ ДА ЗАВИЕ САМ, НО ИНАЧЕ "УПРАВЛЯВАЛ" И БИЛ "РАБОТЛИВ"

Рашков ; убиецо , твойте изроди убиват деца !! ОСТАВКА И ЗАТВОР

От кога Рашков е министър?

Не се пени толкова, че ще се гътнеш.

Единственото неправилно е това, че тук и в Кипър е правено нещо по самия Пегас. Шпионският софтуер Пегас е правен в България, Кипър и Израел Правителства са шпионирали чрез него политици и журналисти от цял свят 19 Юли 2021 Обновена6 720 Илияна Кирилова Шпионският софтуер "Пегас", който е в основата на грандиозно подслушване на мобилни устройства в цял свят, е създаден в България, Кипър и Израел. Това стана ясно от отговор на собственика му „Пегас“ NSO Group до "Гардиън". NSO Group съобщи, че е изнасяла програмата съгласно експортните правила на България, Израел и Кипър. "NSO Group взима насериозно етичните съображения, регулирана е от режимите по експортен контрол на Израел, Кипър и България и продава само на проверени клиенти на правителството“, съобщава БГНЕС, като цитира изявление на компанията, публикувано от британския вестник „Гардиън“. Сега става ясно, че кипърският клон на компанията е бил затворен през август миналата година. От самата NSO Group са обяснили това с преструктуриране на бизнеса. Бивши нейни служители от Кипър заявили, че тя има още една база, която се намира в България. Става дума за CIRCLES BULGARIA, собственост на кипърски гражданин. През май 2019 г. неправителствената организация Access Now е сигнализирала властите в България и Кипър, призовавайки ги да обърнат внимание на износа на компанията поради злоупотребите с технологията на NSO Group.

Какво стана с подслушването? Това комунистите са най- лъжливата, най- крадливата и най- мързеливата паплач.

НЕ Е СПИРАЛО ....

Та значи определени държави са подслушвали хората на тяхна територия. Ами със съдебни решение е възможно. Ако са го правели без такова съответните държави са виновни. И определени компнии са подслушвали техни служители. Ани ако устройството е на компанията е напълно позволено в много страни.

Българин е сред директорите на израелската фирма ---- СЪМНЯВАМ СЕ ДА Е "БЪЛГАРИН" ....

Българин е. Рядко дават чужденец да е над евреи, но този човек е неверотен специалист. Просто след куп неуспехи да намерят правилния човек в Израел са решили да му дадат той да води нещата по ИТ инфраструктурата.

БЪЛГАРИН ? ТОЙ И ПАСИТО ИМА БГ-ПАСПОРТ, АМА ....

Българин е и няма нищо еврейско в него. Ръководеше инфарструктурата на България и Кипър още преди да бъдат купени от NSO. След това просто го повишиха, като опитите в Израел се видя, че са неуспешни, а той така или иначе въртеше тия неща. Странно защо винаги трябва да плюем българите и да се съмняваме, че някой умее. Да, невероятно странно е като случка. Евреите не обичат грам над евреин да стои чужденец и рядко признават такъв за умеещ повече от чистачката в Израел, но...

Всичко е правено със знанието на Премиера Чекмедже Джипко Бибитко и специалните служби на Тиквата ! За това и САЩ не му наложи Магнитски за кражба на Милиарди , американците са знаели и ние най-бедната страна в ЕС и най - корумпирана на 112 място в света по свобода на словото !

Борисов! С него лягаш с него ставаш. Много яко ти е бръкнал в дупето.

В случая Бибитко не е могъл нищо да направи. Първо са лицензирани за дейността си и работят по правилата с всички разрешения от службите и т.н. Второ са Израел. Бибитко ли ще скочи на Израел? Или ще изнудва фирмата да сложи негови хора директори? Ще им иска подкупи? Такива фирми са извън всякакви схеми на властта тук. Прекалено голям залък са.

Сега ще има ли санкции за Израел ?

Добър опит за виц. Хвала.

Дир, уникални сте в "разследванията". Тук има българска фирма от холдинга NSO и не е с 7 служители, а 100-150. С проверка в линкедин кой си е писал името на холдинга в профила направо стигнахте върха на разследващата журналистика. Тукашният клон не работи по Пегас и никога не е работил по този проект.

