Коментари - Как да удължим живота на батерията | IT.dir.bg
назад

Как да удължим живота на батерията

Има няколко лесни начина за удължаване на живота на батерията на смартфона.

Обратно в новината

Коментари - Как да удължим живота на батерията | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демек, за да пестите енергия, изключете си телефона. При спешност, включете го отново. Иначе, апликации, глупости и темп подобни.

Ааа и при изключен телефон можете да си чупите орехи с него. Вършат супер работа.

"хибернитира"? Ти къде си учил бе селяндур?

Ми човека избутал училище с тройки и сега пише "на интернета". Масово се наемат такива неграмотници.

"...това също намаля консумацията на енергия" Стоянчо Гогов, няма в българския език дума "намаля". Маааалкинко трябва да се ограмотиш. Знам, че чукча писате а не читател, ама .....

Аз си имам режим "Ултра пестене на енергия". Смартфонът става обикновен телефон с черно бял екран. И това е много по-ефективно от всичко, описано в статията.

mISHO

Само да попитам: тази статия за какъв телефон е писана? Защото обикновено тези статии са "изсмукани от пръстите" от немай какво да се пише и са на принципа "пиши за това, което намериш по джобовете си"...

Тази статия е всъщност реклама на въпросното приложение. Останалото е дрън-дрън, което всички така и така си знаят.

"...- това също намаля консумацията на енергия." - Ко, ко каза? Хахаха, поредния провинциален тройкар в редиците на дир.бг!:)

Думата тройкар се чува обикновено най-вероятно от двойкаджии....

Можете и да бойкотирате телефони с вградени батерии - половината не издържат и цял ден при сериозна употреба. При сменяема, може да носите резевна или да си вземете увеличена със съответния капак (аз отказах ноте 9 и карам на 4 но с 10Ah батерия вътре). Пауър банките са хубава резерва за път ама зареждането на една батерия от друга ти изяжда поне 20% от емкостта. Има такива extended батерии за играчките с вградени батерии, но хем ги правят вече хептен огромни топузи, хем не са ефективни (включително и заради ограниченията в размера - по-големи от случая със сменяема - там махаш основната и ползваш обема, тук правиш кутия за кутията). Така, че ако ви се живее между контактите в офиса и къщи карайте си така, ама ако ви пука помислете си следващия път като си купувате поредния тънък и лъскав телефон. За съжаление добрите сред китайските са доста трудни за разпознаване и макар, че има разумни предложения, не купувайте без сериозно четене, гледане и сверяване на наученото.

FuckTheEU

.........Или просто сменете айфоня или каквото имате там с телефон с нормална батерия поне 6000 mAh. И как няма да харчи, куцо кцораво и сакато тръгнало с FHD че и UHD екрани....по 5 инча....и после реват за батерии....ненормална работа!

Абе и аз съм с такъв екрана, но основния изедник е ОС-а, екрана едва се класира в десятката.

Тази външна батерия КАК се свързва със смартфона и КАК се ползва? И то батерия за 8 лева? Нещо не разбирам....... Моля някой да обясни.

До редакторчето: Няма заден режим - има фонов режим.

да ,бе няма.има има заден режим..... първия първия път боляло казват , ама после се свиквало...;)

В пауър банките масово се използва литиево-йоният елемент 18650. Максималният капацитет на един елемент е 3.4Ah, което е равно на 12.6Wh електроенергия. При преобразуването на напрежението на елемента към 5V с КПД 90% се получават реални 2.3Ah за всеки елемент. По броя елементи и заявения капацитет (Аh) или енергия (Wh) можете да разберете доколко е истинска пауър банката.

При 90% КПД как получи от 3,4Ah реални 2,3Ah

mISHO

"Кой не знае закона на Ом-а да си оди дома!" 18650 е с номинално напрежение 3,7В. Умножен по тока, отдаван за единица време (час) дава отдаваната мощност. Поради загуби от преобразуването (около 5-10%), тези 12,58 Вч стават 11,32 Вч. При 5 В на изхода имаш работен капацитет 11,32/5=2,26 Ач. Ето ти ги 90-те процента ;)

На грамотен български език се пише "НАМАЛЯВАМ". Дума в книжовният език, като "НАМАЛЯ", не съществува. А ако съм отчаян и си спра GSM връзката, за какво тогава ще използвам телефона си?

Ако ще критикуваме граматиката, ще отбележа и 'в разделът', който трябва да е с кратък член.

Да следиш някой руски сателит да не ти падне в двора.

Все едно някой китаец е писал стъпките.

Те нашите "Редактори" рядко пишат сами нещо. По принцип превеждат чужди статии. Пък ако са били на английски и писани от китаец - бомба.

Гугъл им превежда, а те редактират доколкото им стига грамотността.

Редактор:Стоян Гогов е достатъчно...

"Ако сте отчаяни - може дори да прекъснете и GSM връзката, като активирате самолетния режим." === Изключително умно решение! Може дори да изключите телефона и махнете батерията, това със сигурност ще спести електричество. Ами нали като включите самолетен режим това вече не е телефон, а тухла. Мислите ли като пишете?

На тази "тухла"уважаеми, при изключена връзка спокойно можеш да работиш с офис приложенията например. И не само. А за някои от нас това е по-важно, отколкото да си чешеш езика с или без нужда.

Колко точно полезна работа можеш да свършиш на телефон без връзка с Интернет?

Има логика и в това. Аз съм го правил доста пъти, като идеята е да съхраниш батериата, за да може в един момент да включиш отново GSM-а и да се обадиш.