Би Би Си също посъветва служителите си да изтрият TikTok от корпоративните телефони

Медията обаче ще продължи да следи публикуваното в платформата за редакционни и маркетингови цели

Обратно в новината

Коментари - Би Би Си също посъветва служителите си да изтрият TikTok от корпоративните телефони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайците просто копират инстаграм, но алгоритъма явно им е по добър Освен това, естествено че събира данни Кой не събира? Дир-а също събира на 100% знаят кой от къде пише, най малкото ползват на гуугъл алгоритъма за реклами. Аз получавам локал реклами, пешо в панелката също

Точно затова трябва да си много прозд да ползсаш gmail или андроид ос Аз и двете съм ги отсвирил отдавна

Гугъл - открито събират информация за търсенията и посещенията на определени резултати от търсения, имат пълен контрол над електронната ви поща (GMAIL) както и абсолютен контрол над мобилния ви телефон (Android OS) Youtube (Собственост на Гугъл) - Сканира всяко видео, което качвате и определя дали да бъде публикувано или не. Изпраща информацията за видеото на трети страни с цел проверка за нарушаване на авторско право) Фейсбук - Открито събира информация за публикациите ви, какво съдържание заглеждате (времето, което оставате с центрирана определена публикация), харесвания, споделяния, качени снимки и видеа. Цензурира съдържание, което не им се нрави Майкрософт - Открито събира информация за потребителите си, приложенията, които се инсталират, навици за ползване на компютъра (време на ползване и какво се ползва). Систематично ограничават възможността да спрете обновленията и отнемат контрола ви над операционната система. Всичко с цел реклама Каква е разликата с ТикТок ли? Изброените по-горе не са санкционирани и забранени

Не оправдавай едните за сметка на другите. ЕК и САЩ постоянно глобяват тези компании. През 2021 година ЕГ глоби Гугъл с над 2 млрд. евро за незаконно събиране на данни. Миналата година ги глоби с още 4 млрд. Франция остоянно глобява Мета за събиране на данни.

Не двоен троен та и петорен, ей ненаврещял се руски врякалник. Всичките западни сайтове дето изброяваш отдааавна са блокирани в Китай, в Русия сигурно вече също. На война като на война, какво очакваш бе дивеч. Виж, че те оставят да си врещиш руския врякот безнаказано тук, опитай да се разврякаш 1/10-а от това в Русия срещу войната или разните други путьовщини и виж колко време ще те оставят да дишаш след това.

Тук даже не става въпрос за следене. Тези приложения са под много строг контрол от момента на публикуването им и ако се пращат някакви данни в някаква посока, това ще се хване веднага. Всичко е въпрос на пари. Западът ще се опитва все повече да ограничава поданиците си да правят каквото и да е с Китай.

А нещо за фейсбука и отрочетата му няма ли да посъветват??? Или те са задължителни? :) Не, че нещо ама - в тикток никой не иска никаква лична информация. Може просто да си избереш име и парола. Не ти искат и e-mail дори!!! Във фейсшит, инстаграм и така нататък - така може ли? Видяха, че тикток им уби фейсбука, и хората взеха да бягат, и вместо да създадат конурентен продукт - дай да забраним тиктока :)

Ти чел ли си TOS на Тикток? Може да ги прочетеш на сайта им. В тях е записано, че събират информация за телефона, ОС, местоположение, ip адреса ти, име на оператор, ID на телефона, резолюцията на дисплея, чесовата зона, имена на файловете и приложенията, историята на търсенията ти и всичко което напишеш на клавиатурата.

Ами поне са честни и си казват. А ФБ го глобяват непрекъснато, защото прави същото, но тайно.

Да ползваш смартфон за чувствителни данни и да забраняваш само ТикТок, е все едно по време на потъването на Титаник да се тюхкаш, че душът в каютата ти капе, пнеже уплътненията в крановете са сдали багажа.

6+ за коментара :) Важи за цялата политика на Европа в момента.

Зависи какво наричаш чувствителни данни. Ако става дума за секретна информация то тя просто не стига до обикновени телефони и подобни телевизори. Но да събереш данните на почти цялото население на целия западен свят хич не е безобидна работа.

В много голяма грешка си. Тук в Англия имаше два случая на държавни служители, забравили секретни документи един път на автобусна спирка, а другият път май беше в кафене. Толкова са глупави, че водят всякакви разговори по ФБ (не знам защо предпочитат при положение, че могат да го направят в телефонен разговор), нямат никаква дисциплина или спазване на правила за поверителност. Колко данни са изнесени по време на работенето от вкъщи сигурно е публична тайна, защото 100% никой не си е направл труда да си защити рутера вкъщи и като ползват служебни лаптопи през този рутер и не ти трябва токток, за да се хване този трафик на секретни данни. Живея тук и ти казвам, че всичко е един голям параван, за некадърност и мърлявщина, но и никой не го интересува, прост народ е това.

"нашите" могат да ви следят. китайците не може!

Да, какво неясно има. Шефовете ти могат и трябва да знаят къде си и какво правиш, враговете - не. Като не ти харесва марш при Путя, там да се насладиш на свобода.

Да ти го начука слон!