Биохакери направиха достъпно най-скъпото лекарство в света

Специалисти от Австрия и САЩ промениха формулата на Glybera, но компанията производител на струващото милион долара лекарство, смята да ги съди

Обратно в новината

Коментари - Биохакери направиха достъпно най-скъпото лекарство в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боклуци

Време е за Open Source при лекарствата!

"UniQure възнамеряват да спрат пускането на лекарството, което може да излекува множество пациенти на достъпни цени, макар самата компания да не го произвежда вече. Според тях обаче правилата в бизнеса не трябва да се нарушават, дори това да доведе до спасяването на животи." Най-яркото доказателство, че фармацевтичните компании се интересуват само от печалба и са способни да оставят всички да умрат, ако не им дават пари... 1 милион долара за лекарство... Хайде стига бе, малко сте прекалили с цената, не мислите ли? Подкрепям напълно другата група учени, които с уменията, знанията и своя труд, са решили да предложат алтернатива, която да бъде по-изгодна на пазара, където монополиста UniQure властва. Това е целта на конкуренцията UniQuere!

Всяко правило си има изключения: редно е точно в този случай да се прояви разум и великодушие, в името на всички болни, нуждаещи се от това животоспасяващо лекарство. Иначе, дайте да си спретнем едно компютъризирано и роботизирано общество, където изкутвеният интелект взима безпристрастно решения за всичко, без да влага емоции, зачитайки всички заложени правила и да забравим за всяка човещина...

Изобщо не е редно да се позволява на генетично болни да продължват да се размножават и да замърсяват генофонда на човечеството с техните повредени гени.

Хм, и това е вярно...

Ами капитализъм госпожи и господа, имаш пари - живееш, нямаш пари - умираш, това е ! Бачкаш здраво - разболяваш се, шеф си не се напрегаш - здрав си си , кой го отнася ? Много е вярна приказката "да го д..т бедните".

Ако произвеждат лекарството биха били напълно прави да протестират и да не дават на никой да го ползва и продава. Обаче след като не го предлагат дори и за 1 милион не разбирам какво искат.

Те и мангалите така викат: парите не са по-важни от човешкият живот. Затова не бачкат и ходят да бият лекарите, че да ги преглеждат да им дават безплатни лекарства. Майната им на правилата.

заболяването на кръвта липопротеинлипаза - мъ шъ умръ ут смях ки ...тез кифли , наши момичета журнаглистки начи...

Преди няколоко години журнялистите бяха "изобретили" 5-скенер. Тогава им бях писал, че се очаква 6 и 7-скенер

Директно го заявяват, че парите са по-важни от човешкият живот и никой няма право никога да създава подобно лекарство?! Що за малоумщина. Тази компания трябва да бъде ликвидирана а нейните собственици да се осъдят на доживотен затвор.

Биг Фарма, сър!

Някой да те насилва да се лекуваш с продуктите на 'Биг Фарма'? Кеф ти хомеопатия, кеф ти врачки, баячки, екстрасенси и бабини деветини.

Създай подобно лекраство ей тъй с мерак (к'вто си умен и талантлив) пък после щедро го раздавай безплатно.

Te винаги са били и са в основата на всичко , най-малкото по текущия бизнес модел всеки дето е патентовал дадено лекарство има 10 ( или бяха 12 ) години срок в които само ТЕ могат да си го продават защото патента им дава това право. Отделно за всяко лекарство излезнало на пазара има милиони ако не и милиарди вложени в разработката му и в тестването му т.е. ако не се възстановят тези средстава на "БИГ ФАРМА" тя няма да съществува и дори и да искаме нещо то няма да излезе или да го има. Та всичко е нож с 2 остриета , не може да не се дават пари защото хората работещи в/у дадено нещо и те семейства хранят , вие за без пари ли работите ? И другата страна е , че се прекалява с печалбарството , но за това си има органи които трябва да си вършат работата , пример в Англия има такъв работещ и ако лекарството е над определен процент т.е. печалбата им то те биват глобявани бая сериозно.

Има нещо много неетично и грешно в правилата на бизнеса, така че или ги променете, или очаквайте въоръжени посетители които играят по различни от вашите правила.

"Според тях обаче правилата в бизнеса не трябва да се нарушават, дори това да доведе до спасяването на животи." === Т.е. болните да ни плащат или да мрат, все ни е тая, когато става дума за пари. Изключителен цинизъм и дебелоочие. Отсега нататък всеки път, когато купувам някакво лекарство, ще гледам кой е производителя. Ако е UniQure, няма да купувам.

"Според тях обаче правилата в бизнеса не трябва да се нарушават, дори това да доведе до спасяването на животи." Точно тази ценностна система ми е най-интерестна! Това са тотални фрийкове, плачещи за гилотина, не мислите ли? Мисленето тотално е атрофирало в днешно време при някои индивиди, а алчността минава всякакви граници.

