Биометрични данни на милиони са изтекли в интернет

Изследователите били изумени от факта, че те се съхраняват без криптиране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще им хакнат ПРЪСКАЧКИТЕ

в НАП паролите също не бяха криптирани

От НАП ли пак крадат?

Това и нас ни чака. Като вкарат задължително пръстови отпечатъци в новите документи и като ни задължат да си ги сменим. И малко след това всевъзможни престъпници се докопат до тях. После - могат да извършват убийства 'от ваше име'. Идете - доказвайте , че не сте вие, дали ще ви повярва някой? Като гледам как в бг-товица се 'вярва' на един прост 'силов застраховател' от 90-те , правете си сметка колко 'акъл' има масовката. Неслучайно им казват така - овце, тълпа, електорат. Дори не използват думата хора за тях. Да не говорим за народ или нация. Просто - не са такова. Едно време ако са били - сега вече и повече не.

Найс, а?? Нека всичко изтече и така ще се успокоят нещата. Нека стане ясно, че няма лични данни, има само обществени такива. Нишо лично.

Устафка на Бойко!!!

При това не паролите на потребителите, а на н-а-п-а д-ж-и-и . Кой знае дали достъпът не е бил и на физическо ниво.

Сега Нинова ми разказа играта

Пак ли електоратът виновен, не " калинките", дето ги слагат на отговорни постове? Пък и на електоратът, дето е на социани помощи, едва ли нещо му е изтекло.

Е видехте ли сега, че на НАП пробива е нищо работа. Какво толкова като изтекли 25 мб. данни - тука пръстови отпечатъци и други биометрични данни, ама никой не иска оставки нали. Тролове нйедни......

не така бе. Фустата на Бойко.

Ясно. Време е да се спре Интернет, тази зараза!!!

tonk11

А каква работа ще свършат на когото и да било? Това не е снимка на пръста а поредица от числа. Тази поредица се създава в момента на въвеждането на отпечатъка. Не върши абсолютно никаква работа. Не може да прехвърляш тези данни от една система в друга. Ако се регистрираш в 2 различни системи "отпечатъка" е различен. Не може като по филмите да си "направиш" силиконов отпечатък от тези данни щото никой не знае как системата е създала поредицата от числа.

Някой въобще помни ли, че имаше един министър, наречен Пепи Левото, който подари на турската болница Аджъбадем пръстовите отпечатъци и данните от личните карти на десетки хиляди българи ?

Нормално. По-евтиното наистина излиза "по-евтино". Уж все се пести нещо и става по-бързо и накрая една грешка някъде води до непоправими щети. Вече станахме толкова дигитални, че библейските приказки за номера на ръката и челото, вече звучат даже архаично. Скоро всичко ще стане виртуално, като начин едни хора да контролират повечето неща.

В cloud-a е така. Ще свикнете.

И аз мисля, че тази статия е пусната абсолютно тенденциозно, за да се замаже гафа на тикво-калинките. Зер какво толкова е станало, вижте по света какво изтичане на данни става. И другарите Боко Тиквата и Владко "Мозъка" Горанов могат спокойно да продължат екскурзийката си и нищоправенето!

Бойкооо, оставка веднагааа

е, и ???

Корнелия защо спи ? Веднага да поиска оставките на всички от ГЕРБ .

ами след седмица ще кажат че и ;биометричните дани ;и кодовете за изстрелване на ракети ги няма

Я не били само НАП, това трябва ли да ме накара да се чуствам по-малко прецакан... Май не.

Ако не искате нещо да "изтече", не го качвайте в Интернет. Институция ви е взела Нещото и то изтекло в Интернет - ми тва е положението - Интернет, тече!

Да ама не могат да ми отключат телефона трябва да ми отрежат пръста , а данните ги има и у МВР-ту когато си правиш лична карта ти искат пръстов отпечатък.

Няма проблем, нямаш нищо което да ти изтече - нямаш пробелем. Сигурен ли си - след като се открадне всичко , оказва се че от теб може още да се краде - краде ти се самоличността, все пак тя също струва пари. После вече дали сам ще се гръмнеш или някой друг ще го направи - няма значение. Не ми казвай , че някой друг те е направил тъпак, калинка или такива.

Ами щом ги има у МВР-то кой ти гарантира, че са вече твои 'лични' данни. Аз мисля , че са обществени. ')

Накрая като турят у тялото на всеки чип, ще видите какво е контрол....

Абе изтекли, голем праз, ако изобщо е вярно нещо в тоя фейк. Компютърджиите просто се вживяват прекалено много в работата си.

Това въобще не е така, защото лични данни се крадат - дали от тел. или комп, дали от фирми или институции, няма значение. Дори днес някой да няма смартфон, компютър и да не ползва интернет, пак не е защитен от теч на личните му данни.

Така си милиш ти , чё не могат. Могат да ти изключат даже мозъка за неплатена сметка.}:-)))

Ами да, точно така е, както го казваш. Защо обаче си мислим, че всички неоспорими удобства, забавления и възможности, които глобалната мрежа предлага, ще ги имаме без да платим цена и да жертваме нещо?! Не че е яко, просто е неминуемо :)

Средният дир-коментатор е беден цървул, няма нужда да се притеснява от изтичане на лични данни :)

Абе зависи. На по-младите редовно им текат биометричните данни. То не пита.

Ми то едно от измеренията на щастието е, за колко малко неща се притесняваш, а не "цървулите", които носиш .. поне за мен де, за някои цървулите може да са по-важни :)

Щом статията е от DW, значи е лъжа. И шефът на света, Доналд Тръмп им го каза. DW е фабрика за лъжи!

Няма нищо общо с cloud-а, а са накадърните индийски-китайски-пакистански програграмисти. Ама пък вземат еффтинко.

и винаги готов да даря "биометричен" материал. Без схрах че ще ме ограбят. Въпрос на поглед към света.

шефа на кое, умирам ....

Тия бетер боковите дигитални босове и боски!

Мени пръстО вместо паролата!

Айде честито на печелившите, хубавото при биометричните данни е, че за разлика от паролите те не могат да бъдат сменени и цял живот ще си ги носите.

Сега ще трябва да си сменят фейсовете :-D

Тамън, единственото, което е уникално в теб и никой не го знае ще бъде чипът:)) След като са изтекли данните за пръстите, лицевите части, егн и прочие...

Токът убива. Трябва и него да спрем, така ли?