Бившият шеф на Google: Китай може да подчини САЩ

Това би станало, ако Вашингтон не предприеме драстични мерки в технологичния си сектор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледах една статистика за миналата година - над 120 000 китайски статъп-а в областта на изкуствения интелект. Има за какво да ги е страх от САЩ.

А така хубаво си спяха китайците до краят на 80-сетре години. Що ви трябваше да фи ръчкате ? Лаком гъз кръв сере!

а може би не са спали, а са бачкали по цял ден.

Че им се дръпна обичаите.Следващо поколение Хамериканци- черно жълти травестити пеещи мариачи

кой каквото сам си направи никой не може да му го направи. българска поговорка... от алчност американците развиха китай. от алчност, но дойде време да се плаща сметката и май евтиния китайски труд ще им излезе скъпо

Много точно казано ! Храни куче да те лае !

споко, в китай кучето вече е изядено, и китайския труд вече не е толкова евтин.

Това което Ерик Шмид пропуска да каже е че играта вече е гейм овър. Китай владеят почти изцяло производството на така наречената елементна база - т.е. нещата от които правиш множество други по-големи неща. Овен това владеят производствто на всякакви машни за производство други машини. Иначе казано владеят мета производствени нива и това че контролират почвечето добив на редкоземни и не само материали им е допълнителен плюс в стремежа им да контролират себестойностните вериги на това което преоизвеждат. Ние тука на запад с тия кухи концепции за уж свободен пазар и подизпълнители на всяка стъпка - сме нароили такива паразитиращи субетки по всичките ни себестойностни вериги както за материали така и за енергия, че нямаме никакъв шанс. Пример: газгейт в България. Поради тази причина трябва да сме много притеснени когато чуем че китайците харчат някакви огромни суми за нещо, защото тези пари се харчат свръх ефективно. Другото което Шмид могъщо пропуска е че на база последната среща на ШОС се видя че Русия, Китай и Индия заедно с още 4-5 азиатски държави формират много здрав военно-икономически съюз. Да не говорим и за БРИКС чрез който се увличат южна америка и африка. По-голямата част от света се преоринтира и на фона на по събитията от последните месеци по-голямата част от света нарича запада - така наречния развит свят. Една история по истински събития: След като САЩ на практика унищожават Ирак подемат една инциатива за климатизиция на възстановените болници на стойност 100 милиона долара. В края на проекта всяка една от целевите болници получава за всяка стая вътре по един китайски вентилатор. Пък Шмид нека си говори как САЩ можели да наваксат, а ние да продължаваме да им се кланяме на тия терористи с надеждата да ни изпратят по някой кораб с втечнен газ колкото да сготвим по един боб зимата и да вземем топъл душ през януари. Господ здраве и разум да ни даде на всички че иначе лощо ни се пише!

Китай и Русия перкат САЩ на норяшки бой.

Няма вечни империи. Американската империя стигна върха и сега започва упадъка. Китайската сега е във възход. Кога ще стигне върхът си не мога да кажа, но и тя ще мине и отмине. Вечна остава само руската империя, защото има такива велики владетели като бункерното джудже с име на влагалище.

Името на Путин е от "путь", т.е. "път", но няма как да го знаеш.

Вашингтон скоро ще се казва Ва-Шинг-Тонг, вместо Вашингтонск!

Че нали китайците могат само да завиват бурмички, как така ще подчинят Щатите?

по няколко бурмички по главичките!

че той Бай Дэн вече Подчинен - Чипа дето го Задвижда е Китайски от Централата на Политбюро в Пекин!

Ще наваксат... Китайците нямат право да имат гадже в университе, ако не са отличници, учат, като обезумели... Американците ядат джункфуд и гледат телевизия, не могат да излязат от вкъщи без кран, да ги натовари в автомобилът им...

В Северозападен Пекин бачкат по 16-18 часа на ден и не се оплакват! Даже са горди с това. Почиват в неделя следобед. Такъв ще им го нахакат на американците, че втулка с вазелин, няма да им помогне! П.с. Това е "Силиконовата долина" на Китай.

Накратко всеки може да купи мозъци, дори и Китай, но не всеки може да купи суровини, дори и САЩ;)

така ли било? ... Имам идея за междугалактически полети и ще поръчам 4 Айнщайнови мозъка, 2 Карл Сегановски, 2 от Стивън Хокинг и 3-4 Нютонови. Трябва да стигнат. Абе я нека са още 2-3 Айнщановски и Хокингови за секи случай. Ако може за след седмица, докат не ми е минал мерака! Нещата са точно на обратно! До сега Китай да не би да ги нямаше тия ценни суровини, че да не влияе на света. Не! Просто Китай малко по-малко вече трупа мозъци, които знаят, какво да правят с ресурсите които имат. Примерно горе долу точно обратното на Русия, имаше тя и мозък и ресурси, обаче мозъка нещо взе да изтича и да намалява. Зеха да остават главно ресурси, затова я имат за държава нефто/газо колонка.

Свободната и честна конкуренция е ОК ако ние сме водещите. Ето това лицемерие ражда "нескончаемата любов" евроатлантическите ценности.

САЩ мислят че и другите са като тях. Щом САЩ нападат и убиват за ресурси, си мислят че и другите така биха направили