Дори, когато се жени човек трябва да е проследил предишния живот на жената за която иска да се жени. Там има интересна информация за нея. Когато баща ми решил да се жени и казал на дядо ми, дядо ми лично проучил рода на майка ми и разпитал доста хора за нея. И това е напълно нормално поведение! Хората винаги са се следяли, но някой реши,е това е отскоро и е смешно, че са изненадани.

По времето на тошовизма всеки следеше всеки и го докладваше на репресивните органи. Много хора ляха изселени и пращани в лагери. Сега - следели ги в интернет? Е,И? Какво от това? Защо бъркате реалния живот с виртуалния. И това изобщо не е нито новост, нито опасност. Естествено е, някои фирми да искат инфо за служителите си. Дори аз искам инфо за хората с които работя. Трагедията не е в следенето, а в гузните съвести на следените.

Тук не се говори за фирми, а за полиция, федерални, разузнавания. Проблемът е в това, че лъсва как службите на много места не следят само престъпници, а и правозащитници, журналисти, опозиционери. Т.е. борбата е за контрол все пак службите да не се ползват за налагане на диктатура. Няма нищо лошо в идеята. Напротив, правилната е. Неправилна е борбата с инструментите за работа на службите. Ако примерно ЕС откаже да купува такива? Другите ще ги имат, ще са по-напред, а европейските престъпници ще могат да се крият, защото ще са по-напред в технорлогията за укриване. Т.е. щетите ще са огромни в полза на вражески държави и престъпността. Ако престъпниците имат чатове с криптиране, то службите не могат да работят с технологии без разкодиране, нали? Натискът трябва да е за повече контрол над службите как ползват инструментите си и да не се допуска работа извън рамките на закона.

Kenn1111

Не мога да си обясня как нашите мили журналисти в желанието си да блеснат и изкарат че във всяка помия има българска следа.Те и не са журналисти ако питате мен а просто мисирки тук Борисов е прав да ги нарича така.

Че са мисирки мисирки са разбира се, реално няма български журналисти. Не че не съществуват истински такива, просто за тях няма работни места по "свободните" медии. Но следата е факт - вижда се, че 7 души в БГ работят за тая фирма, нищо чудно да са свършили и цялата работа по програмирането. Или пък не, кой знае. Но имат офис тук.

Разбира се. Неморални. Продажни. Евтини. Български програмисти. Къде другаде може да се намерят хора, които ще продадат майка си за пари? По Африката, ма там са назад с ХакТито.

Като не приемат Българският модел за ИО - нека им!!! Виж нашите професорите вав ФМИ колко са железни - не различават програма от данни и обучените от тях нищо на никого няма да продадат, освен ако не се самообучат. И в цялото СУ пишат в Главни книги и всяка от стотиците инспекторки си е насъчинила своя табличка на компютърчето - ако си нямаш работа ги кради и обединвай - до пенсия! Друг пример - от НАП откраднаха данните на всички данъкоплатци и на кого му пука? Дори си били раздали премии разправят. Никакви истерии, никакви "балгарски следи". Шефката я пенсионирали - можем да им я дадем да ги оправи и тях, да не реват на друбно. Да плачеш или да се смееш на тия превземки на западняците?

с BASIC в DOS писах какви или не щуроти . Сега онези с каналчето след ANDROID 8 , преди от Android 4.4 с отделните AIP , до ANDROID 4.1 собствено-ръчно приложение за нотификация от event . Просто не хващам за какво тази суматоха сега !

Ама , това не ли е event ?

вид събития . следователно ад-хок няма да е параметър а единично условие , тоест не може като интегер да се отрази . Послетък , при повече такива , става за интегер . и така нататък .

щом не искаш постоянно да бръмчи машинката , тогава просто изключи от менюто такива notifications , и няма как да те проследят в тази всеобща паранойдна представа , какво или не правят навсякъде с онез компютери .

Абсолютни нещастници - хем слухтят, хем си плащаш телефония в роуминг без да си говорил, щото данните в роуминг са изключени. Това го могат само най-кадърните български програмисти от джебелско....

Ние сме независими , вторият клон на Британия .

И пак намесени евреите. Винаги отговорни, добронамерени и всеотдайни да ебът мамата на някой, който им пречи.

Хитлер за малко да уреди въпроса

Има програми за масово следене на трафика/ комуникациите от години Как мислите правителствата/службите контролират терористи и големи престъпници ?

