Бил Гейтс представи тоалетните на бъдещето

Милиардерът откри изложението "Преобразената тоалетна" в Китай

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още преди много години самия Бил Гейтс каза че въпреки напредъка в технологиите един продукт остава неизменен както и преди. Това е тоалетната чиния. Никой не се замисля сериозно над това, но всекидневено всеки един в Европа и САЩ използва чиста питейна водя повече като почистващо средство в тоалетната отколкото пие. Това е разхищение на най-ценния ресурс на земята. Затова и преди 10-ина години през фондацията си, започна да насърчава развитието на този продукт. И преди някой всезнайко да ме оплюе, само да си направи сметка че 3 пъти на ден по 12 литра вода са 36... толкова заминават в тоалетната. Това умножено по броя на жителите (около 300 мил. за Европа) е колосалната цифра от 10 милиона куб. метра вода. Вода която е прясна и годна за пиене. Така че не гледайте в канчето на умните, и не завиждайте. Опитайте се да разберете мисълта им. Така има шанс за всички ни.

Браво! С пълен унисон накъдето е тръгнал Microsoft. Към тоалетната...

"цената й ще бъде достъпна, за да може хората живеещи в по-бедните и селски райони да могат лесно да се сдобият с нея." Гениален! Иска да продава на бедните облачната услуга "сранье". Нещо като на ескимос хладилник... В крайна сметка иска да прибере парите на бедните.

Бил разбира от осрани неща - за справка Windows.

Да бе, за това 82.88 % от всичките компютри на тоя свят за Windows базирани, но ти понеже си научил едно -sudo си по-велик от Гейтс!

Говедар от лайна разбира. Всичко е ясно.

Фашките да спрат да серат. Това е единствения изход.

по света повече деца умират от болести, свързани с липсата на тоалетни и хигиена, отколкото от болести, така че тоалетните са важно нещо...

До сега все тоалетни е развивал като се започне с Windows няма да продължавам.......

Тъпи идиоти! Бил Гейтс вместо да се чуди какво да си купи и къде да се покаже с нещо лъскаво се е хванал да прави нещо супер важно за страни, където спазването на хигиената е трудно. С това, което прави ще спаси много животи. На него не му трябва да изкарва повече пари. Той има достатъчно. Иска обаче с тези пари да направи нещо смислено за света и го прави. Хайде сравнете го с нашите "бизнесмени", които са успяли да откраднат и да излъжат и какво правят те с парите. Ако мозъкът ви не стига да проумеете за какво става въпрос - трайте си в кочината, не се излагайте!

бе друго си е някоя бомба, неподвижен танк или полу-невидим самолет.

Бил Гейтс, както и Марк Цукербърг са САМО И ЕДИНСТВЕНО крадливи чифути....

остава въпроса производството на материалите за тоалетната и химикалите за обработка на отпадъка в нея, колко са еколкогични.... същата хава, като електрическите автомобили...акумулатори и ток, обаче не се произвеждат от слънце, вода и въздух, а предимно от изкопаеми горива и химически продукти. колкото и да звучи странно, най-еколкогичната тоалетна е дупка в земята и наредени дъски с дупчица над нея.

мислиш че си по-умен от него и екипа му? само се виж колко си постигнал в живота си.

petrovito

преди да мериш акъл на другите, премери своя.

ти си този който дава акъл на хора които са доказани. Тръгнал ми сульо да дава акъл на хората. Ходи давай акъл на тези които току що откриха кондензацията и ще правят вода от въздуха... ама още било на чертежи. Нищо че системата работи повече от 4000 години... ама нали е руска... ще е безаналогова. А за мене сулчо... имам повече имапк точки от статии колкото целия факултет по Биология в Софето... така че - не ме мисли.

а тъи какво си постигнал? пълниш тоалетната вски ден?

Всеки 5 секунди в света умира от ГЛАД дете до 5 години. Но на тези деца не може да се прави бизнес, значи могат да продължават да умират и то от ГЛАД. Виж кенефите, особенно със златните цукала, са друго нещо ...

Като правиш по 10-15 деца, без да полагаш грижи за тях, то ще умират! По същия начин умират и котета и кучета в природата! Няма нищо нелогично в това ...

Човек ще си помилси че коментират 12 годишни

Да отиде при ватниците. Те са най-напред в областа. Тяхното велико и неповторимо изкуство - правене на произведения на изкуството от екстременти е ключа към решаване на проблема. Всеки сам прави своята лайняна скулптура.

На простия Ганьо каквото и да му направиш, той про3т си остава

сори ватниче, ганьо е пръв русофилистик и пръв завидял на европейците за нощните гърнета, дето им позволяват да не излизат по нощите до нужника. И така се влюбил в това гърне, че днес всички ганьовски медии са все нощни гърнета.

