Биометрични данни на милиони са изтекли в интернет

Изследователите били изумени от факта, че те се съхраняват без криптиране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще трябва да си сменят фейсовете :-D

Айде честито на печелившите, хубавото при биометричните данни е, че за разлика от паролите те не могат да бъдат сменени и цял живот ще си ги носите.

Мени пръстО вместо паролата!

Тия бетер боковите дигитални босове и боски!

Щом статията е от DW, значи е лъжа. И шефът на света, Доналд Тръмп им го каза. DW е фабрика за лъжи!

шефа на кое, умирам ....

Средният дир-коментатор е беден цървул, няма нужда да се притеснява от изтичане на лични данни :)

Абе зависи. На по-младите редовно им текат биометричните данни. То не пита.

Ми то едно от измеренията на щастието е, за колко малко неща се притесняваш, а не "цървулите", които носиш .. поне за мен де, за някои цървулите може да са по-важни :)

и винаги готов да даря "биометричен" материал. Без схрах че ще ме ограбят. Въпрос на поглед към света.

Абе изтекли, голем праз, ако изобщо е вярно нещо в тоя фейк. Компютърджиите просто се вживяват прекалено много в работата си.

Накрая като турят у тялото на всеки чип, ще видите какво е контрол....

Тамън, единственото, което е уникално в теб и никой не го знае ще бъде чипът:)) След като са изтекли данните за пръстите, лицевите части, егн и прочие...

Да ама не могат да ми отключат телефона трябва да ми отрежат пръста , а данните ги има и у МВР-ту когато си правиш лична карта ти искат пръстов отпечатък.

Ами щом ги има у МВР-то кой ти гарантира, че са вече твои 'лични' данни. Аз мисля , че са обществени. ')

Така си милиш ти , чё не могат. Могат да ти изключат даже мозъка за неплатена сметка.}:-)))

Ако не искате нещо да "изтече", не го качвайте в Интернет. Институция ви е взела Нещото и то изтекло в Интернет - ми тва е положението - Интернет, тече!

Това въобще не е така, защото лични данни се крадат - дали от тел. или комп, дали от фирми или институции, няма значение. Дори днес някой да няма смартфон, компютър и да не ползва интернет, пак не е защитен от теч на личните му данни.

Ами да, точно така е, както го казваш. Защо обаче си мислим, че всички неоспорими удобства, забавления и възможности, които глобалната мрежа предлага, ще ги имаме без да платим цена и да жертваме нещо?! Не че е яко, просто е неминуемо :)

Я не били само НАП, това трябва ли да ме накара да се чуствам по-малко прецакан... Май не.

Корнелия защо спи ? Веднага да поиска оставките на всички от ГЕРБ .

е, и ???

ами след седмица ще кажат че и ;биометричните дани ;и кодовете за изстрелване на ракети ги няма

Бойкооо, оставка веднагааа

В cloud-a е така. Ще свикнете.

Няма нищо общо с cloud-а, а са накадърните индийски-китайски-пакистански програграмисти. Ама пък вземат еффтинко.

Нормално. По-евтиното наистина излиза "по-евтино". Уж все се пести нещо и става по-бързо и накрая една грешка някъде води до непоправими щети. Вече станахме толкова дигитални, че библейските приказки за номера на ръката и челото, вече звучат даже архаично. Скоро всичко ще стане виртуално, като начин едни хора да контролират повечето неща.

Някой въобще помни ли, че имаше един министър, наречен Пепи Левото, който подари на турската болница Аджъбадем пръстовите отпечатъци и данните от личните карти на десетки хиляди българи ?

tonk11

А каква работа ще свършат на когото и да било? Това не е снимка на пръста а поредица от числа. Тази поредица се създава в момента на въвеждането на отпечатъка. Не върши абсолютно никаква работа. Не може да прехвърляш тези данни от една система в друга. Ако се регистрираш в 2 различни системи "отпечатъка" е различен. Не може като по филмите да си "направиш" силиконов отпечатък от тези данни щото никой не знае как системата е създала поредицата от числа.

Ясно. Време е да се спре Интернет, тази зараза!!!

Токът убива. Трябва и него да спрем, така ли?

Е видехте ли сега, че на НАП пробива е нищо работа. Какво толкова като изтекли 25 мб. данни - тука пръстови отпечатъци и други биометрични данни, ама никой не иска оставки нали. Тролове нйедни......

И аз мисля, че тази статия е пусната абсолютно тенденциозно, за да се замаже гафа на тикво-калинките. Зер какво толкова е станало, вижте по света какво изтичане на данни става. И другарите Боко Тиквата и Владко "Мозъка" Горанов могат спокойно да продължат екскурзийката си и нищоправенето!

Сега Нинова ми разказа играта

Устафка на Бойко!!!

не така бе. Фустата на Бойко.

Найс, а?? Нека всичко изтече и така ще се успокоят нещата. Нека стане ясно, че няма лични данни, има само обществени такива. Нишо лично.

Това и нас ни чака. Като вкарат задължително пръстови отпечатъци в новите документи и като ни задължат да си ги сменим. И малко след това всевъзможни престъпници се докопат до тях. После - могат да извършват убийства 'от ваше име'. Идете - доказвайте , че не сте вие, дали ще ви повярва някой? Като гледам как в бг-товица се 'вярва' на един прост 'силов застраховател' от 90-те , правете си сметка колко 'акъл' има масовката. Неслучайно им казват така - овце, тълпа, електорат. Дори не използват думата хора за тях. Да не говорим за народ или нация. Просто - не са такова. Едно време ако са били - сега вече и повече не.

Пак ли електоратът виновен, не " калинките", дето ги слагат на отговорни постове? Пък и на електоратът, дето е на социани помощи, едва ли нещо му е изтекло.

Няма проблем, нямаш нищо което да ти изтече - нямаш пробелем. Сигурен ли си - след като се открадне всичко , оказва се че от теб може още да се краде - краде ти се самоличността, все пак тя също струва пари. После вече дали сам ще се гръмнеш или някой друг ще го направи - няма значение. Не ми казвай , че някой друг те е направил тъпак, калинка или такива.

От НАП ли пак крадат?

в НАП паролите също не бяха криптирани

При това не паролите на потребителите, а на н-а-п-а д-ж-и-и . Кой знае дали достъпът не е бил и на физическо ниво.

Сега ще им хакнат ПРЪСКАЧКИТЕ