Bosch инвестира 3 милиарда евро в производството на чипове

Компанията е похарчила около 6,1 милиарда евро за изследователска дейност през 2021 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрахме с какви пари ще го правят този завод - собствени , или общи ?

Браво на Bosh ....Няма да разчитаме само на Русия и Северна Македония ,когато искаме да си купим чипове я .....

От това, което чета, излиза, че ще правят силови чипове. Т.е. транзистори и тиристори, които влизат в състава на инверторите и зарядните за коли. Но само с 3 милиарда не могат да оборудват завод за процесори и интегрални схеми по най-новите производствени процеси (3-5нм). Т.е. процесорите ще продължават да идват от Азия.

За какво са им 3-5 нанометра? За перални, печки, прахосмекачки и т.н.? Не, бе! Трябват им специализирани чепове за такива устройства на 20-40 нанометра.

Дрънкаш глупости. Говориш за технологии за процесори за компютри. А такива процесори с 3-5 Нм и изобщо нови процесори по последна технология не се правят в Китай, а се правят в САЩ, Германия,Израел и Ирландия Погледни къде са заводите на Интел и АМД. В Китай отдавна не се откриват заводи от които може да се крадат важни технологии.

Само не знам що снимката на новината е от София, когато българското подразделение на Бош не участва в изграждането на фабриките

Да кажат - това собствени пари ли са, или евро-средства ? Чена нас нали скоро ни резнаха еднби милиарди.....

Значи от ЕС парите не ги дали на нас (като държава), а звъннали на Бош(частна компания) и ги дали на тях, а ? Абе вие путкинските тролчета конспираторчета съвсем ви напълниха тиквите с говна бе ?

Германия е едно, а ЕС е друго.

На нас не ни дадоха общо към 3 милиарда евро. Не вярвам да са се изпарили.

Какво са ни резнали и защо, бе кретен тъп?

За кучета и котки може....