Макар и да няма талант за естетика, Бил Гейтс е умен човек и страхотен бизнесмен. Разбира се, и малко късметлия :-) Без малко късмет, щеше да е само милионер но не и милиардер. Жив и здрав да е. Аз изкрено вярвам че се опитва да помогне с фондацията си и типично в негов стил, използва логика и наука за да вземе най доброто решение.

petrovito

решение или печалба?

pregomi@

Късмета, логиката и ума не правят тази личност невероятен бизнесмен (мнозина съпътствани от това следствие, качество и талант живеят напълно скромен живот). Неговият най-голям талант се състои в умението да "компилира" и в крайна сметка да извлече най-доброто от всичко, което вече работи - риска е сведен до минимум. Може да се нарече и "унифициране". За да имаш успешен екип - всеки член трябва да си е на мястото и да работи според качествата, които притежава, а не просто да изпълнява функции. Същото се отнася и до "крайните продукти" на световния пазар.

Химикали ще правят човешките изпражнения на полеезна тор?! Какви са тези химикали не се споменава. Животинската тор си става без химикали,и се ползва от векове.

Никакви химикали не са нужни. Преди години един мой съсед тореше праз и други зеленчуци с материал от външната си тоалетна и продаваше продукцията на зеленчуковия пазар в Пловдив, стоката му беше много вкусна /особено празът/.

Ще има и връзка с Интернет и така ще поства всичките ви ла*на директно във Фейсбук! ;-)

Прочетете "Шогун" от Джеймс Клавел - там той пише, че японците събирали човешките изпражнения и ги приготвяли за тор, защото нямали много животни за животинска тор. По-голямата част от света живеят по-зле от нас, някои много по-зле. Предполагам, че към тези хора е ориентирана тази технология. Милиони хора в Африка и Азия са зле с вода, канализация, хигиена, електричество и др. Тези тоалетни могат да им решат част от проблемите. Само че тези химикали, които ги споменават, ме притесняват ...

pregomi@

"Само че тези химикали, които ги споменават, ме притесняват ..." - Зависи какъв смисъл се влага зад термина химикал Пример: синтеза на органичен продукт (вкл. изходни оганични суровини) с почистваща цел (предназначение) се нарича химически, по проста причина, че е "създаден" в лабораторни условия и следва нормативни термин-правила за да получи и нужният сертификат за бъдещо масово производство и разпространение на пазара. Соя, кокос, смокиня са едни от "лидерите" в тази област - разграждане. Колкото до терминът питейна вода - това, че водата тече от чешмата не е задължително условие да я прави годна за пиене (руснаците и германците имат богат опит в това).

Ако модерното WC е като другият му велик продукт WINDOWS, не ми се мисли! A WC-то ще шпионира ли драгият потребител, и ще събира ли данни за него? Ще има ли пачове и ъпгрейди?

ха-ха-хахххх! А се смеехте на далавери винкелов, че откривал тоалетни на границата... САмо чрез тоалетните имате шанс да гътнете Руската империя! Събирайте ла.на! Вкусни са, не е възможно милиони мухи да грешат!

Руския кенеф си има крадеца и мошенник Шуткин Шеломов! Това е достатъчно за събарянето му!

И ти си говедар само че беден, миризлив и жалък

На храната вече има данъци, на отходните води също, но май им се струват малко, щом въвеждат тази "екологична" норма. Кой ще произвежда заветното шишенце течност? Познахте "Говнософт", дъщерна фирма на "Майкрософт" единствен и изключителен представител на природата. Много ми идва, когато някой нарече това истинско въплащение на алчността в човешка облечка - филантроп. Вълкът кожата си мени, но нравът НИКОГА!!!

Може да се въведат контейнери за разделно събиране на фекалии. Вкъщи кендзаш в някоя от многобройните ненужни опаковки - торбички, кутии или кашончета и ги изхвърляш в контейнера за последващо производство на газ. За урина могат да се използват многобройните пластмасови кофички и бутилки, които разбира се ще се изливат разделно в специални контейнери.

Тоя гад е решил да изземе и последната надежда на Роскосмос за бъдещето- кенефите.

Ето как ще се реши проблемът по селата в България без канализация.

Верно по селата, "село Бояна " край София и то страда от такива проблеми :) и ред други села около него.

Но те като серат, тече към тебе и те залива

Чии са човешките ... в буркана?

Българина го е измиалил вече: прави кебапчета и кюфтета от тях

В Япония вече са произвели истинско месо от фекалии.

Бил Гейтс май преоткри селския кенеф тип септична яма

Плавна градация от кенефа windows към тоалетните на бъдещето.

Хората нема какво да ядат, той тоалетни ша ми прави!

тоя сух пидилаз иска да прави пари и от тоалтени, ама иначе мислел за човеството. Раздавай ги без пари бе Билчо Гейчо.

От компютри до кенефи

Не било буркани с копмпоти, а буркани с...