17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Роскосмос какво мисли по въпросата?

В следващите четири столетия трябва да се случи катастрофа, която почти да изтреби хората и да предизвика нова ледникова епоха. Ако това не ще да се случи само, ще се постараят да му помогнат. Да побутнат малко едни астероиди, за да ударят Земята, а не само да прелетят покрай нея.

защо? кой би спечелил от това да изтреби голяма част от човечеството?

Така ли му казват вече на военния спътник от програмата "междузвездни войни"?

От 7000 години преди новата ера не са открити или описвани сблъсъци на астероиди със Земята. Нито от шумерите, нито от вавилонците, нито от китайците преди 5000 години, нито от римляните, нито от елините няма описания или каквито и да са данни за срещи на астероиди със Земята. Така че целта на този "експеримент" е съвсем друга. Освен това, как ще се гарантира, че взрива няма да тласне астероида още на по-опасна орбита или разстояние до Земята.

Според геоложки източници, възрастта на Земята е около 4.5 милиарда години. През този период огромни метеорити са се сблъсквали със Земята - пак според геоложки източници. Защо си се захванал с числото 7000 не е ясно.

гребваш шепа вода от морето и казваш "А тука няма китове и акули! Значи въобще няма китове и акули!". Това се опитва да направи Вичо. Дори да вземеш тези 7000 г, нека вземем както пишеш данните от шумери + вавилонци + китайци + римляни + елини на върха на разпростирането на империите им и да предположим, че всичките 7000 г те са били така на върха на властта си ... получаваш данни само за около 15% от сушата на планетата ни, което пък е под 5% от площа на Земята. Хич не звучи като убедителна извадка.

А над Тунгуз американците взривяват атомна бомба нали? А преди няколко години над Челябинск някое хлапе...е хвърлило камък

Милиарди пари на вятъра от джоба на данъкоплатеца. Печели евреина Мъск.

Викаш парите за пърцуца, салата и Планета са къде-къде по умно изхарчени !

от парите на кой данакоплатец? - американския! какво ти пука за американските данакоплатци? нека плащат, за да пазят и мен от астероиди! аз нямам нищо против, аз в случая не плащам! и не са милиарди, а милиони.

без Брус Уилис тоя сценарии нема как да стане

А македонския космонавт, кога?

Сондата DART ще изчезне или ще се развали "случайно" по пътя си като се случи с Аполо 13 носещ да взриви малък ядрен заряд Луната! Кой ще разреши на земните аборигени да правят такива експерименти?

Аполо, ти ли си бе ?

че съветска Русия ще се заеме с опазването на живота на планетата Земя.

няма как, съветските са изчезнали и са вече в музея при утрепаните от астероид динозаври.