Малка корекция - службиоте и особено 3-буквени американски организации ги създават

Кое са създали САЩ? КГБ или гру?

всичко е ок, тея са от нашите копелета, важно е да не са руснаци или китайци

Браво на нашите момчета и момичета! Дано да са направили някоя кинта от тая далавера!

И? Какъв е проблемът? Не може да си програмист за чужда компания разработваща софтуер? Какво ги интересува програмиста за какво точно се използва този софтуер? Работещите в автомобилните заводи как ли спят като знаят, че всеки ден някой убива деца всяка минута на пешеходна пътека? Работещите в алкохолни предприятия не ги ли е срам, че милиони всяка година умират от цироза или убиват други хора като се качат пияни в автомобила? Между другото, нали знаете, че сега изпълнителният директор ще заведе дело срещу вас? Линкдин не е публична мрежа за разлика от фейсбук.

А ти що плачеш пред програмистката круша? Материал горе звучеше чисто информативно по отношение на програмистите,та даже леко хвалебствени! Проблема е Кой и Защо е поръчал и Използвал този Софтуер!? И Защо Израел го използва и срещу държави уж Приятелски !? Май Партньорство,Приятелска държава,Член във...,...са думи без Никакво значение в Западните речници ..всичко в Интереси !

България е добър обект за тестване на този софтуер.

На който тепърва ще сърбаме попарката глобално се нарича Етика. Нещо, което по тези ширини удобно е забравено, а програмист с емпатия към нещо извън собственият си келепир не съм срещал. А от двадесет години им плащам на подобни заплати. Да определено финалната отговорност се ности от компанията, но колко трябва да си тъп да не знаеш какъв е продукта, който изработваш. Дори да ти се даде ниво на по висока абстракция, рано или късно ти става ясно какво се случва и за кого работиш. Естествено има удобно упоени наивници, като една позната девойка, която ми обясняваше, че Палантир били добрите ченгета и ловели само лошите педофили. Истината е проста, хората не им пука особено много за другите, щом те са добре. И естествено веднъж продали се за пара, всички защитават избора си, обличат го с добри намерения и риторични упражнения. Ако не съм аз, друг ще е. Или по-скоро мисленето е "друг ще ги земе тия пари, по-добре аз да съм".

Я си хранете вие децата с ЕТИКА, след като сте работили 15 часа дневно, без да откъсвате очи от монитора! Значи поръчителите на софтуер - без значение какъв, са света вода ненапита, тези които приемат поръчката и лапат печалбата също са ангели, а софтуеристите, работещи по проектите като къртове оставяйки здравето си, носят цялата отговорност за всичко "лошо", нямат съвест и се чудят какво да си правят парите ???

Не е нужно. Има хиляди програмисти, работещи по продукти, които правят нещо полезно за хората. Производител на вируси, който търси дупки в сигурността за да ги продаде на тоталитарни режими трябва да бъде подведен под глобална отговорност. Това е инфраструктура. Равносилно е на атака към държавата. Кой ограничава действието да бъде насочено от вътрешен шпионаж към външен? Никой. Не са само тези помиари, които печелят от злодеяния. Всички са за кофата. Но едно е държава да разработва, друго е сулчо и пулчо с некой лев да си го купи. Сигурна система няма, но докато не се принудяд всички идиоти - Гугъл, Апъл особено да са опен сорс нещата няма да са като хората. Апъл са пословични с идиотски бавната си реакция към пачване, щото маркетинга командва компанията. Пляскат една лъжа, че са "най-секюрнатият" телефон и балъците се редят на опашката. За тия дето разбират е ясно, че е дошъл момента да се изхвърли от употреба C, C++ и да се инвестира в езици за програмиране като Ръст. Това естествено няма да се случи, щото милиардерите в технологичният бизнес не искат да дават а само да взимат. За това и любимите устройства на масата за ментална диария са еднакви и им сменят чипче и камерки та да им взимат парите. Иновации нъцки. Иновацията вече трябва да е просто основната и най-важна функжионалност да е работеща и да има фокус върху пазене на личните данни. Ма как да стане, като светът е пълен с малоумни Ганчовци и Ганки, на които като им се покажат едни "звезди" и те си купуват всяко лайно.

В общо линии програмистите са най нишши в социалната система