е вие кво искате - некой да се е загрижил за популацията ли ? то тя самата щом не и дреме за нея ... както "умните" глави казват - естествен подбор баце ... хора загрижени само да се наядът и напият и да се дзверят в екранчета - малки и големи ,без значение какво става наоколо и с другия, нема как да оцелеят ... а докато агонизират , господарите си ги ползват за дойни крави ...

Ето го основния двигател на капитализма- печалбата. А някои недоучили политолози непрекъснато се мъчат да убедят света, че грижата за хората е в основата на "най демократичния" строй , измислен от болните мозъци на трупащите богатство и тънещи в охолен живот капиталисти. Живота на хората за тях има смисъл единствено ако носи висока принадена стойност и нищо друго. Само малоумници могат да си вярват, че някога ще достигнат стандарта на онези, които дърпат конците на техния живот.

Така приказват всички паразити. Нещата не са толкова прости. Хвърлят се много усилия по разработка на лекарство. Производството е изключително сложно и скъпо - затова го продават по 1 милион долара и пак им идва нерентабилно. Сега други са измислили по-евтина технология за производството естествено това не става без пари пак. Кои са те "Капиталистите". Малоумниците употребявате думи без да сте наясно изобщо с тях. Капиталист може да е всеки, включително и вие идиотите. Естествено "капиталиста", че ще търси печалба, кой идиот ще работи на загуба, за да сте доволни малоумниците. Сега основния спор е за лиценза - това са правилата на бизнеса. Щото ако няма правила никой вече няма да разработва каквото и да е лекарство. Това по-добре ли е?

Мислете логично - хвърлили се много пари, учени се трудили, и накрая - нищо...към тях, а към болните - коороо:-) Това е като да поддързаш висока цена като използваш правилата на пазара ...

Това лекарство е доказателство за полезната страна на ГМО. Първото полезно ГМО лекарство беше Инсулинът от нов тип.

Не се надявайте новото лекарство да е много по евтино. Ще бъде съвсем малко по евтино и няма да лекува. Това е бизнес. А статията е реклама.

Според тях обаче правилата в бизнеса не трябва да се нарушават, дори това да доведе до спасяването на животи. Ето това показва на къде отива света! Няма да го произвеждаме, няма д го правим то спасява човешки живот ама щом не го даваме то здраве да е! Еми цивилизация ко да праиш! Дано Господ по-скоро да дойде да си събере вересиите! Щто инак се вижда, че алчността и малоумието ще ни затрие и няма да има какво да събере!

"Според тях обаче правилата в бизнеса не трябва да се нарушават, дори това да доведе до спасяването на животи."...цялата истина за живота в едно изречение...

Не е скъпо производството. Продават го скъпо заради алчност. И политика да няма достъп до качествена медицина и лечение за обикновенния човек.

Няма страшно,при нас е без пари ,за пенсионери...

Да хакнат всички лекаства дето ги крият от нас същите тези които ни разболяват с другите си бизнеси.

АЛЧНОСТТА ЩЕ ЗАТРИЕ СВЕТА!!!

Болните трябва да стават камикадзета и да избиват собствениците на такива компании, живи вампири!

На тия, които подкрепят горното правило за бизнеса им пожелавам по една летална диагноза с нелечимо заболяване. Па тогава да видим за бизнеса.

Браво! Иначе само си говорим празни приказки за прогрес и придобивки и колко е напреднала медицината...дори да е напреднала, големите ѝ достижения са отново само за онези 10-8% от населението на Земята.

Само ще те поправя, че при цена от $1,000,000 далеч по-малко хора имат реален достъп. В самата статия пише, че застрахователите отказват да покриват това лечение. Следователно, не повече от 0.01% - 0.02% от населението на планетата биха имали достъп.

Моля те, поправи се, за онези 0,5% от населението на Земята :) .."Xopaтa c нaд 1 милиoн дoлapa, ĸoитo пpeдcтaвлявaт 0,5 нa cтo oт cвeтoвнoтo нaceлeниe, ĸoнтpoлиpaт 46% oт глoбaлнoтo бoгaтcтвo, изчиcлявaнo нa 280 тpилиoнa дoлapa. Oт дpyгa cтpaнa нaй-бeднитe 3,5 милиapдa дyши дъpжaт eдвa 2,7% oт тaзи cyмa."

Никой фармацевт няма полза от излекуването на пациентите. Ползата е в непрекъснатото им лекуване.

Това важи за всички бизнеси. Примери много - вечната крушка, забранена на конгрес на производителите на електрически крушки, техниката, която след изтичане на гаранционния ѝ срок "мистериозно" се разваля почти веднага, Данон Активия - в млекцето има бактерии, които наистина помагат на храносмилането, но тези бактерии са модифицирани така че да не се множат, по този начин трябва да продължаваш непрекъснато да консумираш, калпавото строителство на пътища и сгради, които водят до непрекъснати последващи ремонти.

"правилата в бизнеса не трябва да се нарушават, дори това да доведе до спасяването на животи" - няма нужда от друг коментар...